ΣΚΑΣΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

ΣΚΑΣΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Θα μείνει, άραγε, σάπια γεωπολιτική πεπονόφλουδα, που να μην την πατήσει και με τα δυο πόδια ο θαλαμοφύλακας Γκραικυλίας Κούλης Ξεπουλητάρης; Μέχρι στην Περσία (Ιράν) άνοιξε πολεμικό μέτωπο, παράλληλα με το μόνιμο της Ρωσίας. Η τυφλή… πολιτική του δεν είναι μόνο ραγιάδικη και αναφανδόν πρακτόρικη υπέρ των φονιάδων των λαών Αμερικάνων. Κακοπληρωμένος κατώτατος υπάλληλός τους είναι, κάνει τα πάντα να φανεί βασιλικότερος του βασιλέως μπας και τον ανεβάσουν κατηγορία στο πρωτάθλημα της υποτέλειας. Κι από κοντά ακολουθεί σύμπασα η εγχώρια πολιτική συμμορία με τις αναγκαίες αμυδρές αποχρώσεις για να πιστοποιούν την διανομή των ρόλων «κυβέρνηση-αντιπολίτευση», που κάνει πάντα ο ξένος σκηνοθέτης. Το άκρως επικίνδυνο και τραγικό είναι ότι έναν αιώνα μετά από την Μεγάλη Καταστροφή ουδείς καταλαβαίνει τίποτα στην γεωπολιτική σκακιέρα και όλοι τρίβονται ξανά φιλήδονα στην γκλίτσα του (Τούρκου) τσοπάνου, που τους εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο για τα συμφέροντά του τρόπο! Θα περάσει μέρα χωρίς να μας ζαλίζουν το κεφάλι, δίχως να μας φλομώνουν με βλακωδέστατους, κούφιους αντιτουρκικούς λεονταρισμούς, που αρέσει ή όχι, είναι φρέσκο βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν; Το πολιτικό σύστημα της Γκραικυλίας, τηρουμένων ιστορικών αναλογιών και συνθηκών παίζει το τουρκικό χαρτί στρώνοντας τον δρόμο για νέα ήττα. Ξεχάσατε τα Ίμια και τις γκρίζες ζώνες και ετοιμάζετε, αμνήμονες Γκραικύλοι, τα χειρότερα;

Σταματήστε να τσιμπάτε σε ό,τι σας σερβίρει ο Ερντογάν για εσωτερική του κατανάλωση αλλά και για προώθηση κλίματος εν δυνάμει γεωπολιτικών τετελεσμένων! Μην τρώτε το φαινομενικά εθνικιστικό τυράκι και αγνοείτε την ορθάνοιχτη φάκα! Μάθανε ότι πηδιόσαστε (τρώτε κάθε παγίδα), πλακώσανε κι οι Τούρκοι! Δεν είναι δυνατόν πάντα να πλειοδοτείτε σε κάθε εμπρηστική τουρκική δήλωση, να το παίζετε με την σειρά σας ψευτόμαγκες με πρόσχημα αποστομωτική, τάχα, απάντηση, στην ουσία να δικαιώνετε όσους σας πετάνε ξώβεργες. Έλεος με τα «χαστούκι στον Ερντογάν» και άλλες παρόμοιες μαλακισμένες και μπαγιάτικες ατάκες, που αναδεικνύουν του λέγοντος την βλακεία! Με τόσα «χαστούκια» ο Ερντογάν, πρέπει να είναι ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο (στις εθνικολάγνες φαντασιώσεις σας)! Είναι ιστορικά γνωστό έως τώρα πως ό,τι και να γίνει σε περίπτωση σύγκρουσης με Τουρκία, η τελική έκβαση θα οριστεί από τους Αμερικάνους επιβήτορες, θα κάνετε ό,τι σας πούνε ως πιστά σκυλιά τους, που είσαστε! Η Τουρκία είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη έχει εξ ιστορικού ορισμού πιο μεγάλες πλάτες και περιθώρια διπλωματικών ελιγμών και στρατιωτικών επιχειρήσεων, πολύ περισσότερο, που έχει απέναντί της μια αποικία. Σε ποια ζητήματα η Γκραικυλία έδειξε την παραμικρή, έστω για τα μάτια του κόσμου διαφοροποίηση έναντι των επιλογών των ξένων αφεντικών; Ίσα-ίσα, που εκτός από «αθλιέστερον προτεκτοράτο», είναι και φρικώδες πειραματόζωο! Μετρήστε τί μεγαλοκρατικό παιχνίδι κάνει η Άγκυρα, πώς μανουβράρει μεγάλες του κόσμου δυνάμεις στην γεωπολιτική σκακιέρα! Εσείς, αν ήσασταν Κίνα, Ρωσία, Ιαπωνία, Ινδία, ακόμα και Δ’ Ράιχ ή Η.Π.Α. κρίνοντας με άξονα τα συμφέροντά σας, ποιον θα υπολογίζατε πιο πολύ την Αθήνα ή την Άγκυρα;

Σταματήστε, σαν Κατίνες να συναγωνίζεστε με τους Τούρκους ποια θα πει την πιο μεγάλη εθνικοπατριωτική μπαρούφα, μην αυτοντοπάρεστε! Βγάλτε, επιτέλους, τον σκασμό, ανόητοι, ξενόδουλοι εθνοφύλακες! Μην παίζετε, το κατανοείτε είτε όχι, το τουρκικό παιχνίδι κατά το γκεμπελικό πες-πες κάτι θα μείνει!  Σκεφθείτε ξανά, αν έχει μείνει μυαλό από τις άπειρες απαντήσεις κόλαφος στον Ερντογάν: Ένας ξένος αναλυτής, μια μεγάλη δύναμη, αν παρακολουθεί την βλακώδη καθημερινή εθνικιστική φλυαρία, την ανταλλαγή παλικαρισμών Τουρκίας και Γκραικυλίας, εκτός από το ότι θα ψοφήσει στα γέλια, θα βγάλει αβίαστα το συμπέρασμα: Αφού τρώγονται σαν τις κακές πεθερές λέγοντας φτηνιάρικα συνθήματα και απειλές, φαντάσου πόσο μεγάλο γεωπολιτικό ζήτημα υπάρχει στην περιοχή και προφανώς η αλήθεια είναι με τον ισχυρότερο (την επιβάλλει δια των όπλων) ή κάπου στην μέση (τον καιρό ειρήνης). Όλη αυτή η τάχα πατριωτική ρητορική των δυο πλευρών βοηθάει, είναι προς μεγάλο συμφέρον του ισχυρού, στην εν λόγω περίπτωση της Τουρκίας, της δίνει άλλοθι και ζωτικό ψεύδος να… κρατά ενεργό μέτωπο και να θέτει ανύπαρκτα και καθορισμένα από διεθνείς συνθήκες ζητήματα. Της δίνει η Γκραικυλία και η πολιτική συμμορία της την δυνατότητα να θεωρεί ή να κρατά ανοιχτά, ή να αναμοχλεύει στην διεθνή κοινότητα τις παράνομες διεκδικήσεις της.

Επειδή πάμε για εκλογές και από τις δυο όχθες του Αιγαίου, με τεράστια φτώχεια, απόλυτη εξαθλίωση και διαλυμένες κοινωνικές δομές, προσέξτε, Ελληναράδες κουφιοκεφαλάκηδες, γιατί με την ρητορική σας, ανάλογα με τον χαβά, που χτυπάει η Τουρκία, βάζετε σε μεγάλο κίνδυνο την Γκραικυλία, ακόμα και στην περίπτωση ηθελημένου λάθους μέσα στο εκατέρωθεν εκλογικό καρκατσουλιό. Απλά βουλώστε το! Μην απαντάτε στις τουρκικές ανοησίες και απειλές. Την τρίτη ή την τέταρτη φορά, που δεν θα τσιμπήσετε, θα βγάλουν και αυτοί τον σκασμό γιατί δεν θα έχουν ακροατήριο. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, είναι η σωστή τακτική. Αν υπάρχει κακόβουλη και επιθετική τουρκική δραστηριότητα ή λεκτική βία, μόνη απάντηση και δράση είναι αδήριτη ανάγκη να λαμβάνει χώρα στα πλαίσια διεθνών οργανισμών και πολυεθνικών σχηματισμών και χωρίς Αμερικάνους επιδιαιτητές!

Νισάφι στην Γκραικυλία, κάθε κομματάρχης, υποψήφιος παρατρεχάμενος να θεωρεί καθημερινό «καθήκον» ν’ απαντήσει με μπαρούφα «αποστομωτικά» στον Ερντογάν και στο τουρκικό κατεστημένο. Δεν παίρνετε ψηφαλάκια με αυτόν τον τρόπο, επιδεικνύετε την βλακεία σας και πρωτίστως παίζετε το παιχνιδάκι της Άγκυρας. Τέρμα το γεωπολιτικό κουτσομπολιό με την γείτονα! Κάντε άλλο, ιστορικά ενδιαφέρον, τα μάλα διδακτικό παιχνιδάκι. Έναν αιώνα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή ανατρέξτε στον Τύπο της εποχής. Τηρουμένων των αναλογιών και συνθηκών ίδιες μαλακίες με τις σημερινές θα διαβάσετε. Προκαλούσαν να γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος  να φτάσουν στην Κόκκινη Μηλιά, για τα δίκια της Βυζαντίου, που ουδέποτε υπήρξε  με αυτό το όνομα, μεταγενέστερα εθνικιστικά φτιασιδώματα! Ο ένας πράκτορας τον Άγγλων (Βενιζέλος), ο άλλος των Γερμανών (Κώτσος ο καβαλάρης)! Σήμερα  όλοι στην αποικία  Γκραικυλία άθλιες ορντινάτσες του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού.

Νομίζετε ότι αν λείψει ο Ερντογάν, που θα φύγει σύντομα,  είναι πλέον λίγα τα ψωμιά του, η πανίσχυρη τουρκική στρατοκρατική γραφειοκρατία δεν έχει έτοιμο ικανό διάδοχο; Πυρετωδώς τον ετοιμάζει και  με εναλλακτικά σενάρια. Προσέξτε μην είναι νέος Κεμάλ! Εσείς έχετε μόνο πολιτικά μπάζα! Πολιτικάντηδες πέμπτης κατηγορίας, που ενδιαφέρονται να είναι τυφλά πιστοί στα ξένα αφεντικά ώστε να τους δώσουν πρόσκαιρα το δακτυλίδι τους, να πάρουν σειρά στο θαλαμοφυλάκιο Γκραικυλίας. Προσέξτε τραγικές της Ιστορίας αναλογίες! Την Σμύρνη κατέλαβε κατ’ εντολήν των Άγγλων το αποδεκατισμένο ελληνικό σώμα Ουκρανίας, που εστάλη να καταπνίξει την Επανάσταση των Μπολσεβίκων, το πιο σημαντικό γεγονός της Παγκόσμιας Ιστορίας για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Γλύτωσαν χάρη στην μεγαλοψυχία του Μέγιστου Λένιν, που ήταν λάτρης του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Πήγαν στην Ιωνική πρωτεύουσα και τα κάνανε με το καλημέρα ρημαδιό!

 Μετά 100 χρόνια, τα ίδια Παντελάκη μου! Στέλνετε όπλα στην Ουκρανία, που για να υπονομεύσουν με πυραύλους την Ρωσία, την κυβερνάνε οι Η.Π.Α.  από την πρεσβεία τους στο Κίεβο με τον πράκτορά τους, γνωστή πολιτική λούγκρα μέχρι πρότινος με ψηλοτάκουνα και φούστες,! Κάθε όχλος-λαός έχει ό,τι αξίζει και απεργάζεται! Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν οι Ουκρανοί! Ηθελέστα και παθέστα! Εσείς, στην Γκραικυλία, το πανάθλιο πειραματόζωο, τους υπερασπίζεστε; Μαζεύετε βοήθεια και άλλες μπούρδες για να δείξετε πόσο καλά σκλαβάκια είσαστε των Η.Π.Α. Όπως τότε στην Μικρασιατική Καταστροφή, η Ιστορία έδωσε στον καθένα ό,τι άξιζε και κατασκεύασε με την αφροσύνη του. Τραγικό, απάνθρωπο και σκληρό, πλην ανάγκη αδήριτη και αμείλικτη νομοτέλεια για όσους την ροή της περιφρονούν.

Περσία (Ιράν), Ουκρανία, Τουρκία και ποιος ξέρει πού στον διάβολο θα σας εμπλέξουν τα ξένα σας αφεντικά! Θυμηθείτε της Σμύρνης το γιαγκίνι και συνετιστείτε! Επιτέλους, ανεξάρτητη  πολυεπίπεδη διπλωματική πολιτική! Όχι ψευτομαγκιές, εθνικιστικά παραληρήματα και πατριωτικές αερολογίες! Σταματήστε αμέσως την εμπλοκή στην Ουκρανία! Αντιμετωπίστε άμεσα την τουρκική επιθετικότητα στα διεθνή φόρα με σοβαρότητα, χωρίς διαιτητές τα ξένα αφεντικά! Πριν πείτε σαρκαστικά: Πού θαρρείς ότι ζεις άνθρωπέ μου! Ουδεμία έχομεν αυταπάτην ότι θα είσαστε ραγιάδες έως  Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου και ίσως επέκεινα!  Πλην ωμά, σταράτα, κυνικά η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα προβλέπει δεκαετίες μπροστά (αποτέλεσμα πολύτροπης και βαθύτατης ιστορικής, γεωπολιτικής, επιχειρησιακής και κοινωνικής ανάλυσης) για να μη λέτε ότι κανείς δεν σας ενημέρωσε και για να μην κλαίτε πάλι άδικα εσείς και οι απόγονοί σας:

Ξυπνήστε, ξεσηκωθείτε, αποτινάξτε τον ξένο ζυγό και πάτε επιτέλους με την σωστή όχθη της Ιστορίας, γιατί εδώ και 600 χρόνια είσαστε στην λάθος και πανάθλιοι ραγιάδες! Αλλιώς αργά ή γρήγορα έρχεται, θα την φέρετε με την στάση σας, μια ακόμα μεγάλη συμφορά. Και μην στηρίζεστε σε ξένα αφεντικά, ακόμα μια φορά την κρίσιμη στιγμή μπιρ παρά θα σας πουλήσουν! Ο κόσμος με την συνενοχή του οδεύει, καλπάζει προς μεγάλη (δημιουργική) καταστροφή. Και αλίμονο στους ανέτοιμους και άφρονες ραγιάδες, ιδίως αν ευρίσκονται σε κώμα ταξικό!

——-

Υ.Γ. Οι γελοιογραφίες “εκλάπησαν” από την εφημερίδα “Καθημερινή”. Θερμά ευχαριστούμε.