ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

Διόλου δύσκολο ν’ αδειάσεις ένα αεροδρόμιο με δεκάδες χιλιάδες, λόγου χάρη Αφγανούς, να κρέμονται σαν τσαμπιά σταφυλιών προσδοκώντας ν’ αποδράσουν στην Δύση, να συνεχίσουν να δουλεύουν για τα ξένα αφεντικά, όπως έκαναν είκοσι χρόνια στην χώρα τους. Απλώς πρέπει να… προσέξεις μη σου φορτώσουν την ευθύνη ότι το έβαλες στα πόδια εγκαταλείποντας «σύμμαχους» και  λοιπά δουλικά, όσο κι αν αυτό είναι πια ιστορικό γεγονός. Για αυτό στήνεις ωραία προβοκάτσια, πολύ αιματηρή  κατά προτίμηση και με ένα σμπάρο ρίχνεις πολλά τρυγόνια. Εκκενώνεις το εν λόγω αεροδρόμιο, αποσείεις ή έστω θολώνεις τα νερά για τις κατηγορίες εγκατάλειψης παρατρεχάμενων και άλλου υπηρετικού προσωπικού, εν μέρει δικαιολογείς και την μεγάλη σου στρατιωτική ολιγωρία με αποτέλεσμα να πέσει σε χρόνο ρεκόρ η Καμπούλ στους Ταλιμπάν. Το σημαντικότερο: Με το κιτρινισμένο πλέον χαρτί της δήθεν τρομοκρατίας επιχειρείς να βάλεις υποθήκες για την νέα πολιτική κατάσταση στην χώρα.

Βγαίνεις στα καλά καθούμενα εκεί, που οι Δυτικοί μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και κόσμο σε καθεστώς πλήρους αποδιοργάνωσης και μνημειώδους συνωστισμού και δηλώνεις: Έχουμε σοβαρές πληροφορίες και υπόνοιες ότι σε λίγες ώρες θα γίνει μεγάλη τρομοκρατική επίθεση. Και… για του λόγου το αληθές μπαμ και μπουμ «τρομοκράτες» εμφανίζονται στην σκηνή να παίξουν, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια κατά τον καλύτερο τρόπο, τον ρόλο, που  τους αναθέτουν οι Αμερικάνοι και λοιποί Δυτικοί. Παλαιόθεν τέκνα τους, πιστά φιλαράκια. Ως γνωστό μετά την πτώση του Σοσιαλισμού, η τρομοκρατία είναι το φονικό «πασπαρτού» του Καπιταλισμού. Κι αν με  το  πολυαίμακτο παραμύθι της 11ης Σεπτεμβρίου κι άλλες διεθνείς πειρατείες δεν μπόρεσαν ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο να οικοδομήσουν αξιόμαχο αντίπαλο δέος, κι αν έμεινε  το μοναδικό στην γη κοινωνικό σύστημα και για αυτό τρέφεται με τις σάρκες του (μας), οι «τρομοκράτες» κρατάνε τις ατσάλινες αλυσίδες, που φοράει η εξουσία στους όχλους-λαούς του πλανήτη.

Σκοτώθηκαν καμιά εκατοπενηνταριά στην προβοκάτσια του αεροδρομίου της Καμπούλ, αλλά ως γνωστόν οι Δυτικοί από αιώνες δεν θεωρούν τους Ασιάτες ανθρώπους! Χάθηκαν και καμιά εικοσαριά Αμερικάνοι και Βρετανοί στρατιώτες αλλά ο Καπιταλισμός ως είθισται τους θεωρεί παράπλευρες απώλειες. Εδώ σκότωσε χιλιάδες στις προβοκάτσιες του Περλ Χάρμπορ και στους Πύργους του Μανχάταν και θα κωλώσει με δυο δεκάδες φαντάρους;  Για αυτό το Γερόντιον της Ουάσιγκτον συνεχίζει να σερβίρει πληροφορίες για νεώτερες επιθέσεις, γίνεται και ανταλλαγή πυραύλων, σκοτώθηκαν και άμαχοι και δη παιδιά, έτσι για… γούρι, μη ξεχνάει ο κόσμος τους φονιάδες των λαών. Δικοί τους άνθρωποι είναι οι «τρομοκράτες» και είναι φυσικό οι Δυτικοί να ξέρουν το πρόγραμμα εμφανίσεών τους! Σαν ατζέντηδες, που είναι, τους κλείνουν για ειδικές… παραστάσεις! Το συνειδητοποιούν ή όχι, το αποτέλεσμα καταγράφει και αξιολογεί η Ιστορία.

Ξεχάσατε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δημιουργήθηκε, εξοπλίστηκε και χρηματοδοτήθηκε, πατρωνάρεται πάντα από τις Η.Π.Α. και όλη την Δύση; Λησμονήσατε μήπως ότι κι οι Ταλιμπάν είναι παιδιά τους; Τους σκάρωσαν ν’ αντιμετωπίσουν τις πάλαι ποτέ Σοβιετικές δυνάμεις, που παντελώς ηλίθια ενεπλάκησαν, κατά κράτος ηττήθηκαν στο δικό τους «Βιετνάμ». Δεν έτυχε ποτέ να πάω στην Καμπούλ. Εννοώ σε δημοσιογραφική στρατιωτική αποστολή γιατί ως προσωπική επιλογή ούτε την φωτογραφία μου στέλνω σε αυτήν την χώρα! Ακούει ο ψεκασμένος από την οθόνη Δυτικός πολίτης ότι έπεσε η Καμπούλ και οι Ταλιμπάν κατέλαβαν το Αφγανιστάν και νομίζει σύμφωνα με όσα έχει συνηθίσει και όσα του έχουν πιπιλίσει το κλούβιο του μυαλό,  ότι πρόκειται  για τυπική χώρα, που πέρασε βίαια και παρ’ ελπίδα στα χέρια σκοτεινών δυνάμεων!

Τίποτα πιο ψευδές τούτου! Τα τελευταία 20 χρόνια οι Δυτικοί είχαν μόνο την λεγόμενη πράσινη ζώνη στο Αφγανιστάν, δηλαδή λιγότερο από την μισή Καμπούλ και αυτήν υπό την αίρεση ντόπιων οπλαρχηγών ανάλογα με την δύναμή τους και τα «δοσίματα» των Δυτικών.  Την μισή πρωτεύουσα αλλά κι όλη σχεδόν την χώρα εξουσιάζουν διάφοροι φύλαρχοι, ο στρατός των Ταλιμπάν και υπάρχουν θύλακες του ISIS. Όλα είναι σε καθημερινή βάση απολύτως ρευστά ανάλογα πώς κάθε φορά διαμορφώνεται ο συσχετισμός δυνάμεων. Ακόμα και οι Σοβιετικοί, που είχαν με ντόπιους φυλάρχους μέρος της ενδοχώρας του Αφγανιστάν και όλη την Καμπούλ, αποδείχτηκε τραγικά ότι αυτά ήταν μόνο στα χαρτιά και  στην φαντασία κάποιων στρατηγών. Στα βουνά γίνονταν πάντα αιματηρός για κάθε εισβολέα πόλεμος και εκ των  προτέρων χαμένος. Εδώ ηττήθηκε κατά κράτος ο καλύτερος στρατός σε χερσαίες επιχειρήσεις, ο Σοβιετικός, θα φτουρούσαν «καλοπερασάκηδες» Δυτικοί; Λόγω γεωγραφικής υφής  και άλλων παραγόντων, που δεν είναι του παρόντος, το Αφγανιστάν είναι η  μόνη χώρα, που ουδέποτε κατελήφθη από οποιονδήποτε κατακτητή, του Μ. Αλεξάνδρου συμπεριλαμβανομένου! Ταπείνωσε τα τελευταία 100 χρόνια Βρετανία, Ε.Σ.Σ.Δ., Η.Π.Α., Ευρώπη!

Δεν μου λέτε, αριστερούληδες και άλλοι επαναστάτες του γλυκού νερού: Η Επανάσταση είναι τελικά εξωτικός μεζές, που προσφέρεται α λα καρτ; Ε, λοιπόν, αρέσει ή όχι, στο Αφγανιστάν έγινε αληθινή Επανάσταση! Άλλο θέμα, αν κάθε όχλος-λαός έχει ΚΑΙ την επανάσταση, που του αρμόζει! Επανάσταση Ταλιμπάν! Τώρα-«προλέγει» η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα-θα πλακωθούν μέχρι θανάτου για την εξουσία οι νικητές: Φύλαρχοι, οπλαρχηγοί, Ταλιμπάν, ISIS, ένοπλες συμμορίες, που δρούσαν κυρίως με θρησκευτικές… μπούργκες και λοιπές δυνάμεις και όποιος και για όσο τελικά επικρατήσει! Πάντα υπό τα άγρυπνα βλέμματα και την ανοιχτή παρέμβαση πρωτίστως της Κίνας και της Ρωσίας και δευτερευόντως για την ώρα των Η.Π.Α. Εξ ίσου σκληρός θα είναι ο ανταγωνισμός των ανωτέρω, ποιος θα βάλει χέρι στον τεράστιο πλούτο της χώρας, με τους Κινέζους να προηγούνται στο πρώτο ημίχρονο!

Γιατί κλαίτε κατ’ αποκοπήν και αμοιβή Δυτικοί «ανθρωπιστές», που τα ξαδέλφια οι Ταλιμπάν έκαναν Επανάσταση; Τα ίδια ιδανικά, κοινή μητρική θρησκεία δεν μοιράζεστε; Εβραϊσμός με κεντρικές αιρέσεις: Χριστιανισμός και Μουσουλμανισμός, κατά σειρά δημιουργίας! Είναι-λένε-βάρβαροι με τις γυναίκες και τα ρέστα…  Είναι μεταγενέστεροι, 622 έτη Εγίρα! Θυμάστε τί κάνατε εσείς (ιστορικά) το έτος 1399 ακριβώς; Inquisitio(n)!  Σας λέει κάτι αυτή η λεξούλα στην Λατινική και Αγγλική εκδοχή; Πόσα ανθρώπινα σουβλάκια στην πυρά της Ιερής Εξέτασης για την… σωστή πίστη; Πόσες χιλιάδες γυναίκες τάχα μάγισσες κάψατε, που τα μάλα συνέβαλαν αυθόρμητα στην πρόοδο της πρωτόγονης ιατρικής;  Πόσα ακόμα άγνωστα «κι όμως γυρίζει»; Όχι πως και τώρα, Δυτικοί, δεν είσαστε βάρβαροι; Τα κάνετε, όμως, ψηφιακά! Κάθε 1 λεπτό της ώρας δολοφονείτε 1,5 παιδιά στην υφήλιο! Όταν φτάσουν οι Ταλιμπάν και λοιποί μουσουλμάνοι στο δικό τους έτος 2021 και στο δικό σας 2643, δεν αποκλείεται και αυτοί να εκπολιτιστούν, πάει να πει ότι μπορεί να γίνουν σαν τα μούτρα σας!

Φυσικά και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Αν θα υπάρχει και πώς θα είναι τότε η ανθρώπινη ζωή, αλλά αυτά είναι… αλλουνού παπά ευαγγέλιο και άλλου μουλά κοράνιο! Από τώρα μάλιστα φροντίζει ο φρικτός Καπιταλισμός με τον καταστροφικό πόλεμο,  που έχει κηρύξει κατά της Μάνας Φύσης με θύμα και θύτη μοναδικό τον άνθρωπο.  Το άλλο φονικό παραμυθάκι της κλιματικής αλλαγής!  Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν κάποιοι… Ταλιμπάν να τους φορτώσει την ευθύνη και την τρομοκρατία….

————

Υ.Γ. Για να ευθυμήσομεν, να δείτε πόσο άλλος τόπος είναι το Αφγανιστάν! Την πρώτη φορά, που ήρθε στην Αθήνα στα πλαίσια του Φεστιβάλ  Κ.Ν.Ε.-Οδηγητή, αντιπροσωπεία της νεολαίας Αφγανιστάν, οι οικοδεσπότες μαζί με άλλους ξένους νεολαίους  τους παρέθεσαν την παραμονή της γιορτής γεύμα στην Γλυφάδα. Ένας  Αφγανός  σηκώθηκε και μπήκε με τα παπούτσια στην θάλασσα! Στην χώρα του δεν υπάρχει θάλασσα, δεν την ξέρουν, την πέρασε για ιδιόρρυθμο επίπεδο γήινο έδαφος! Συμπτωματικά τότε είχε βγει στην χώρα μας η ταινία «Να είσαι εκεί κύριε Τσανς» με τον Πίτερ Σέλερς…