Εθνική γλαρόσουπα

Εθνική γλαρόσουπα

Αρχίζει, λέει, ο ελληνοτουρκικός διάλογος, δεν θυμάμαι ποιος ακριβώς, μάλλον ο 600ός κύκλος, και η Γκραικυλία θα είναι σε ισχυρή θέση λόγω των επαπειλούμενων κυρώσεων κατά της Άγκυρας του Δ’ Γερμανικού Ράιχ (κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση) και πρωτίστως λόγω του φιλέλληνα νέου ενοίκου στον Λευκό (κατάμαυρος, συχνά κατακόκκινος από αίμα λαών) Οίκο. Ο «σουλτάνος» Ερντογάν πολύ φοβήθηκε και πάραυτα συγκατένευσε ν’ αρχίσει χιλιοστός κύκλος διαλόγου στον βρόντο, να ’χουμε να λέμε να μην πλήττουμε! Μη φάτε, βοθροκάναλα της Αποικίας, που για εκατομμυριοστή φορά σερβίρετε έωλο (εδώ ταιριάζει, η λέξη αγράμματα παπαγαλάκια του Καπιταλισμού, πάει να πει μπαγιάτικο) κουτόχορτο! Μη φάτε, γιατί έχουμε γλαρόσουπα! Τα πανηγύρια δικαίωσης του θαλαμάρχη Γκραικυλίας Κούλη ξεκίνησαν πριν αναλάβει ο νέος (γέρος) πρόεδρος των Η.Π.Α., επιτέλους τα «εθνικά θέματα» βρίσκονται σε καλό δρόμο, πάντα κερδάμε, και βαστάτε… Τούρκοι τ’ άλογα!

Δεν είπαμε εξ αρχής και από αυτό το αιρετικό μετερίζι ότι εθνικά θέματα έχουν μόνο τ’ ανεξάρτητα και ελεύθερα κράτη και ουδέποτε οι αποικίες, που πάντα εκτελούν πρόθυμα τις διαταγές των ξένων αφεντικών; Αιώνες έξι σκλάβα Γκραικυλία, τέσσερις στους Τούρκους, δυο στους Αμερικάνους και λοιπούς Δυτικούς και τα εθνικά της θέλω είναι τα συμφέροντα των πατρώνων της. Εκτός ότι είναι παντελώς ανεπίδεκτη μαθήσεως και ξεχνά γοργά τις συμφορές, που την επιδαψιλεύουν αφειδώς σύμμαχοι και λοιπές «εταίρες» στον ρουν της ιστορίας.

Οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί και πάλι αδιάψευστοι μάρτυρες της… εθνικής λωτοφαγίας. Το ξενόδουλο πολιτικό σύστημα αναθάρρησε επειδή οι ξένοι δυνάστες τους χτύπησαν φιλικά στην πλάτη; Με 11 δισεκατομμύρια ευρώ εξοπλιστικό πρόγραμμα χαλάλι μια τόση δα χειρονομία για τα μάτια του όχλου! Μη φοβάστε, δεν θεωρείτε… σεξουαλική παρενόχληση η… βιασμός αθλήτριας με ρεγάλο ολυμπιακά μετάλλια! Καπιταλιστικές δουλειές είναι αμφότερα με κέρδη και οφέλη! Και άφθονη τηλεοπτική παπαρολογία. Εν προκειμένω, πήρε λέει τηλέφωνο ο «σουλτάνος» τον Μπάιντεν και δεν του βγήκε, ενώ σε «μας» φέρεται φιλικά. Οι Ευρωπαίοι… απείλησαν με άμεσες (στις καλένδες) κυρώσεις την Άγκυρα και όλοι εκεί κατουρήθηκαν από τον φόβο και έκτοτε εκλιπαρούν διάλογο (οθωμανικό παζάρι) με προοπτική παραπομπή της μοναδικής (για την Γκραικυλία) διαφωνίας στο δικαστήριο της Χάγης.

Άντε κι έγινε, που δεν θα γίνει, μανούβρες μόνο διπλωματικές, ας πούμε όμως ότι έγινε παραπομπή στην Χάγη. Τί προσδοκάτε, χαχόλοι διπλωμάτες της Αποικίας; Δικαίωση; Να τραβήξει η Δύση το αφτί της Τουρκίας; Από το 1980 το λέμε με κάθε ευκαιρία: Η Χάγη είναι μια αναγκαστική μεγάλη παγίδα, που θα πρέπει η Αθήνα ν’ αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι! Ακόμα κι αν τελικά υπογραφεί από τα δυο μέρη συνυποσχετικό παραπομπής είναι ήττα δεινή για τον αδύνατο γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Δεκαετίες αμέτρητες του κόσμου οι ισχυροί ουδέποτε δυσαρέστησαν την Τουρκία, που πάντα είχε ικανότερη ηγεσία από την Γκραικυλία, όπως πιστοποιείται από την ιστορία, κι όχι από εθνικιστικές κραυγές…

Ακόμα και στο ζενίθ του Ανατολικού Ζητήματος (πώς θα μοιραστεί η καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία) οι ξένοι δυνάστες ευνόησαν την Τουρκία προκλητικά έναντι της Γκραικυλίας. Ωμά πήγαν με τον πιο δυνατό και επικερδή για τα συμφέροντά τους. Γιατί να κάνουν τώρα το αντίθετο; Επειδή η Γερμανία θέλει να πουλά τρία εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα στην τουρκική αγορά και συνεργάζεται με την Άγκυρα και στα εξοπλιστικά προγράμματα; Επειδή η έκθεση-ρίσκο των Ιταλικών, Γαλλικών, Ισπανικών τραπεζών στην Τουρκία υπερβαίνει για την ώρα τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ;

Θα πάτε να δικαιωθείτε στην Χάγη για τις ζώνες και την υφαλοκρηπίδα; Με τί προσόντα και δύναμη; Ακόμα και 70-30 να είναι η απόφαση υπέρ της Αθήνας συνιστά παντελώς ασύμφορο «deal»! Μη μου πείτε ότι δεν θα πάρει κάτι και η Άγκυρα από το δικαστικό παζάρι! Από ποιον; Μόνο τα ελληνικά γεωπολιτικά συμφέροντα θα μπούνε πάνω στο κούτσουρο του… χασάπη της Χάγης και ό,τι κι αν βγάλει η ζυγαριά η Άγκυρα θα κερδίσει. Χώρια, που για να εφαρμοστεί η όποια ετυμηγορία, δεν ιδρώνει το αφτί του δυνατού και… κάνε πόλεμο να βρεις το δίκιο σου. Τί είναι η Χάγη; Στημένο για δυνατούς δικαστήριο. Ενίοτε και… Μαντείο των Δελφών: «Ήξεις αφίξεις ου εν τω πολέμω θνήξεις»!

27 Ιανουαρίου 2021