Γονείς δολοφόνοι!

Γονείς  δολοφόνοι!

Το τίμημα της μάσκας είναι πανάκριβο και θα πληρωθεί τοις μετρητοίς τα επόμενα χρόνια! Τηρώντας τα δικά μου προστατευτικά μέτρα και όχι τις φασιστικές μπούρδες της ξενόδουλης εξουσίας, γυρνώντας στους δρόμους της Αττικής βλέπω εκατοντάδες μικρά παιδιά να φοράνε φίμωτρα, συχνά εκνευρίζομαι και φωνάζω: Γονείς δολοφόνοι! Τί ανοσοποιητικό σύστημα ν’ αναπτύξουν τα καημένα ρουφώντας καθημερινά για πάνω από δέκα ώρες τα σάλια και το διοξείδιο του άνθρακα των εκπνοών τους! Σχεδόν εκ γενετής Χ.Α.Π. κι άλλες πνευμονολογικές παθήσεις, που θα ενσκήψουν καλπάζοντας συν την ευπάθεια στις ιώσεις. Η συμμορία του Π.O.Υ. είπε όχι στην μάσκα  για παιδιά κάτω των 12 ετών αλλά το πειραματόζωο Γκραικυλία είναι πάντα πρωτοπόρο στον ραγιαδισμό, βασιλικότερο του βασιλέως. Πλακώθηκα έξω από δημοτική παιδική χαρά επειδή είπα: Γονείς δολοφόνοι!

Επαναλαμβάνω το σκεπτικό, που ανέπτυξα σε ηλίθιο γονέα, που το έπαιζε ψευτόμαγκας (το έκανα επειδή άκουγε κόσμος): Τί είναι πιο πολύτιμο, το  300άρι, που ίσως πληρώσετε πρόστιμο στον φασίστα θαλαμοφύλακα Κούλη ή η υγεία των παιδιών σας; Γιατί δεν ξεσηκώνεστε εκατό, πεντακόσιες χιλιάδες γονείς να κάνετε τ’ αλατιού τους κομματάρχες και τα σύγχρονα Ες-Ες, τους τηλεοπτικούς λοιμωξιολόγους και άλλους κομπογιαννίτες, του Ιπποκράτη επίορκοι, που σας κουνάνε το δάχτυλο; Γιατί αποδέχεστε το πρόστιμο; Όχι, κύριε αστυνομικέ, είμαι ο Τάδε Ταδόπουλος, ουδέν αδίκημα διαπράττω, παρανομείτε, που μου βάζετε πρόστιμο, δεν δίνω την ταυτότητά μου, πάμε αυτόφωρο να την δώσω στον εισαγγελέα υπηρεσίας! Με ευγένεια, στον πληθυντικό αριθμό, όχι βρισιές και ψευτοτσαμπουκάδες!

Ξέρετε πώς θ’ άλλαζε το πολιτικό κλίμα και η εγχωρία πορεία του COVID-19  τέτοια συμπεριφορά; Φαντάζεστε 10.000 άτομα κάθε μέρα έξω από τον εισαγγελέα υπηρεσίας να πάρουν τακτική δικάσιμο;  Χώρια, που θα είχαν την σιωπηλή συμπαράσταση της πλειοψηφίας των αστυνομικών. Νομίζετε  ότι την… βρίσκουν να γυρίζουν στις γειτονιές να γράφουν «αρνητές»; Έχετε μιλήσει με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ν’ ακούσετε την οργή τους; Με μορφωμένους αστυνομικούς καριέρας, όχι με… αρβυλοφύλακες και ράμπο φασιστάκια… Γυρνώ στις γειτονιές, κάνω κανονικά τις δουλειές μου, βλέπω μορφωμένο κόσμο με φίμωτρα μέχρι τα μάτια. Νέοι πολλοί με τρία πτυχία, τέσσερα διδακτορικά και πέντε ξένες γλώσσες. Κρίμα και τα νιάτα και τα πτυχία! Έχουν  αναρωτηθεί τί μήνυμα  δίνει η εξουσία και τα αποδέχονται δίχως διαμαρτυρία φορώντας βρωμερά φίμωτρα;

Μην αναπνέεις ελεύθερα στο πάρκο, στον κήπο, στον δρόμο, παντού έξω, ο αέρας της φύσης ανθυγιεινός, μπορεί να σε σκοτώσει, διάλεξε, τάχα αναγκαστικά, την ασφάλεια της βρωμερής μάσκας,  κάλλιο πίνε τα σάλια σου και το διοξείδιο της εκπνοής σου! Γεμάτοι οι δρόμοι με πιθηκάκια, που με φίμωτρα μέχρι και τα μάτια (απορώ, πώς βλέπουν) περπατάνε και μιλάνε στο τηλέφωνο και μάλιστα με το ύφος του πολυπράγμονα και την μεγάλη ένταση του ξερόλα και του «έχω πάντα δίκιο». Τόση ανωμαλία δεν ματάδε  ο κόσμος! Ούτε την εποχή των σπηλαίων! Στην πορεία προς τον πίθηκο σε ψηφιακό μεσαίωνα ο άθλιος Καπιταλισμός θαρρεί ότι θ’ αλλάξει  την φυσική ροή για να κερδίζει πάντα τρελά λεφτά και να έχει πιονάκια τους υπηκόους του. Κούνα, που τον κούναγε!

Ο καπιταλισμός θα πληρώσει σκληρά την κατασκευή στο εργαστήριο και την διασπορά του COVID-19 και των άλλων Κορωνοϊών, που ετοιμάζονται. Μην κάνετε ότι δεν ξέρετε! Από πέρσι τον Μάρτιο γράψαμε  ότι χιλιάδες Κορωνοϊοί στα εργαστήρια περιμένουν την σειρά τους. «Να μάθουμε να ζούμε με Κορωνοϊούς»-δήλωσε πρόσφατα ένα δυτικό σκουλήκι, που βγάζει κάθε μέρα δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας ψηφιακό δηλητήριο. Το θέμα δεν είναι ότι σίγουρα θα πληρώσει ο Καπιταλισμός τον COVID-19, το κρίσιμο έγκειται στο αν δεν ξυπνήσουμε θα πάρει (θα πάρουμε) στον λαιμό του  ολόκληρη την ανθρωπότητα. Γιατί όσο κι αν κοιμάται ο παγκόσμιος όχλος, μένει πάντα ξάγρυπνη η μάνα Φύση και δεν θα έχει και μεγάλο… πρόβλημα να συνεχίσει την ζωή και χωρίς το ζώο (ζωντόβολο), που λέγεται άνθρωπος. ‘Η όπως το λέμε στο τελευταίο μου ποιητικό έργο «Συνωμοσίες της Κασσάνδρας» (εκδόσεις Μετρονόμος) :

 

«Κι αν δεν ξυπνήσει ο ραγιάς, τον λόγο έχ’ η Φύση:

Άντε γαμήσου, άνθρωπε, άλλη δεν βρίσκω λύση,

καλπάζων, μεταστατικέ, καρκίνε του πλανήτη,

ώρα να γίν’ η στάχτη σου νέας ζωής η κοίτη».

 

(από το ποίημα «Η Συμφωνία του Νέου Κόσμου»).