ΝΕΟΝΑΖΙ ΦΕΡΕΤΖΕΣ

ΝΕΟΝΑΖΙ ΦΕΡΕΤΖΕΣ

Είναι δυνατόν να μη νοιώθει κάθε κάτοικος της αποικίας Γκραικυλίας υπερηφάνεια με τα καμώματα της εγχώριας δικαιοσύνης και ορισμένων επιφανών της τέκνων, πάντα σε αγαστή σύμπνοια με την αδελφούλα εκτελεστική εξουσία, ξενόδουλες αμφότερες! Κατά συρροήν αποθέωση του κράτους δικαίου, όπως ονομάζεται κατ’ ευφημισμόν στην Δύση ο σύγχρονος, σκληρότερος ψηφιακός φασισμός, του εξ οθόνης κουτόχορτου, της μαζικής αποχαύνωσης. Πρόσφατο δείγμα συγκοινωνούντων δοχείων η διελκυστίνδα: Με ποιο φερετζέ θα κατέβει στις εκλογές η εγκληματική ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή»-που διεξήχθη στον στίβο της… τυφλής Θέμιδας! Η δεύτερη φασιστική ομάδα, γιατί η πρώτη θριαμβεύει και τριπλά υπουργεύει στην Ν.Δ. Ο ένας μάλιστα, πολιτικό τέκνο του δικτάτορα Παπαδόπουλου ανέλαβε από τον θώκο του να νομοθετήσει για να κλείσει τον δρόμο στον φασισμό!! Αν μη τι άλλο, σε αυτήν την αποικία φρικτό πειραματόζωο δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να πλήξεις! Εκτός, φυσικά, από το ότι με κάθε μέσο δουλεύουν ψιλό γαζί τον ψεκασμένο από τα βοθροκάναλα όχλο.

Άλλος… πιονιέρος, ανώτερος δικαστικός εν αποστρατεία αποφάσισε ν’ ανακληθεί στην εφεδρεία και να αναλάβει να οδηγήσει με ψευδώνυμο την Χ. Α. στις εκλογές παίζοντας τον ρόλο αχυράνθρωπου στην θέση του έγκλειστου αρχηγού. Με άλλα λόγια να κάνει παράσταση εκλογής! Διαθέτει μεγίστη εμπειρία. Αθάνατη και πολυσήμαντη ελληνική γλώσσα! Πώς ονομάζονται επισήμως οι δικαστικές πράξεις; Παραστάσεις, που πάει να πει ότι στα δικαστήρια του κόσμου γίνονται κακόγουστες δικαστικές (θεατρικές) παραστάσεις. Δικαίως ο εν λόγω απόστρατος αρεοπαγίτης ανέλαβε ως έμπειρος νταραβεριτζής να βάλει από το παράθυρο στην Βουλή τα νεοναζί άνθη της συμφοράς και του θανάτου. Άλλοι αρεοπαγίτες, εν ενεργεία αυτοί, θ’ αποφασίσουν ποια κόμματα έχουν νομικές και συνταγματικές προϋποθέσεις να διεκδικήσουν τις ψήφους του κόσμου. Με την σειρά τους θα δώσουν την δική τους θεατρική παράσταση, σε ρόλο μανιέρα. Καρατερίστες της ρουτίνας! Εκτός αν τ’ αφεντικά κάνουν νέα, επείγουσα διανομή!

Κάτι προφανώς οσμίστηκε ο Κούλης με τις υπουργάρες του, ιδιαίτερα την φασιστική τριπλέτα, που λύνει και δένει, ότι νυν και τέως αρεοπαγίτες ίσως και να του σκάβουν κάποιο λάκκο, ως γνωστόν ο φίλος τω φίλω αεί πελάζει, και τον ζώσανε τα μαύρα φίδια. Τα άλλα, όχι αυτά, που διαθέτει το κόμμα του! Έχει άλλωστε και μεγάλη ΚΝΕίτικη βοήθεια! Κοτζαμάν Γραμματέας του Κ .Σ. της Κ.Ν.Ε. Αυτός κι αν είναι εξωμότης! Και πάλι, όμως, όλοι οι ελιγμοί είναι αλμπάνικοι, συνεχώς πριονίζει το κλαδί, που κάθεται και μοιάζει να θέλει να πέσει μια ώρα αρχύτερα από του Μαξίμου το δένδρο! Όχι ότι είναι καμιάς ιδιαίτερης ευφυίας άτομο. Μετριότης και κάτω! Αλλά δείχνει αυτοκτονικές τάσεις. Τουλάχιστον να μας διάβαζε! Εδώ και 8-10 μήνες έχουμε… κρούσει καμπάνα ότι στο κόμμα του υπονομεύεται ανοιχτά από την μαύρη τριάδα των υπουργών του. Λέγαμε από τότε και επιμένουμε ότι αφού απέτυχε το πείραμα να συγκροτηθεί με την Χ.Α. μετριοπαθή και πολιτισμένη-κατά την «Καθημερινή»- ακροδεξιά παράταξη, οι τρεις υπουργάρες είναι μπροστινοί να ωθήσουν σιγά-σιγά, μόνιμα και αποφασιστικά την Ν.Δ. προς την ακροδεξιά και τον φασισμό, να ξεχάσει τα κεντρώα και κεντροδεξιά ανοίγματα. Κι όχι μόνο! Να διεκδικήσουν στην μετά τον Κούλη εποχή και την αρχηγία του κόμματος.

Για την ώρα, όμως, το παίζουν θεόπιστοι κομματικοί στα βοθροκάναλα και αναφανδόν βασιλικότεροι του βασιλέως.  Επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, βλέπουν στην ουσία και με συνεργατική διάθεση και την απόπειρα της… μεταμελημένης Χ.Α. ν’ ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά νεοναζιστικά και ακροδεξιά πρότυπα της Μελόνι και της Λεπέν. Τόνα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το μαύρο και απεχθές πρόσωπο του φασισμού. Μέχρι ένας εξ αυτών να πλασαριστεί προσεχώς σαν η Μελόνι ή η Λεπέν της Γκραικυλίας. Το μέγα ερώτημα, που μας «βασανίζει» αφορά τον Κούλη Ξεπουλητάρη και τα ερασιτεχνικά του καμώματα και μάλιστα στην περίοδο εκλογών: Βλάκας ή στημένος υπάλληλος;Είναι, δηλαδή, τόσο χαζός, που δεν καταλαβαίνει το παιχνίδι, που του παίζουν οι δικοί του; Από πού θα πάρει ψηφαλάκια η Χ.Α., όταν κατεβεί στις εκλογές; Από το… Κ.Κ.Ε.; Άμα η Ν.Δ. χάσει ένα 3-5% από το νεοναζιστικό μόρφωμα, πώς θα βγει πρώτο κόμμα, πώς θα πάει με αέρα νικητή στις δεύτερες εκλογές; Ή είναι στημένος, μιλημένος από τα ξένα αφεντικά του; Κάτσε Κούλη στην πάντα, έρχεται ο καινούριος μας θαλαμοφύλακας στην Γκραικυλία! Να είσαι φρόνιμος και θα σου βρούμε εσένα ρόλο! Στην περίπτωση αυτή, όπως και όλοι οι προκάτοχοί του, δεν έχει παρά να αποδεχτεί με βαριά καρδιά ότι τ’ αφεντικά σφύριξαν την λήξη του αγώνα και να συνδράμει στην διάδοχη κατάσταση, την ξέρει ή όχι, έχει σε αυτήν ρόλο ή όχι! Να περιμένει κυρίως την καινούρια… διανομή ρόλων.

Έτσι ή αλλιώς αντί να πατάει στο θέμα αυτό τις πεπονόφλουδες, που του πετάνε οι δικοί του, αν ήταν έξυπνος ή αν δεν ήταν στημένος και μιλημένος, θα έκανε τα πάντα έγκαιρα για να εμποδίσει την κάθοδο των νεοναζί στις εκλογές. Θα εφάρμοζε αμέσως αυτό, που είναι εμφανέστατα πιο συμφέρον για την πάρτη του, συνάμα το πιο λειτουργικό και απλό: Θα δεχότανε την πρόταση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου και των άλλων συνταγματολόγων, θα καλούσε να κάνουν το ίδιο και τ’ άλλα κόμματα σε μια επίδειξη πρόσκαιρης και σκόπιμης… δημοκρατικής ομοψυχίας. Φυσικά και δεν θα μπορούσε να την αρνηθεί  η αντιπολίτευση. Αντ’ αυτού προσπάθησε με νομικά εκτρώματα να προωθήσει από τον υπόνομο την υποτιθέμενη θεωρία των δυο άκρων, να περάσει κάποιες διατυπώσεις, που προφανέστατα αλληθώριζαν προς αριστερά, προς κάθε προοδευτική προοπτική. Αν δεν είναι αυτό πολιτική αυτοχειρία, τί άλλο είναι;

Είναι προφανέστατα ένα ακόμα πείραμα των ξένων επιβητόρων της Γκραικυλίας. Συμβολή στην επιστροφή του πιο μαύρου φασισμού, του νεοναζισμού στην κορυφή της Δύσης. Στην Ευρώπη και όχι μόνο, αναπτύσσεται ευρεία γκάμα πολιτικών δοκιμών. Αλλού με ψηφιακή και τάχα πλουραλιστική βιτρίνα, αλλού με πούρα και άγρια έκφραση, αλλού με προσωπείο τεχνοκρατικό, αλλού με… φιλολαϊκό φίμωτρο. Πολυεδρικό πείραμα και όπου και όπως πιάσει. Το πείραμα της Γκραικυλίας και τα πορίσματα του θα συνεξεταστεί με τα άλλα διαφορετικά μα και τα παρόμοια, για να κάνει καινούρια αντιλαϊκά βήματα ο Καπιταλισμός και στο επίπεδο διαχείρισης της εξουσίας. Πολύ περισσότερο, που εδώ θα γίνουν μέσα σε ένα τρίμηνο δυο ή και τρεις εκλογικές αναμετρήσεις με τον χυδαίο τρόπο, που διεξάγονται όλες οι εκλογές τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Κανονικά και άθλια πειραματόζωα! Παράσταση για ένα ρόλο!

Όσο για την δικαστική εξουσία, την παντοτινή υπηρέτρια και παλλακίδα του άθλιου Κεφαλαίου και του Καπιταλισμού, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, κάνει άριστα την δουλειά της. Σκουπίζει με σκέρτσο και τέχνη ό,τι αφήνουν οι άλλες της αδελφές! Τις νομιμοποιεί σε κάθε τους παρανομία και έγκλημα. Παράσταση για ένα ρόλο! Η όλη υπόθεση του αρεοπαγίτη νταραβεριτζή του έγκλειστου της Χ.Α., έφερε στο νου το… παιχνίδι, που κάναμε χρόνια πίσω στο στρατιωτικό ρεπορτάζ. Βλέπαμε έναν τύπο βλογιοκομμένο, κομπλεξικό, αυστηρό, με πλάκα τα γαλόνια και ρωτούσαμε φωναχτά για ν’ ακούσουν οι… αρμόδιοι: Πόσα παιδάκια «καίει» την μέρα ο Τάδε ταξίαρχος; Πόσοι φασίστες ακόμα φοράνε στολές; Κόψτε φάτσες και βγάλτε συμπεράσματα: Όλοι αυτοί οι δικαστικοί, που περνάνε στα γεράματα από διάφορα πολιτικά αξιώματα, πόσο κοσμάκη έχουν κάψει από την δικαστική έδρα; Όπως και στο στράτευμα, πόσος ακόμα φασισμός υπάρχει και θεριεύει στην τυφλή ζητιάνα Θέμιδα; Είπαμε: Παράσταση για ένα ρόλο! Τα ξένα αφεντικά είναι οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί!

———–

Υ.Γ. «Κλέψαμε» πολιτικά σκίτσα του Ηλία Μακρή, Ανδρέα Πετρουλάκη και Δημήτρη Χατζόπουλου από την «Καθημερινή». Ευχαριστούμε!