ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΕΤΟΙΜΟΙ;

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΕΤΟΙΜΟΙ;

Άρχισαν κιόλας τα όργανα του Ιμπεριαλισμού και του Κεφαλαίου. Ίδιο, πολυφορεμένο, καταφαγωμένο από τον σκώρο του αχαλίνωτου, παράνομου, ανθρωποφάγου κέρδους κοστουμάκι! Ίδιος, με λίγα εναλλακτικά τσαλιμάκια και ο χορού του θανάτου και της καταστροφής. Η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα το είχε «προβλέψει» και πριν στεγνώσει το μελάνι της ξεκίνησαν κιόλας αναγνωριστικές μανούβρες σε χρηματιστήρια κι άλλα σαθρά κέντρα εκτέλεσης καπιταλιστικών απατών-εγκλημάτων. Μια και είναι πολύ της μόδας σήμερα η σιδηροδρομική ορολογία, όχι απλώς ετοιμάζονται, αλλά μπήκαν στις γραμμές πιο σκληρά Μνημόνια. Έχει σφυρίξει ο σταθμάρχης. Ο καλός και ικανός, όχι ο άπειρος κομματικός πελάτης! Ταχύτης; Πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα και όπου νάναι έρχεται η μοιραία σύγκρουση με τα δικαιώματα και με την ζωή του ευρωπαϊκού όχλου στο μακρότατο τούνελ του ταξικού κώματος, που πάντα τον διακατέχει. Ουδεμία πρωτοτυπία! Γιατί άλλωστε; Χαίρε ύπνε ανεξύπνητε! (Μη ξεχνάτε οι χριστιανοί έχουν Χαιρετισμούς)! Παρήλθεν το παραμύθι Κορωνοϊός, έβγαλε για πρώτη φορά τόση γερή μπάζα το σύστημα. Πάνω από 13 τρισεκατομμύρια δολάρια ο συνολικός παγκόσμιος τζίρος και την επόμενη διετία θα τρέξουν κάτι… ψιλά! Πήρατε ανάσα από τα φίμωτρα κάνα χρόνο οι πιο τολμηροί και ασυμβίβαστοι! Τα κεφάλια μέσα τώρα στον ντορβά! Έχετε γίνει τσακάλια ηθοποιοί όλοι, γνωρίζετε το σενάριο, έχετε αφομοιώσει τον ρόλο.

Πάντα καταρρέουν, δήθεν απρόοπτα, καναδυό τεράστια πιστωτικά ιδρύματα (SVB και Signature),, κατά προτίμηση στις Η.Π.Α., εκεί εκπορεύονται οι μέγιστες παγκόσμιες κομπίνες! Κακός χαμός και μέγας τρόμος! Ο  χάρτινος πύργος του προδιαγεγραμμένου γκρεμίσματος κοστίζει κάτι λιγότερο από 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Πού να δείτε τα μεγάλα κέρδη, πενταπλάσια, εξαπλάσια, που φέρνει στους έξυπνους παίχτες! Πρώτη φορά δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια για το καλό του συστήματος; Πρώτη φορά ο άθλιος Καπιταλισμός καταστρέφει παραγωγικές (σε εισαγωγικά ή όχι) δυνάμεις για να ξεθυμάνει, να εκτονώσει την συσσωρευμένη πίεση; Μετά αρχίζουν δηλώσεις, για την διαμόρφωση κλίματος, καλλιέργεια εδάφους. Μην ανησυχείτε, τράνταξε η Αμερική αλλά η Ευρώπη είναι ασφαλής! Η Ελλάδα δεν είναι εκτεθειμένη κι έχει πια σταθερή οικονομία! Όπου κι όταν ακούμε τέτοιες μαλακίες, έρχονται γοργά καταστροφή και Μνημόνια.

Περνάνε δυο μέρες για να «σορταριστεί» ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός σάλος, να κάνουν τα κουμάντα οι μεγαλοκαρχαρίες των δισεκατομμυρίων δολαρίων και άλλων υλικών και άυλων νομισματικών μονάδων, να προσανατολιστούν και όλοι οι διαιτητές του νεωστί στημένου παιγνίου και ΜΠΑΜ! άλλη τράπεζα, αυτή την φορά στην γριά πουτάνα Ευρώπη τράπεζα ρίχνει κανόνι. Και μάλιστα στην Ελβετία, στο ασφαλέστερο θησαυροφυλάκιο του Καπιταλισμού. Καμιά πενηνταριά δισ. Ελβετικά φράγκα η ένεση ρευστότητας! Εδώ οι τζίροι είναι μικρότεροι, αλλά να τη η κρίση και στην Ευρώπη! Πόσο θα επηρεαστεί η ευρωζώνη, το Δ’ Γερμανικό Ράιχ; Και δος του προβλέψεις μαζί με το σχετικό μανουβράρισμα! Άρχισε και δω το παιχνιδάκι, για να μη μείνουν χωρίς κέρδη οι εξ Αμερικής έγκαιρα «μιλημένοι» καπάτσοι! Θα μείνει έξω η Γκραικυλία; Μα πού θα γίνουν φτωχομπινέδικα πειράματα για τον ευρωπαϊκό όχλος; Στο «αθλιέστερο προτεκτοράτο», στο φρικτό πειραματόζωο! Ο της Τράπεζας Ελλάδας καθησυχάζει ότι δεν τρέχει μια, οι τράπεζες της αποικίας δεν είναι εκτεθειμένες στα χρεοκοπημένα πιστωτικά ιδρύματα. Ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι πρέπει να περιμένουμε αλλά δεν χωράει εφησυχασμός! Κανονικά ο καλός και ο κακός βασανιστής!

Επειδή στο ταξικό και επαναστατικό μας μετερίζι δεν λέμε λόγια του αέρα και κάνουμε έρευνα σε βάθος, πριν ανακοινωθεί επισήμως η νέα αμερικανική χρεοκοπίας, κάποιοι κονόμησαν χοντρά! Πρώτα οι πιο δυνατοί παράγοντες από τις δυο τράπεζες των Η.Π.Α. (SVB και Signature), που… πρόλαβαν και μετέφεραν δισεκατομμυριάκια σε άλλες τράπεζες. Μάλλον τσίπης ο CEO της Silicon Bank  φέρεται να πούλησε μια βδομάδα πριν την πτώχευση μετοχές αξίας 3.6 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτός αν αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου, ο φερετζές του κολπαδόρου! Περιμένετε, τώρα αρχίζουν τα καλά! Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της χρεοκοπίας των αμερικάνικων τραπεζών, χιλιάδες στελέχη και λοιποί κροίσοι άνοιγαν ξαφνικά χιλιάδες λογαριασμούς σε άλλα ιδρύματα. Μικρή τράπεζα ονόματι Mercury έκανε σε λίγες ώρες τζίρο πάνω από δυο δισ. δολάρια σε 100.000 λογαριασμούς της! Εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών, BREX-έδρα Σαν Φραντζίσκο-απόκτησε 3.000 νέους λογαριασμούς μα δεν ανακοινώνει το συνολικό ύψος των καταθέσεων, πηγές της Wall Street έκαναν λόγο για πάνω από ενάμισι έως δυο δισεκατομμύρια δολάρια.

Ποιος ο μέγας κερδισμένος στις Η.Π.Α.; Η τράπεζα κολοσσός JP Morgan με πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια καταθέσεις! Σύμφωνα με το Bloomberg η JP Morgan θα γίνει πολύ πιο μεγάλη καθώς έλαβε δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις μετά την κατάρρευση της SVB, πλην δεν δίνονται ακριβή στοιχεία. Άλλη πηγή δήλωσε ότι οι μικρές τράπεζες ανοίγουν εύκολα λογαριασμούς, ακόμα και σε μια ώρα, ενώ οι μεγάλες σαν την JP Morgan είναι πολύ πιο σφικτές και επομένως μετά από μια βδομάδα είναι δυνατό να υπάρχουν στοιχεία για την ροή καταθέσεων στο μέγιστο πιστωτικό ίδρυμα των Η.Π.Α. Υπάρχουν και ακόμα πιο κερδισμένοι! Είναι τα κρυπτονομίσματα. Η αγορά κρυπτονομισμάτων κέρδισε μόνο την πρώτη μέρα μετά την κατάρρευση πάνω από 70 δισ. δολάρια ξεπερνώντας σε συνολικό τζίρο το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Ο πρωταθλητής και πάλι το Bitcoin, που έβγαλε κέρδη 10% την πρώτη μέρα και έφθασε στην υψηλότερη τιμή του από το καλοκαίρι του 2022, που ήταν πεσμένο, πωλείται πια 26.533 δολάρια από 22.340!

Στο Δ’ Γερμανικό Ράιχ (κατ’ ευφημισμό Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι σε στάση αναμονής, με την Κεντρική Τράπεζα να ετοιμάζεται να παρέμβει πυροσβεστικά σε περίπτωση, που υπάρξει πρόβλημα. Συνεχίζει, ωστόσο, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα, παράρτημα της Γερμανικής Τράπεζας, να αυξάνει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για να μην τρομοκρατηθούν οι καταθέτες, πλην πολλοί αναλυτές θεωρούν μέγα λάθος την κίνηση αυτή εν μέσω μεγάλης κρίσης και χρεοκοπίας τραπεζών. Πού είναι τα νέα Μνημόνια για την Γκραικυλία; Στην επαναφορά της δημοσιονομικής πειθαρχίας και στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας. «Η γενική ρήτρα διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η οποία προβλέπει προσωρινή απόκλιση από τις δημοσιονομικές απαιτήσεις σε περιόδους σοβαρής οικονομικής ύφεσης, θα απενεργοποιηθεί στα τέλη του 2023», επιβεβαίωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. Δεν είναι ακόμα τόσο απλά τα πράγματα.

Υπέρμαχος της παραπάνω ρύθμισης είναι η Γερμανία, αλλά υπάρχει ισχυρή αντίδραση και ζητείται από άλλες χώρες παράταση του χρόνου μη τήρησης του συμφώνου μέχρι και το 2024. Η συνέχεια στα επόμενα Eurogroup. Το τέλος του 2023 ή στο μέσον του 2024 ή με το καλό από την 1η 1ου του 2025 για την Γκραικυλία τα μαντάτα είναι αργά ή γρήγορα ζοφερά. Πώς να τηρήσει δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία, όταν το χρέος θα είναι στο τέλος του έτους στο 161% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις αισιόδοξες προβλέψεις και 170% του ΑΕΠ για τους απαισιόδοξους; Θυμάστε ότι τα Μνημόνια επιβλήθηκαν για χρέος 150% του ΑΕΠ; Πώς να μην τηρηθεί ο εγκληματικός κανόνας χρέους, όταν ο όχλος κοιμάται; Ετοιμαστείτε για νέα Μνημόνια, μισθούς και συντάξεις του πεντακοσάρικου την επόμενη τριετία! Εκτός αν συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία! Μην το γελάτε! Αυτό το γεγονός, αμέσως μετά το πείραμα Covid-19 έριξε παραπίσω στην ημερήσια διάταξη του Δ΄ Γερμανικού Ράιχ τα άθλια κόλπα περί δημοσιονομικής σταθερότητας. Με τις υγείες σας και όνειρα γλυκά και (ταξικά)…  απονήρευτα!!