Αποχαιρετισμός!

Αποχαιρετισμός!

Αέρας δροσερός πέρασε κι αυτό το Καλοκαίρι! Τελευταία προσκυνήματα στην μαργιόλα θάλασσα, που σε πείσμα των καιρών είναι η μόνη αγκαλιά, που ακόμα μας ταξιδεύει. Κάτι λίγες, πανέμορφες μέρες περάσαμε και φέτος στο Πήλιο. Άφησσος, Μηλίνα και προπαντός η μεγάλη μας αγάπη, ο Πλατανιάς. Γερνάει κι αυτός μαζί μας, αλλά εξακολουθεί να μας τρατάρει έμπνευση και ομορφιά. Το πλατανάκι μας στην γραφική παραλία στέκει και ομορφαίνει, καβαλέτο της μάνας Φύσης. Εκτός από την μοναδική του δροσιά! Για πόσο ακόμα.

Στο ψαροχώρι αρχίζουν οσονούπω τα έργα για την κατασκευή τεράστιου για τα δεδομένα της περιοχής λιμανιού, αλιευτικό καταφύγιο το λένε, βεβαίως κατ’ ευφημισμόν. Ανέκαθεν στην αποικία Γκραικυλία βαφτίζουνε το ξύδι γλυκάδι και το κατεβάζουν μονοκοπανιά μαζί με αμάσητο κουτόχορτο, για αυτό καίνε το μυαλό εκτός από τα σωθικά τους. Είχαμε 4-5 χρόνια να ξανασμίξουμε οι… γεροντάρες.

Ένας πολύ καλός φίλος, που εκτός από το γραφικό του ταβερνάκι, όπου συνήθως τρώμε, είναι και εξαίρετος ερασιτέχνης φωτογράφος, ο Μιχάλης Κυπριάδης, μαζί με τους νόστιμους ψαρομεζέδες τράβηξε και φέτος ως συνήθως για ενθύμιο φωτογραφίες και μας τις έστειλε. Αποχαιρετισμός στο Καλοκαίρι, που έφυγε γοργά και πρόωρη προσμονή για το επόμενο…

Συλλείτουργο με τσίπουρο. Από αριστερά: Τριαντάφυλλος Γαβρινιώτης, Μάκης Μπαλλής, Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης.
  (Το πλατανάκι φωτογράφισε ο Μάκης Μπαλλής)