ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Σιγά, που θα έλειπαν οι μπάτσοι, οι κουκουλοφόροι, οι αναρχοαυτόνομοι, οι μπαχαλάκηδες, οι χούλιγκαν των γηπέδων και λοιποί εγνωσμένοι προβοκάτορες από τις λαϊκές κινητοποιήσεις για το φρικτό έγκλημα των Τεμπών! Η ίδια πολιτική συμμορία του δολοφόνου (ως ηθικού αυτουργού) Κούλη Ξεπουλητάρη, που επιδίδεται δυο βδομάδες να καλύψει ατέχνως και προκλητικώς τις τεράστιες ευθύνες μεταθέτοντας τες σ’ έναν κατά το μάλλον ή ήττον ανόητο και κακομοίρη σταθμάρχη, κομματικό της πελάτη, έβγαλε στο τρομοκρατικό παιχνίδι τα δικά της παιδιά. Και πάλι κλέφτες και αστυνόμοι. Ξανά μανά μπάτσοι ντυμένοι με επίσημη στολή και μπάτσοι με ένδυμα παραλλαγής, οργισμένοι τάχα διαδηλωτές, που δέρνουν και καίνε γύρω τους για να δώσουν αφορμή στην φασιστική εξουσία να διαλύσει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση.

Όχι μόνο έκατσε η στραβή παραμονές εκλογών αλλά και οι νεκροί του σιδηροδρομικού φονικού δρουν λάδι στην φωτιά του έως τώρα ταξικά κοιμώμενου λαϊκού κινήματος. Χιλιάδες και κυρίως νεολαίας στους δρόμους της αγωνιστικής πάλης όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά σε ολάκερη την Γκραικυλία. Ομάδες πολιτών, που για πρώτη φορά παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις και πρέπει για τα άθλια συμφέροντα της ξενόδουλης εξουσίας να τους κοπεί στην αρχή και μάλιστα ριζικά ο… βήχας! Δεν πάνε καλά και οι δημοσκοπήσεις, τα εργαλεία βιασμού και παραχάραξης της όποιας λαϊκής ετυμηγορίας. Πώς να πάνε καλά, θα πείτε, παντού έξω πέφτουν! Εδώ, όμως, είναι το πειραματόζωο Γκραικυλία και τα ξένα αφεντικά εστιάζουν το ενδιαφέρον για τα πορίσματα, που είναι δυνατό να εφαρμόζονται και σε άλλα κράτη. Και δεν δικαιολογείται να στήνεται μια  δημοσκόπηση από του Μαξίμου, να μοιράζεται στις εταιρείες να την σερβίρουν η κάθε μία χωριστά στον όχλο και να βγαίνουν  αυτά τα ζοφερά για την Ν.Δ. αποτελέσματα. Θα πείτε, δημοσκοπήσεις και κηδείες; Γιατί, τί θα βλάψει το ξενόδουλο σύστημα με τα ντόπια κνώδαλα; Αρκεί αυτά να κάνουν με ενθουσιασμό την δουλειά, διάβασε ν’ ακολουθούν πιστά (σκυλιά) τον… οδικό χάρτη του ξένου επιβήτορα.

Αυτά θα έχουμε τώρα και για πόσο; Καθημερινές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων στις πόλεις; Θυμάστε οι παλιοί τον αλήστου αλητείας Μπάλκο, που δήλωνε: Δώστε μου μια αύρα και θα σας διαλύσω διαδήλωση και ενός εκατομμυρίου πολιτών; Και δεν το έλεγε μόνο, το έκαναν αυτός και οι διάδοχοί του, πάντα κατ’ εντολήν των φονιάδων των λαών Αμερικάνων και άλλων Δυτικών νταβατζήδων της Αποικίας. Ξεχνάτε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες πολίτες στις πορείες για την Επέτειο του Πολυτεχνείου; Λησμονείτε ότι μέχρι προβοκατόρικη δολοφονική οργάνωση με όνομα 17η Νοέμβρη συγκρότησαν τα ξένα αφεντικά, οι μυστικές υπηρεσίες τους, το κράτος και το παρακράτος; Είπαμε: Γκραικυλία, πειραματόζωο για όλα, και για το απόλυτο τσάκισμα των λαϊκών αγώνων. Και πέτυχαν τον σκοπό τους με την βοήθεια της οθόνης και του ψηφιακού μεσαίωνα. Τόνα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο μουτζώνουν τον λαό και δουλεύουν για του Καπιταλισμού το καλό!

Είναι δυνατόν ένα σιδηροδρομικό… δυστύχημα να χαλάσει την ωραία ατμόσφαιρα του ταξικού κώματος, που δεκαετίες τώρα έχει περιπέσει ο ηλίθιος και διεφθαρμένος όχλος της Γκραικυλίας; Παίχτηκε το παιχνιδάκι «ελεύθερα» μερικές μέρες. Πάντα με όρους της εξουσίας, τηλεοπτικές ανατριχίλες, κροκοδείλια κλάματα, υποκριτικές συγγνώμες χοντρόπετσων πολιτικών γουρουνιών, «απόρρητα» ντοκουμέντα, συγκλονιστικές… αποκαλύψεις κλειδαρότρυπας, εξευτελισμός σε ραδιοτηλεοπτικά ή άλλα βοθροκάναλα επιζώντων και συγγενών θυμάτων, όλα υπό το κράτος της χοντρής κονόμας, διότι ως γνωστόν οι πιο αποτελεσματικότερες διαφημίσεις γίνονται στην συμφορά, τον πόνο και την εξαθλίωση. Τώρα τα κεφάλια μέσα! Τσακιστείτε να μαζευτείτε στα κρύα και υγρά, χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό σπίτια σας (καλυτερεύει, άλλωστε, ο καιρός) και αυνανιστείτε μαζικά στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media), όταν βαριέστε να αποχαυνώνεστε στα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.)! Ο συνδυασμός τους είναι το αποτελεσματικότερο φάρμακο για να γιατρέψει όψιμες και υποτροπιάζουσες αντικαπιταλιστικές σας… παρεκτροπές και ονειρώξεις!

Για αυτό η ξενόδουλη εξουσία έβγαλε βόλτα τα παιδιά της, μπάτσους-αστυνομικούς και μπάτσους-προβοκάτορες να παίξουν κλέφτες και αστυνόμους την μέρα της μεγάλης απεργίας και των διαδηλώσεων. Εκεί, που περπατάνε οι πρωτάρηδες και άλλοι, νέοι, μεσήλικες και γέροι διαδηλωτές τρώνε στο κεφάλι μια γερή δόση δακρυγόνων, κρότου λάμψης, μεθ’ ύδατος πεπιεσμένου, τρέχουν αλαφιασμένοι, όπου φύγει-φύγει και άντε μετά να τολμήσουν να ξανακατέβουν στους δρόμους της πάλης. Τί θα γίνουν οι Εβραίοι; Ζήτουλες; Να μη μοσχοπουλάνε και στην αποικία Γκραικυλία την κατασταλτική και φασιστική πραμάτεια; Μόνο σε Παλαιστινίους θα την δοκιμάζουν; Αφενός πρόκειται για πολύ μικρή αγορά και αφετέρου συχνά πυκνά εκεί η πάλη είναι πιο σκληρή. Το Ισραήλ, κράτος-δολοφόνος, ρίχνει σφαίρες ενάντια σε αθώα παιδιά! Είναι ευκαιρία  μια ακόμα φορά να ξεστοκάρει η αποικία Γκραικυλία! Είναι δυνατό να γίνουν διπλές ή και τριπλές εκλογές (τα ξένα αφεντικά, οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, θα πάρουν την τελική απόφαση με βάση και με το πόσα υπάκουα κομματικά άλογα θα τρέξουν στον ντόπιο πολιτικό ιππόδρομο) υπό το… διαστρεβλωτικό πρίσμα της λαϊκής οργής και των πάλαι ποτέ ταξικών αιτημάτων; Όχι φυσικά! Πάνω από όλα το Κράτος Δικαίου, ο φασιστικός και εγκληματικός φερετζέ του άθλιου Καπιταλισμού! Θ’ αφήσουμε (τα ξένα αφεντικά) την Γκραικυλία να κάνει παλλαϊκές διαδηλώσεις για το τίποτα; Να την ξεπατικώσουν λαϊκές μάζες σε άλλα σοβαρά και ισχυρά κράτη; Για ένα… δυστύχημα κακιάς ώρας και ανίκανου σταθμάρχη; Τί θα γίνει όταν ενσκήψουν στην Ευρώπη και εν γένει στον Δυτικό κόσμο οι άλλες μεγάλες συμφορές; Είναι ήδη δρομολογημένες σαν… ελληνικά τρένα!

Βοηθούν αποφασιστικά στην καταστολή του όποιου κινήματος και με τον τρόπο τους στο παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι στην αποικία Γκραικυλία σύμπασα η πολιτική και η κομματική συμμορία. Μην ακούσουν στην αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, για κάποια τάχα «κατάληψη», για ομάδες αλληλέγγυων, για… πολιτικοποιημένους μπαχαλάκηδες και δεν σπεύσουν να εκφράσουν την θερμή τους συμπαράσταση! Αρκεί να υποδηλώνεται κάποια αντιπολιτευτική διάθεση, πάει να πει ότι το κριτήριο είναι πού υπάρχουν μερικές δεκάδες ψηφαλάκια για να σπεύσουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να τα διεκδικήσουν. Και τ’ αταξικά, χαζοβιόλικα, συχνά ηλίθια συνθήματα; Τί σημαίνει, ρε αγωνιστές του γλυκού νερού, όταν φτάσεις, πάρε με ή το «σύνθημα» της κινητοποίησης ηθοποιών; Με μπούρδες θα κάνετε αποτελεσματικούς αγώνες; Κατανοητό ότι μπαίνουν νέοι και άλλοι άπειροι στους αγώνες, βγάζουν τον ρομαντισμό, επιρροές από τα Μέσα και άλλες πηγές επικοινωνίας. Πού είναι το ταξικό  κίνημα να δώσει σάρκα και οστά σε όλη την πρωτόλεια και αυθόρμητη κινητοποίηση;

Και το πιο σημαντικό, αν θέλετε να συνεχιστούν και να κλιμακώνονται οι ταξικοί αγώνες μέχρι την τελική νίκη, αλλιώς πάτε όλοι σπίτια σας να κοιμηθείτε στις οθόνες σας: Πόσες δεκαετίες ακόμα αυτό το τραγικό παραμύθι, κατεβαίνουμε με κόπο σε μια αξιοπρεπή από πλευράς συμμετοχής, οργάνωσης, διάρκειας και στόχων διαδήλωση, και μόλις κάνουμε λίγα ταξικά βήματα, στο αποκορύφωμα της πάλης, μάς διαλύουν οι μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι κατ’ εντολήν της ξενόδουλης εξουσίας; Νισάφι πια, ήμουν νια και γέρασα, που έλεγαν οι γιαγιάδες! Σας αρέσει ή όχι το Ταξικό Κίνημα για να είναι αποτελεσματικό στους στόχους του οφείλει να προστατεύει τις δράσεις του, να περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του από τις επιθέσεις και τις προβοκάτσιες της εξουσίας. Είναι πάντα αναγκαία και επίκαιρη η σύγχρονη “Οργάνωση Περιφρούρησης Λαϊκού Αγώνα (Ο.Π.Λ.Α.)” και σε όποιον αρέσει! Κατά τον καιρό και ο χορός! Το επίπεδο του Κινήματος καθορίζει κάθε φορά τα μέτρα για την προστασία του, που είναι εκ των ουκ άνευ για την περαιτέρω ανάπτυξη και τελική του νίκη!

Από την πρώτη στιγμή το έχουμε πει και γράψει, από τότε ακόμα, που μας έδερναν και μας έπνιγαν στα δακρυγόνα οι μπάτσοι στις πορείες για τις επετείους του Πολυτεχνείου! Δεν γίνεται τίποτα, αν δεν τσακίσουμε μια κι έξω τον κατασταλτικό μηχανισμό, που επιστρατεύει κάθε φορά η ξενόδουλη εξουσία! Τα έχουν πει από τότε οι κλασικοί του Μαρξισμού-Λενινισμού. Γλαύκας ες Αθήνας θα κομίσουμε; Ξέρετε γιατί πέτυχε η Οκτωβριανή Επανάσταση, η μεγαλύτερη λαϊκή εξέγερση όλων των εποχών; Γιατί μπόρεσε και εκείνη την σκληρή, θανατηφόρα εποχή να τσακίσει την τσαρική φονική αντίδραση και κατόπιν την Δυτική στρατιωτική επίθεση! Δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι στο πειραματόζωο της Γκραικυλίας θα γίνει, την στιγμή που μιλάμε, με την πλήρη αποχαύνωση και το ταξικό κώμα του ηλίθιου, διεφθαρμένου όχλου, αξιόλογη κοινωνική αλλαγή, όσα Τέμπη και να συμβούν. Αλλά και να μην πουλάει πια σανό η εξουσία των Γερμανοτσολιάδων! Μη μας πιάνουν Κώτσους τ’ Αμερικανάκια! Μια είναι η ταξική λύση, μεταφορικά και κυριολεκτικά: Μυριάδες εκατομμύρια λαού, όλος ο κόσμος στους δρόμους της πάλης, η κοινωνία ένα γεμάτο Καλάσνικοφ, να σκοτώσει τον Καπιταλισμό, το πιο φρικτό και δολοφονικό σύστημα από κτίσεως Γης, αλλιώς αυτός πολύ γρήγορα θα πάρει στον τάφο του ολάκερη την ανθρωπότητα μαζί με την περιβαντολογική και κλιματική καταστροφή του πλανήτη…

_______

Υ.Γ  Για μια ακόμα φορά… κλέψαμε γελοιογραφίες των κυρίων Ηλία Μακρή, Δημήτρη Χαντζόπουλου και Δημήτρη Πετρουλάκη από την εφημερίδα “Καθημερινή”. Ευχαριστούμε πολύ!