ΛΑΘΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ!

ΛΑΘΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ!

Συντετριμμένοι κάνουμε αυτοκριτική! Αληθινό χαρακίρι! Πώς μας ξέφυγε!   Ξεχάσαμε εντελώς τις υποκλοπές και λοιπές τηλεφωνικές παρτούζες του άθλιου συστήματος; Συνήθως, μόλις τα ξένα αφεντικά δρομολογήσουν την αλλαγή θαλαμοφύλακα Γκραικυλίας, ένα από τα πειράματα αντοχής και διάρκειας της βλακείας του όχλου και του ξενόδουλου πολιτικού και κομματικού προσωπικού της αποικίας είναι οι τηλεφωνικές συνακροάσεις. Όχι σαν διαδικασία ή δράση. Ποτέ αυτές δεν σταματούν δια παν ενδεχόμενο, χρήση και χρήστη. Αλλά πρωτίστως στην εν λόγω φάση και για την διανομή κουτόχορτου στην κοινή γνώμη και εν γένει στο ξενόδουλο σύστημα. Τάχα εκεί, που κανείς δεν το περιμένει, πάντα σαν μυρίζουν εκλογές, ξεσπά ξαφνικά μέγας σάλος: Παρακολουθείται το τηλέφωνο του Δείνα πολιτικού αρχηγού.

Όλως τυχαίως και συμπτωματικώς αφορά η υπόθεση τον θεωρούμενο κάθε φορά φέρελπι κομματάρχη, έναν από τα νιόφερτα και πολλά υποσχόμενα άλογα, που θα τρέχουν προσεχώς στον ιπποδρομιακό (πολιτικό) στίβο της Γκραικυλίας για να ορίσουν τ’ αφεντικά σε διαρκή ρόλο αφέτη και διαιτητή, τους επόμενους θαλαμοφύλακες. Υπάρχει μεγίστη διαφήμιση για τον εκάστοτε εκκολαπτόμενο θαλαμάρχη της αποικίας από το να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι στο εκλογικό πόπολο ότι είναι  ανέλπιστα (και άνευ αιτίας!) θύμα τηλεφωνικής παρακολούθησης; Για τους σαραντάρηδες και άνω φαντάζει εν πολλοίς και σαν αντιστασιακή, αντεξουσιαστική περγαμηνή. Είμεθα παντελώς ασυγχώρητοι! Γράφοντας για το πότε θα γίνουν προσεχείς βουλευτικές εκλογές δεν υπολογίσαμε αυτήν την παράμετρο, δεν το χωράει η γκλάβα πώς ξεχάσαμε τον θεό Τόμπρα, τον Μαυρίκη και τ’ άλλα πρακτόρια της Κ.Υ.Π. (νυν Ε.Υ.Π. Πάλαι ποτέ και προφανώς κατ’ ευφημισμόν, Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών) και άλλων μυστικών ευαγών Ιδρυμάτων!

Και να σκεφτεί κανείς ότι ούτε εδώ υπάρχει η παραμικρή πρωτοτυπία. Έτσι για να σπάσει η αφόρητη ρουτίνα, η μπατσίλα, βρε αδελφέ!, γιατί επί της ουσίας όλα είναι μάταια και έξωθεν προδιαγεγραμμένα. Ο ηλίθιος, διεφθαρμένος, δια της οθόνης πολλαπλώς ψεκασμένος όχλος καταβροχθίζει απνευστί και αμάσητα τόνους σανό. Πού να θυμάται πως είναι μπαγιάτικο! Όλα ίδια, μα απολύτως ίδια, ούτε (γραμματικό) κόμμα δεν αλλάζει! Τα περιστατικά, οι εξελίξεις, η φρασεολογία πολιτικών και δημοσιολογούντων, ο θόρυβος στα πάσης φύσεως βοθροκάναλα, οι φτηνές δικαιολογίες και λεονταρισμοί των «ενόχων», οι παραιτήσεις για τα μάτια του όχλου, οι ενέργειες της Βουλής και της φιλιππινέζας της εξουσίας δικαιοσύνης, ακόμα και οι αντιδράσεις του κοσμάκη. Όλα με καρμπόν από τα παλιά.

Ουδέν καινόν, ούτε στο πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, τουλάχιστον να δούμε καμιά φάση, ρε παιδί μου! Χωριάτικες μόνο , άγαρμπες για εσωτερική πολιτική και κομματική κατανάλωση μανούβρες, που επιδεινώνουν την ήδη δεινή θέση του θαλαμοφύλακα. Μοιάζει να αυτοκτονεί μέρα την μέρα. Θέλει και απόδειξη ότι ο Κούλης Ξεπουλητάρης είναι ήδη τελειωμένος και ότι τα ξένα αφεντικά «δουλεύουν» την διάδοχη κατάσταση στο θαλαμοφυλάκιο της Γκραικυλίας; Τόσο μπουνταλάδες είναι πια οι εγχώριοι πολιτικοί ή οι ξένοι τόσο κυνικοί ώστε να βασανίζουν, να δοκιμάζουν μέχρι ξεφτίλας τους υποταχτικούς τους, και τον όχλο και τις πολιτικές μαριονέτες; Και τα δυο μαζί ταιριασμένα, φούστα-μπλούζα.

Πρωτοστατεί η φιλιπινέζα δικαιοσύνη. Πριν καταθέσει στον αρμόδιό της λειτουργό ο φερόμενος ως παθών ΠΑΣΟΚος Νίκος Ανδρουλάκης, έσπευσε αυτοβούλως  δημοσιογραφικός μανδαρίνος, κλήθηκε για αντιπερισπασμό  να δώσει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς πρώτα  ο Κούλης ήταν θύμα των κοριών, που τον ηχογραφούσαν για να μη χάσουν το κελεπούρι. Αλήθεια, τί κρυφό έχουν όλοι αυτοί οι κομματικοί φασουλήδες από τα ξένα αφεντικά τους; Ή μήπως δεν ηχογραφούνται όλα στην αποικία Γκραικυλία; Άλλο θέμα το ποια, πόσα, πρωτίστως πότε, τα πλείστα εξ αυτών διανέμονται αρμοδίως στα βοθροκάναλα; Η διανομή των «κασετών» συνιστά προνομία των ξένων επιβητόρων.

Πάντα υπάρχει στην Γκραικυλία κάποιος Τασούλης, Παυλάκης, Γιωργάκης, Θανασάκης, Μιμάκος και άλλα καλόπαιδα για πρόθυμες εξυπηρετήσεις. Η δημοσιογραφία και πρόναος των ανά την γη ποικιλώνυμων πρακτόρων. Με όλους αυτούς συνυπήρξαμε ένα διάστημα στο Κ.Κ.Ε. και στην Κ.Ν.Ε., και από τότε είχαμε δώσει απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: Ήταν πράκτορες του Κόμματος και της Αριστεράς στους μηχανισμούς της ξενόδουλης εξουσίας ή το αντίθετο, και κυρίως από πότε και για πόσο καιρό η κάθε ιδιότητα; Από την πρώτη μέρα λέγαμε κυνικά ότι εξ αρχής λειτουργούσαν, υπηρετούσαν, συνειδητά έπαιζαν ρόλο πράκτορα του ξενόδουλου συστήματος μέσα στο Κ.Κ.Ε., στην Αριστερά. Εν γένει στην κοινωνία, τώρα μάλιστα, που ξεθώριασε προ πολλού και σάπισε το επαναστατικό, προοδευτικό προσωπείο τους. Το επίμαχο θέμα δεν είναι αν μας πουλούσαν κομμουνιστική ηθική στο Κόμμα ή στον «Ριζοσπάστη» και στον «Οδηγητή»,  ούτε αν μας διαγράφαν για αυτήν από το τότε μαγαζάκι τους. Την δουλειά τους έκαναν, με το αζημίωτο. Το μέγα πρόβλημα είναι του Κ.Κ.Ε., που κρεμάστηκε σε τέτοιους και τόσους τενεκέδες ξεγάνωτους. Δεν ξενίζει! Μια συμμορία ήταν όλοι «οι παυθέντες και μη συνταξιοδοτηθέντες πράκτορες της Μόσχας και του Βουκουρεστίου» μαζί με τα κομματικά τους τέκνα! Τους αποκατέστησε γενναιόδωρα, τους προίκισε όλους η ξενόδουλη εξουσία. Κλείνει η παρένθεση, για να μη ξεχνιόμαστε!

Μη θαρρείτε ότι κάποιοι υπάλληλοι της Ε.Υ.Π. ή της αστυνομίας παίρνουν εντολή να παρακολουθήσουν ένα τηλεφωνικό νούμερο και σχόλασε… ο γάμος! Υπάρχει και σε αυτήν την περίπτωση χοντρή κονόμα! Παράς με ουρά! Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ ήταν ο τζίρος των επίσημων κοριών το 2021. Η αρμόδια εισαγγελία έδωσε 15.500 εντολές παρακολουθήσεων μιας τηλεφωνικής γραμμής, ο κοριός της Ε.Υ.Π. μπορεί να «λοκάρει» μέχρι 1000 «ύποπτα» τηλέφωνα την κάθε χρονική στιγμή. Περίπου 12.000-15.000 ευρώ στοιχίζει κατ’ έτος η παρακολούθηση μιας τηλεφωνικής γραμμής. Δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια, που… βγάζουν οι επιτήδειοι «μπάτσοι» από την εκμετάλλευση των «κασετών» με τις πιο επίμαχες τηλεφωνικές συνομιλίες! Εκτός αν νομίζετε ότι στην Ε.Υ.Π., στην αστυνομία και στις συναφείς ευαγείς υπηρεσίες κατοικούν και σιτίζονται άγγελοι!

Τα προϊόντα «νόμιμων» υποκλοπών αποθηκεύονται, διατηρούνται κάνα χρόνο στα αρχεία της Ε.Υ.Π. και κατόπιν γίνεται επιλεκτική επιλογή, ποια θα κρατηθούν… για ενθύμια! Και δω έχει χοντρό παρασκήνιο και ψωμί προεξαρχόντων των ξένων αφεντικών. Λέγε με, πολιτικούς, οικονομικούς, επιχειρηματικούς και διπλωματικούς εκβιασμούς. Υπάρχουν  ανεπίσημες καταγραφές και παρακολουθήσεις για προσωπικά συμφέροντα, πάλι με το αζημίωτο; Είναι δυνατό να έχεις το χέρι σου στο μέλι και να μην το γλύφεις, ενίοτε να βάλεις και όλο το κεφάλι σου στον κουβά, όταν δεν σε βλέπει η… υπηρεσία;

Και να υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία, το παραμυθάκι των υποκλοπών με τους κοριούς της Ε.Υ.Π., οι νόμιμες συνακροάσεις και προς τέρψη των ξένων αφεντάδων, ουδέν αφήνει περιθώριο ότι δεν πάμε απλά σε εκλογές άλλα κυρίως ότι αυτοί (τ’ αφεντικά) έχουν βγάλει κόκκινη κάρτα στον Κούλη Ξεπουλητάρη και ετοιμάζουν το επόμενο πείραμα, που θα κληθεί να διεκπεραιώσει ο επόμενος θαλαμοφύλακας. Κατά τα άλλα, διαβάστε το άρθρο μας «Εκλογές πότε;»-τα λέει όλα και ως συνήθως… προφητικά!  Βεβαίως θα έχει περιπέτειες η αποικία. Απλή αναλογική, πολλαπλές αναμετρήσεις κι άλλα τραγικά, μα ο τράχηλος του Γκραικύλου έχει συνηθίσει στο διαχρονικό «σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω».

—————-

  Y.Γ. Πολιτική εικονογράφηση των Δ. Χατζόπουλου, Α. Πετρουλάκη  και Η. Μακρή από την εφημερίδα “Καθημερινή”.