ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΑ F-35

ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΑ F-35

Γίνανε ξαφνικά όλοι (ανειδίκευτοι) ειδικοί και περί των πολεμικών και των οπλικών υποθέσεων. Το δαιμόνιο (στην βλακεία) της σκλάβας φυλής έκανε πάλι το θαύμα του! Δεν μασάει ποτέ και τίποτα! Όλα τα κατεβάζει αμάσητα! Άφησαν πλέον τα ποικίλα τηλεοπτικά ψώνια προς το παρόν τον Covid-19 (δεν πουλά) κι επιδίδονται σε πάσης φύσεως στρατιωτική αρλουμπολογία. Εντυπωσιάζει ο ραγιαδισμός και η χυδαιότητα, η ευκολία κι ο εξυπνακισμός. Κάθε κυρα-Κατίνα «φοράει» στρατιωτικό καπέλο (με… κλάρες, παρακαλώ!) και παπαγαλίζει, εκθειάζει τις επιδόσεις αεροσκαφών, φρεγατών, αρμάτων και άλλων πολεμικών μηχανών σα να τις… δουλεύει από χρόνια!  Πάντα κατ’ εντολήν των ξένων αφεντικών, που θέλουν ν’ αρμέξουν τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ ή δολάρια την επόμενη δεκαετία από τα εξοπλιστικά προγράμματα της αποικίας Γκραικυλίας.

Άπαντες γνωρίζουν λεπτομερώς και με μοναδική σοφία τόσο τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, όσο και τα ποια αμυντικά και επιθετικά συστήματα μπορούν να τις ικανοποιούν αποτελεσματικώς ώστε να… έχουμε υπεροπλία έναντι Τουρκίας. Ουδείς, φυσικά, σκέφτεται ή ψελλίζει ότι το πρώτο, που χρειάζεται το αμυντικό σύστημα, είναι Λευτεριά και Εθνική Ανεξαρτησία, να πάψει η Γκραικυλία να είναι αποικία και πειραματόζωο των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ, του Δ’ Γερμανικού Ράιχ και λοιπών φονιάδων των λαών. Αλλιώς οι ξένοι επιβήτορές της δεν θα ορίζουν μόνο το τί αγοράζεται και πώς, αλλά και την έκβαση απευκταίων συγκρούσεων στο Αιγαίο και σε άλλα μέτωπα. Ξεχάσατε κιόλας την βαριά ήττα στα Ίμια, που σηματοδότησε τις «γκρίζες ζώνες» και το δουλοπρεπέστατο, φασιστικό, εθνοπροδοτικό-με εθνικά, καπιταλιστικά κριτήρια: «Ευχαριστούμε την κυβέρνηση των Η.Π.Α.»;   

Τώρα η πολεμική… μόδα επιτάσσει αόρατο (stealth) αεροσκάφος F-35, που θα πάρουμε μετά το 2030 από τους Αμερικάνους, που δεν δίνουν ούτε F-16 στους Τούρκους! Τί του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι! Όλα τα όπλα είναι συγχρόνως καταπληκτικά και ολέθρια, ανάλογα με ποιους αμυντικούς και επιχειρησιακούς στόχους και σχέδια έχει το κράτος, που τα αγοράζει. Το λέμε, όπως πάντα, κυνικά, καθαρά και ξάστερα: Τα αόρατα(;) αεροσκάφη F-35 είναι παντελώς άχρηστα κaι επικίνδυνα για την Γκραικυλία, που έχει αμυντική και όχι επιθετική πολιτική. Πρωτίστως δεν συνιστούν υπεροπλία έναντι της Τουρκίας. Τί άλλαξε στο πεδίο της (αεροπορικής) μάχης και από την κλασική, αναγκαία μονοτυπία (ένας τύπος αεροσκάφους) περνάμε με μιας στην πολυτυπία λες είμαστε η Κίνα, η Ρωσία, η Γερμανία; Θυμάστε, μήπως, τί έλεγαν οι Αμερικάνοι, όταν επρόκειτο να «ψωνίσουμε»  F-16 (η περίφημη Αγορά του Αιώνα); Δεν μπορούσαν να στήσουν «ελληνική» γραμμή παραγωγής F-16, αν δεν αγοράσουμε τουλάχιστον 40 κομμάτια από δαύτα! Κι εμείς ως σωστοί ραγιάδες πήραμε μέχρι σήμερα πάνω από 150 F-16 όλων των τύπων (Block30, 50, 52, κ.λπ).

Τώρα γιατί παίρνουμε 24 F-35 και άλλα τόσα γαλλικά Rafale και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας για τα πρώτα; Επιχειρησιακή ανωμαλία! Η αεροπορική  μηχανή της Γκραικυλίας θα είναι μπαξές, ή μάλλον κουρελού: Θα έχει F-16, Mirage, Rafale, F-35! Πόσες Μοίρες Συντήρησης Βάσης (Μ.Σ.Β.) πρέπει να διαθέτει; Χωριστές, κατακερματισμένες, τεχνολογικά προβληματικές και αναποτελεσματικές, αφού τα νέα αεροσκάφη θα είναι μόνο δυο Μοίρες; Μη ξεχάσετε και μερικά παμπάλαια Φάντομ, που ακόμα «παίζουν» και θέλουν και αυτά αυξημένη συντήρηση. Να μη μιλήσουμε για την πολυδιάσπαση της εκπαίδευσης προσωπικού, τα προβλήματα στις μετασταθμεύσεις και στην ευελιξία της καθημερινή ζωή των αεροπορικών μονάδων, του προσωπικού, συνολικά του αεροπορικού όπλου.

Γιατί η λαλίστατη και λεονταρίζουσα περί την Τουρκία πολιτική ηγεσία κρύβει ότι ανώτατοι επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Γ.Ε.Α.) και άλλοι αξιωματικοί διαφωνούν ριζικά με αυτήν την ολέθρια επιλογή της διασποράς τύπων των προς απόκτηση πολεμικών αεροσκαφών εμμένοντας στην επιχειρησιακά λειτουργική μονοτυπία; Για ευνόητους λόγους! Επειδή έτσι διατάσσουν τα ξένα αφεντικά τους. Γιατί οι εν λόγω στρατιωτικοί δεν βγαίνουν ανοιχτά να πουν την ουσιαστική και τεκμηριωμένη διαφωνία τους; Φοβούνται την αποστρατεία; Δεν υπολογίζουν την ανυπολόγιστη ζημιά, που προκαλεί η ένοχη σιωπή τους; Πλημμελής συντήρηση και ελλιπής διασύνδεση. Άντε να επιχειρήσουν από κοινού, να βρουν κοινή γλώσσα μάχης οι 4 τύπου αεροσκαφών, που θα διαθέτει μετά το 2035 η Πολεμική Αεροπορία. Μύλος! Θα χάνει η μάνα το παιδί και μάλιστα σε περιορισμένο πεδίο μάχης. Όποια πλεονεκτήματα έχει κάθε τύπος αεροσκάφους, πώς θα τα αναδεικνύει σε μια στενή λουρίδα θάλασσας, πώς θα συνδυάζεται με τα «ξαδελφάκια» του; Ώσπου ν’ απογειωθεί από την Τανάγρα σε λίγα λεπτά είναι στο Αιγαίο και στην Τουρκία «λοκαρισμένο» από τον αντίπαλο. Το ανάλογο θα γίνεται όταν φεύγει από το Ιντσιρλίκ. Η Γκραικυλία χρειάζεται αεροσκάφη αναχαίτισης, όχι γιατί έχει αμυντικό δόγμα, αλλά πρωτίστως επειδή είναι πολύ δύσκολη η αποτελεσματική ανάπτυξη επιθετικών-βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην λεκάνη του Αιγαίου.

Έχουμε εδώ και 30 χρόνια γράψει ότι το πεδίο μάχης του Αρχιπελάγους είναι εξόχως περίπλοκο, προβληματικό. Μόνο να υπολογίσει κανείς κάθε χρονική στιγμή την τεράστια δύναμη πυρός, εκατοντάδες οπλικά συστήματα εκατέρωθεν, τίθεται άμεσα ζήτημα αναγνώρισης φίλιων και εχθρικών μονάδων, την ώρα της κάθε επιχείρησης, αυξάνονται οι πιθανότητες των ολέθριων λαθών. Μην πείτε αφρόνως ότι όλα αυτά θα λειτουργούν υπό την ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, υπό την μπαγκέτα της «Συμμαχίας». Αυτό είναι το τραγικό. Η Γκραικυλία δεν μπορεί τίποτα να κάνει αν δεν διατάξει το ΝΑΤΟ! Αυτό θα ορίζει τον νικητή σε ενδεχόμενη απευκταία μεγάλη ή μικρή σύγκρουσης. Αντίθετα η Τουρκία δείχνει σε κρίσιμα γεωπολιτικά θέματα να διαφοροποιείται από τον Αμερικάνο αυτοκράτορα.

 

Το διαχρονικό πιστοποιητικό εξάρτησης της αποικίας Γκραικυλίας.

Θα πάρεις αεροσκάφη Stealth μετά το 2030; Είσαι σίγουρος ότι τότε θα είναι τέτοια και δεν θα εντοπίζονται από τα αντίπαλα ραντάρ; Ήδη δεν είναι πια! Μεγάλες δυνάμεις (Κίνα, Ρωσία και Η.Π.Α.) έχουν κάνει αλματώδη πρόοδο στον εντοπισμό αόρατων αεροσκαφών, αφενός τα εντοπίζουν με την μια και αφετέρου τα τελευταία τους επιτεύγματα σε αυτόν τον τομέα τα κρατάνε εφτασφράγιστα μυστικά για πάρτη τους. Μέχρι να τους πάρουν χαμπάρι οι αντίπαλοι! Επιχειρησιακά τα κατά τεκμήριο αόρατα (stealth) αεροσκάφη είναι για μακρινούς, στρατηγικούς βομβαρδισμούς. Εφόσον λόγω ειδικού χρώματος δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ μπορεί να αιφνιδιάζουν. Πού θα βομβαρδίσεις και πώς στην φλούδα του Αιγαίου με την σημερινή εμβέλεια των ραντάρ (για παράδειγμα των S-400), των μη επανδρωμένων και των δορυφόρων; Θα απογειώνεται το F-35 από την Λάρισα, την Κρήτη, την Σκύρο κι αμέσως η αντίπαλη πλευρά θα μπαίνει σε συναγερμό, πριν  αυτό σηκωθεί. Το πεδίο μάχης του Αιγαίου αλλά και εν γένει του χώρου της Α. Μεσογείου, που είναι ακατάλληλο για stealth ή έστω είναι άχρηστη πολυτέλεια! Όταν αρχίσουν αερομαχίες η κατάρριψη   ενός τόσο πανάκριβου αεροσκάφους θα έχει μεγάλες επιχειρησιακές και οικονομικές συνέπειες. Αφήνουμε τα οπλικά συστήματα, που θα επιτρέψουν οι Αμερικάνοι να «φοράει». Γιατί να πας στο F-35, όταν γίνεται η δουλειά αποτελεσματικά με πιο «συμβατικά» αεροσκάφη (αναχαίτισης);

Αν τρακάρεις και γρατσουνίσεις το αμάξι σου, το μπαλώνεις με λίγο «κρέμα χρώματος». Το F-35 πρέπει να πάει στις Η.Π.Α. να βαφτεί με… την αόρατη μπογιά ή να κάνεις εδώ την δουλειά στην μονάδα συντήρησης. «Ευτυχώς» τότε δεν θα είναι αόρατο! Φυσικά όλα αυτά δεν είναι καινούρια, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια στα στρατιωτικά εγχειρίδια. Και όλο εξελίσσονται ραγδαία. Η αποικία Γκραικυλία είναι, όμως, πελάτης  και της έχουν φάει ήδη το πορτοφόλι. Με μαλακίες τύπου ΜπαϊντενάκηςΜπαϊντενόπουλος (ξεχάσατε, ηλίθιοι, το Μπαϊντένογλου  και Μπαϊντενλίδης μέρες Μικρασιατική Καταστροφής!) δεν γίνεται αμυντική πολιτική Κούλη Ξεπουλητάρη. Πολύ περισσότερο δεν γίνεται πόλεμος, που είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια της εγχώριας ραγιάδικης πολιτικής συμμορίας.