ΚΕΡΔΑΜΕ ΗΤΤΕΣ!

ΚΕΡΔΑΜΕ ΗΤΤΕΣ!

Βάζουμε στοίχημα ότι αν τεθεί στην Βουλή, στην κοινή γνώμη ή όπου δει, ζήτημα για το αν είναι τώρα μέρα ή νύχτα, οι μισοί (αναρμόδιοι) αρμόδιοι και οι παντός επιστητού (ανειδίκευτοι) ειδικοί θα ωρύονται ότι είναι πηχτό σκοτάδι και οι άλλοι μισοί ότι έχει λαμπρό ήλιο! Τελικά στην σύνοδο του ΝΑΤΟ νικήσαμε κατά κράτος τους Τούρκους ή γυρίσαμε πάλι με άδεια χέρια; Μετά από τόσα χρόνια στην υπόθεση Novartis μίλησε η (φιλιππινέζα του Καπιταλισμού) δικαιοσύνη και παραπέμπονται οι… ένοχοι ή ήταν μόνο ένα δικομματικό καλαμπούρι στάχτη στα μάτια του όχλου; Η «ιστορία» του TurkAegean συνιστά πεπονόφλουδα, που απρόσεκτα πάτησε η εγχώρια γαλάζια, πράσινη και φαιοροζέ εθνικοφροσύνη ή θα τους δώσουμε ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι να τους έρθει ο ουρανός σφοντύλι και να μην έχουν πρόσωπο να κυκλοφορήσουν;

Μη βιαστείτε να πείτε ότι αυτά είναι άσχετα, ανόμοια θέματα τυχάρπαστης (τόσο στημένης) επικαιρότητας! Έχουν όλα τραγικό κοινό παρανομαστή την αιώνια υποτέλεια και το κουτόχορτο, που σερβίρει η ξενόδουλη εξουσία ανάλογα με γεωπολιτικά της συμφέροντα και τα μικροκομματικά εγχώριων υποταχτικών της. Και την διελκυστίνδα των ποικιλόχρωμων πρακτόρων πέμπτης διαλογής με βραβείο τον θώκο του θαλαμοφύλακα της Γκραικυλίας. Σε όλα τα προκύπτοντα θέματα, από τα λεγόμενα εθνικά μέχρι τα ασήμαντα, από τα προφανή μέχρι τα δυσνόητα και επισφαλή, όλα μα όλα μετατρέπονται σε έντονες τηλεοπτικές μπουρδομαχίες με επωδό: Τί ωραίοι, τσαχπίνηδες και καραμπουζουκλήδες είμαστε, που δεν έχουμε ταίρι στον ντουνιά! Πού να φτουρήσουνε τώρα οι Τούρκοι! Τί να σου πει εσένα τώρα κάθε διπλανός σου! Εμείς όλοι μαζί και χωριστά καθένας παντού και πάντα ΝΙΚΑΜΕ!

Η βαθειά άρρωστη νοοτροπία και άθλια συμπεριφορά, η σε διαρκή σαπίλα κοινωνία, απότοκα των 600 χρόνων σκλαβιάς, 400 στους Τούρκους και 200 στους Αμερικάνους και λοιπούς Δυτικούς. Κερδάμε πάντα ήττες!  Διαρκώς πασχίζουμε να τις βαφτίζουμε εθνικές ή προσωπικές, πάντως περιφανείς, νίκες. Το ραγιάδικο… δαιμόνιο της πολλαπλά και πολύχρονα ευτελισμένης φυλής! Η αποικία Γκραικυλία έχει ακριβώς ό,τι της αξίζει, απεργάζεται και μαζοχιστικά απολαμβάνει. Και οσάκις βαίνουμε προς βουλευτικές εκλογές, σχεδόν πάντα πρόωρες και με παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, χτυπάει κόκκινο η τηλεοπτική και κομματική μπουρδομαχία. Είναι το άλφα και το ωμέγα της ανάπηρης, ξεπουλημένης πολιτικής, κοινωνικής ζωής. Φυσικά,  αφορά ένα 50% του εκλογικού σώματος, και πολύ λέμε! Φυσικά, τα μεγάλα κόμματα θα πάρουν το καθένα 12-18% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και θα μοστράρουν χαρτί πλειοψηφίας. Φυσικά, οι νεώτεροι, κατά συντριπτική πλειοψηφία, παντελώς απολίτικα πιθηκάκια, αντί για τις… βαρετές κάλπες θα «ψηφίσουν» μαζικά στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (SocialMedia). Φυσικά, όταν ψοφήσουν οι γενιές σαραντάρηδων, πενηντάρηδων και άνω, μόνο κάτι χιλιάδες γραφικοί θα ψηφίζουν γιατί όλα τα προβλήματα θα λύνει πλέον το θαυματουργό τσιπάκι!

Τα λέμε ολίγον προφητικά για το τί σε περιμένει στις εκλογές, που εκτός απρόοπτου θα γίνουν το φθινόπωρο,  και κυρίως για τις ομορφιές, που θ’ ακολουθήσουν. Απλή αναλογική, δεν βγαίνει κυβέρνηση, αλαξοκωλιές υπό ξένη μπαγκέτα, θα γίνουν καναδυό ακόμα αναμετρήσεις, σε δουλειά να βρισκόμαστε, αφού οι εξελίξεις  στην Γκραικυλία και ποιος ο θαλαμοφύλακάς της θα το ορίσουν για πολλοστή φορά οι ξένοι επιβήτορές της. Αφού βρίσκεσαι σε μόνιμο ταξικό κώμα, ηλίθιε, διεφθαρμένε και ψεκασμένε δια της οθόνης όχλε, τί άλλο μπορείς να προσδοκάς, τα γονίδια σου γράφουν: Ραγιάς, και την βρίσκεις χοντρά και μαζικά για αυτό! Δυο μόνο από τα πλείστα όσα παραδείγματα:

Όταν γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος στον κόσμο, που ξαναμοιράζεται από τις μεγάλες δυνάμεις, εσύ δεν έχεις αξιόμαχη διπλωματική πολιτική. Δεν σου χρειάζεται! Είσαι σκατόχαρτο των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ και του Δ’ Γερμανικού Ράιχ και μάλιστα καμαρώνεις για αυτό, όπως έδειξαν η ηλίθια και εγκληματική εμπλοκή σου στην Ουκρανία και η τελευταία σύνοδος του ΝΑΤΟ. Η για εσωτερική κατανάλωση παπαρολογία τουTurkAegean. Με τα σωστά σου βαυκαλίζεσαι-να μην πω αυνανίζεσαι-ότι η Τουρκία δεν έχει δικαιώματα στην Μεσόγειο και ειδικότερα στο Αιγαίο Πέλαγος, ότι αυτό είναι ελληνική θάλασσα; Τα ίδια ακριβώς με σένα έχει σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι και τ’ άλλα διεθνή κείμενα για το δίκαιο της θάλασσας. Αφήνουμε την Novartis, αν είναι γκάφα, σκάνδαλο ή πολιτική συνωμοσία. Με ένα τρόπο (πάντα καπιταλιστικό) όλες οι χώρες «έλυσαν» τον γρίφο της εν λόγω εταιρείας, έβαλαν και λίγα φράγκα στον κρατικό κορβανά, εκτός από τις τσέπες των λαμόγιων. Εδώ, μόνο ζούμε και σε αυτό το ζήτημα τα απόνερα τακτικών κινήσεων των πρακτόρων των ξένων αφεντάδων.

Εντάξει, να λέμε και του στραβού (διάβασε: πράκτορα) το δίκιο! Έχεις και το ταλαντούχο πολιτικό προσωπικό για να απολαμβάνεις όλα αυτά, που ζεις στον καθημερινό βίο. Είναι όλοι ένας κι ένας! Εσύ φυτοζωείς στην φτώχεια  και την μιζέρια, συχνά χωρίς θέρμανση και ηλεκτρισμό, έχουν προ πολλού σφαλίσει οι κάνουλες των τραπεζών, αλλά τα παλικάρια, που βγάζεις με το σανό, που σου προσφέρουν αφειδώς τα βοθροκάναλα, ζουν βασιλικά. Κάθε χρόνο σε κοροϊδεύουν, σε φτύνουν κατάμουτρα με τα λεγόμενα «Πόθεν έσχες», που δημοσιεύει με καμάρι η Βουλή των Ελλήνων (αμφότερες λέξεις κατ’ ευφημισμόν). Δεκάδες σπίτια κάθε εθνοπατέρας, πακέτα μετοχών, ευτραφέστατους τραπεζικούς λογαριασμούς και γύρευε πόσο μαύρο χρήμα! Άμα έχεις, όμως, το δάκτυλο στο μέλι ζητάς να βάλεις και το στόμα. Δεν χορταίνεις. Δάνεια και χρέη! Εσύ άμα χρωστάς 1.000 ευρώ σου παίρνουν το σπίτι. Η πολιτική συμμορία Γκραικυλίας «τρώει» με χρυσά κουτάλια και από τις χρεωκοπημένες κατ’ ουσίαν τράπεζες:

Περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ είναι τα χρέη του πρωθυπουργικού ζεύγους (1.245.428). Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου χρωστάνε συνολικά 12,7 εκατομμύρια ευρώ. Το κόμμα της Ν.Δ. χρωστά 381,3 εκατομμύρια. Πάρε κόσμε (ή μάλλον εθνοπατέρες) τώρα, που γυρίζει (το χρήμα) και ζαλίζει! Στυλιανίδης 1,5 εκατομμύρια, Μηταράκης 1.000.000, Τσιάρας 730.000,  Αυγενάκης 654.000, Γκεγκέρογλου 655.831, Γεωργιάδης  557.000, Λοβέρδος 300.000, Πολάκης 279. 349. Ακόμα και ο «εθνικός τραπεζίτης» Στουρνάρας χρωστά 100.000 ευρώ; Εντάξει, δεν θα του πάρουν την βίλα, όπως εσένα, φουκαρά, το σπίτι! Θυμήθηκα, τώρα την συνάδελφο, που την βγάζουν από το μοναδικό της σπίτι για 15.000 ευρώ!! Η Κεραμέως 1.000.000 ευρώ καταθέσεις στην Γερμανία; Ο… αγρός του Κεραμέως! Μια στιγμή, ροζέ σύντροφοι, επειδή χάσαμε επεισόδια, τί έγιναν τα 50 σπίτια Παπαδημούλη, οι λίρες του Μανιού και οι μετοχές του Τσακαλώτου και λοιπών εκλεκτών της πρώτης φορά Αριστεράς των Μνημονίων και των μέτρων για φέρετρο; Αυγάτισαν ή έμειναν στάσιμα; Μας καίει ο καημός… Να ρωτήσουμε τώρα: Μαζί σας θα τα πάρετε, αχρείοι; Να πούμε τα σάβανα δεν έχουν τσέπες; Μάταιος κόπος! Εσύ κοιμάσαι του καλού καιρού και πάντα θα… κερδάς! Μόνο στον ύπνο σου! Και στα βοθροκάναλα, που σε νανουρίζουν…

——-

Υ.Γ.  Τελικά δεν τον σκότωσαν για τα μάτια μιας γυναίκας, απλώς μάλωσαν για την σειρά στην δημόσια τουαλέτα του μαγαζιού! Τα βοθροκάναλα, όμως, κάνουν παιχνίδι να μπουκώνεις κουτόχορτο! Άλλο για ένα κατούρημα και άλλο ο… έρωτας, που κι αυτόν τον κατάντησαν τέτοιο! Βρε καψούρα για τον χιμπατζή, που εξ ανάγκης σκότωσαν! Τα εκατομμύρια παιδιά, που πεθαίνουν στον κόσμο από την πείνα και το μολυσμένο νερό, δεν έχουν ψυχή! Δεν προσφέρονται για το σανό του όχλου! Ούτε, πρωτίστως, για προεκλογική εκμετάλλευση.

-Σκίτσα του Ηλία Μακρή από την εφημερίδα «Η Καθημερινή». Ευχαριστούμε θερμά.