ΤΟ… ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΤΟ… ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Δεν θα γράψουμε καινούρια άρθρα για την Ουκρανία, που την κυβερνιέται πια από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στο Κίεβο και από τον Λευκό (Κατάμαυρο) Οίκο. Δημοσιεύουμε ό,τι γράφαμε πριν από 8 χρόνια με αφορμή τότε γεωπολιτικές αλητείες Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και Παγκόσμιου Κεφάλαιου, 25 Φεβρουαρίου 2014! Διαβάστε, κάντε συγκρίσεις με ό,τι ζούμε σήμερα! Το ταξικό  μας μετερίζι πάντα στις επάλξεις και η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα σπανίως πέφτει έξω, Προβλέπει ίσια και μακριά μπροστά!   

Πάλι συσπάται επικίνδυνα, όσο και λυτρωτικά, η μήτρα της Ιστορίας στην Ευρώπη μα εσύ κοιμάσαι του καλού καιρού, εγχώριε ηλίθιε και διεφθαρμένε όχλε λέγοντας τί με μέλει για τους Ουκρανούς! Η κρεατομηχανή του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού ανεβάζει ραγδαία στροφές σε πείσμα αυτών, που λένε: Δεν γίνονται σήμερα πόλεμοι! Όλα είναι έτοιμα στην αμετανόητη μαριονέτα Ευρώπη και λείπει μόνο ο τρελός να τραβήξει την σκανδάλη. Και όταν όλα θα έχουν γίνει μπάχαλο, στάχτη και πούλβερη, όταν «καθαρογράφεται» ξανά ο μεταπολεμικός χάρτης της Ηπείρου, εσύ, μαθημένα τα βουνά από χιόνια, αν και θα έχεις πληρώσει δεινό τίμημα, θα απουσιάζεις από την μοιρασιά, θα σου επιβάλουν ως συνήθως τα ξένα αφεντικά ό,τι επιτάσσει το δικό τους συμφέρον. Δούλος είσαι άλλωστε μια ζωή…

Κουβέιτ, Ιράκ, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Τυνησία, Αίγυπτος, Συρία, χωρίς τέλος οι διεθνείς πειρατείες του Ιμπεριαλισμού, δεκάδες χιλιάδες νεκροί κάθε… ανθρωπιστική επιχείρηση αποκατάστασης της δημοκρατίας των μονοπωλίων, των τοκογλύφων, του κεφαλαίου. Ξανά το μέτωπο μεταφέρεται στην γρια, ξεμυαλισμένη πόρνη Ευρώπη, στήνουν νεο σκηνικό οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, με ίδια χυδαία προσχήματα, πλην με εκσυγχρονισμένη τακτική, ποντάροντας στην θεωρία του πολιτικού κενού, που δεν μένει ακάλυπτο. Βράζουν τα προβλήματα στην γη αλλά δεν υπάρχουν λαϊκές δυνάμεις να επιβάλουν λύσεις, ούτε χαρισματικοί ηγέτες. Όχλος και ξεπουλημένοι μανδαρίνοι! Παροξύνοντας ηθελημένα κάθε διεθνή και τοπική εκδήλωση παγκόσμιας κρίσης, εξαθλίωσης και φασισμού, ελλείψει αγωνιστικής αντίδρασης, εγκλωβίζοντας πλατιές μάζες σε διαδηλώσεις κατσαρόλας κι απόλυτα ελεγχόμενες φονικές εμφύλιες συμπλοκές. «Επαναστάσεις» κάνει πλέον μόνο «η C.I.A.», η Τρόικα, που διαφεντεύει τον ντουνιά, το Εβραϊκό Κεφάλαιο, ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και ο κολαούζος τους Δ’ Γερμανικό Ράιχ, κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση.  Σε επίδειξη, μάλιστα, ρομαντισμού μα και καλλιτεχνικής έξαρσης τους δίνουν ονόματα λουλουδιών και χρωμάτων!

Υπάρχει μεγίστη πρόκληση και χυδαιότητα από το να επικαλούνται τον άνθρωπο οι κατά συρροήν εγκληματίες πολέμου συμπεριφερόμενοι σαν αιμοβόρα ζώα; Πως δεν υπάρχει! Η ανοησία και απάθεια του παγκόσμιου όχλου, που ανέχεται δυνάστες στο κεφάλι με την αυταπάτη ότι χύνει το αίμα του για το καλό των παιδιών του, ενώ μόνο τα συμφέροντα της Δύσης εξυπηρετεί τυφλά. Το είπαμε και άλλη φορά: Ο καλύτερος πράκτορας είναι αυτός, που δεν το ξέρει και ο κάλλιστος αυτός, που πείθει τον όχλο, ή διακατέχεται από μυθώδη μονομανία ότι δρα για το καλό του, ή για το συμφέρον του λαού. Είδατε τι φρικώδεις ετερογονίες  γεννά η παρατεταμένη έλλειψη πολέμου σε ιστορική φάση και περιοχή; Αλλά πού θα πάει, οσονούπω επελαύνει ο πατέρας όλων! Την έπεσε «χοντρά» ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός, μαζί και η  άθλια Νεοναζί του φιλιππινέζα, το Δ’ Ράιχ,  στην Ουκρανία. Έβαλε… αγνώστους ελεύθερους σκοπευτές,  «αγορασμένους» προβοκάτορες να πυροβολούν στις συγκεντρώσεις διαδηλωτές, για να ανάψουν την πυρκαγιά και από πίσω (κυριολεκτικά από πίσω) φαπ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  Ο τρίτος της παρέας, ο δυναμικός, το Εβραϊκό Κεφάλαιο, μετά από κάθε επιδρομή κάνει μεγάλες δουλειές,  τεράστια κέρδη με την φίρμα ανάπτυξης και ανοικοδόμησης των ερειπίων. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η Ουκρανία, συστηματικά δουλεύεται από πριν την διάλυση της ΕΣΣΔ. Οι ρόλοι μοιράστηκαν από την «C.I.A.» στην μακρόχρονη πορεία υπονόμευσης με συνενοχή του πολυεθνικού όχλου, που την κατοικούσε τότε και αντί να φτιάξει, να ανακαινίσει το σπίτι του, προτίμησε να το γκρεμίσει, να γίνει πόρνη και δουλικό σε τριτοκοσμικές ευρωπαϊκές χώρες.

Εδώ άλλοι ετοιμάζουν την έξοδό τους-δεν εννοώ τον ρημαγμένο Νότο, αλλά την κραταιά Βρετανία, που ουδέποτε κατ’ ουσία μπήκε -και τα κωθώνια, ο ουκρανικός όχλος χύνει αίμα, να ενταχθεί στο νεκροταφείο του νεοναζιστικού Δ΄ Γερμανικού Ράιχ, που κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη. Φυσικά  πρωτοστατούν στις… λαϊκές κινητοποιήσεις νεοναζί και πάσης φύσεως φασιστικές συμμορίες, θέλουν από την πάλαι ποτέ γη του θρυλικού Κόκκινου Στρατού, που τους συνέτριψε, να πάρουν εκδίκηση στα πλαίσια ευρύτερης νεοναζί και νεοφασιστικής παλινόρθωσης, που καλπάζει στην πόρνη Ευρώπη! Είδατε τί γεωπολιτικές ψυχώσεις και πολιτικά σύνδρομα δημιουργούν η έλλειψη μαζικού ταξικού λαϊκού κινήματος και η απουσία χαρισματικού ηγέτη, είτε λέγεται «Μεγαλέξανδρος» είτε «Στάλιν», αναλόγως ιδιοσυγκρασίας μαζών; Δεν είναι ασήμαντο θέμα η ένταξη της Ουκρανίας στο Δ’ Γερμανικό Ράιχ (και στο ΝΑΤΟ), αλλά με αυτό το κόλπο συμφύρονται και πιο προωθημένες καταστάσεις. Όχι πως δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην νεοπαγή χώρα, αλλά αυτά γίνονται εφαλτήρια να κάνει τα βρώμικα παιχνίδια ο Ιμπεριαλισμός.

Τώρα, που είπα για νεοναζιστές και φασιστικές συμμορίες, μου ’ρθε στο νου και το σερβίρω παρενθετικά μην το λησμονήσω, λόγω και της… εφηβείας μου! Είδατε την διαφορετική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων από την παγκόσμια Τρόικα σε Ουκρανία και Γκραικυλία; Εκεί πριμοδοτούν, δίνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους νεοναζί και λοιπούς φασίστες, βολεύει τα σχέδια τους. Όπως έκαναν κι εδώ, μέχρι, που έκριναν ότι δεν συνάδει με την συγκυρία, ότι οι φασιστικές συμμορίες θα γίνουν επικίνδυνες, αν αυτονομηθούν, θα χαλάσουν την μανέστρα της ροζέ εναλλαγής της κυβερνητικής διαχείρισης της αποικίας. Για αυτό μέσα σε δυο βράδια διέταξαν την χειμάζουσα κρατική μηχανή: Συλλάβετέ τους! Σκεφθείτε το και αυτό για να δείτε τί βρωμερά κόλπα παίζονται, όταν οι ιμπεριαλιστές και τα ξένα αφεντικά υποκριτικά κόπτονται για την δημοκρατία, τον λαό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Θα πούμε πάλι μεγάλες σχετικές αλήθειες, πράγματα, που θα ενοχλήσουν σφόδρα και μερικοί θα βγάλουν καντήλες! Όχι τί «επιθυμώ», αλλά τί γίνεται, ποια εναλλακτικά σενάρια κι εκδοχές «παίζουν»! Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν αλληθωρίζουν απλώς, βλέπουν κατάματα στην Ρωσία. Εβραϊκό Κεφάλαιο, Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και  ο κολαούζος τους το Δ’ Γερμανικό Ράιχ δεν μπορούν με τίποτα, όσες δεκαετίες κι αν περάσουν, να χωνέψουν το παγκόσμιο χουνέρι, που τους έφτιαξαν η Οκτωβριανή Επανάσταση, οι Μπολσεβίκοι και οι μεγάλοι Λένιν και Στάλιν. Ετοιμάζοντας διαρκή εκδίκηση δένουν χειροπόδαρα τον κόσμο με αόρατα δεσμά τοκογλυφικού τραπεζικού κεφάλαιου. Την Ουκρανία θέλουν πολιορκητικό κριό, να στρατοπεδεύσουν μόνιμα για να τσακίσουν οριστικά την Ρωσία, έστω την τωρινή, κολοβή και καπιταλιστική.

Η πάλαι ποτέ «Ανατολική Γερμανία», το διχασμένο «Βερολίνο» μετατίθενται ανατολικά, όχι στο υπογάστριο της Ρωσίας αλλά στην πρώην επικράτεια της Ε.Σ.Σ.Δ. Στην άλλοτε αχανή χώρα, που αν δεν ξυπνήσει, φαίνεται ότι την έχει πολύ άσχημα, οικονομικά, κοινωνικά, γεωπολιτικά. Όχι ότι κατ’ ανάγκη αυτό είναι κακό για την παγκόσμια Επανάσταση! Ποιος ξέρει τί νέα βάσανα και ελπίδες θα φέρει; Προς ώρας η Ρωσία βρίσκεται εν υπνώσει, ή λαγοκοιμάται. Τί αντίδραση είναι να σταματήσει την χρηματοδότηση του Κίεβου, ή να αυξήσει τις τιμές στο φυσικό αέριο ή άλλες πηγές; Δεν βάζει μυαλό από τα ως τώρα παθήματα; Θα σπεύσουν, έσπευσαν κιόλας, η Δύση και ποικίλα τσόλια να χρηματοδοτήσουν, συνηθισμένο το «πάρτι προθύμων χορηγών», τους δίνει και νομιμοφανές άλλοθι  να μπούνε στο ουκρανικό παιχνίδι. Αρέσει, ή όχι η Ουκρανία είναι όχι απλώς ζωτικός χώρος της Ρωσίας (όπως κι αν λέγεται, ό,τι πολίτευμα έχει το άλλοτε πανίσχυρο κράτος) αλλά αρχαιόθεν μέρος της επικράτειάς της, σιτοβολώνας της.  Αντί η Μόσχα να διαρρέει συνομιλίες του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και του Δ’ Ράιχ για να… αποδείξει τα προφανή και πασίγνωστα, από ποιους σχεδιάστηκε το τελευταίο πραξικόπημα στην Ουκρανία,  τα γεωπολιτικά και  άμεσα κοινωνικά της συμφέροντα επιτάσσουν δυναμικές ενέργειες, αποτελεσματικές. Όσο αργεί, τόσο αυτές θα επιβληθούν από τα ίδια τα πράγματα. Κι αν το κάνει με την λογική, την απελπισία του πληγωμένου στο δόκανο θηρίου, τότε γαία πυρί μειχθήτω! Ούτε αυτό είναι άσχημο για την παγκόσμια Επανάσταση, θα το λέγαμε και ποθητό! Αργά ή γρήγορα τα συμφέροντα της Ρωσίας επιβάλουν να μπουκάρει στην Ουκρανία, να μην αφήσει τίποτα όρθιο, από δομές, που επέβαλαν οι πράκτορες της διάλυσης της Ε.Σ.Σ.Δ.!

Αν αυτό το μπορεί, βέβαια, και είναι προφανές ότι βρίσκεται σήμερα στην μέγιστη αδυναμία της σύγχρονης πορείας της. Πώς να προχωρήσει μια διαλυμένη χώρα στην επανασύσταση της Σοβιετικής Ένωσης, όπως κι αν λέγεται, με όποιο πολίτευμα;  Στην βράση κολλάει το σίδερο! Κι αν δεν κολλάει, έρχεται η «ανάγκη, που γίνεται ιστορία και η ιστορία, που γίνεται σιωπή» κατά ρήση σύγχρονου λαϊκού στιχουργού. Μην ακούσω παρλαπίπες για ανεξαρτησίες, δημοκρατίες και ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα στην Ουκρανία αρχίζει να παίζεται το μεγαλύτερο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρώμικο παιχνίδι του Ιμπεριαλισμού και ίσως αν δεν προσεχθεί (δυστυχώς από ποιον; Από το ανύπαρκτο ταξικό κίνημα και από την ανά την υφήλιο διαλυμένη,  ξεπουλημένη, εν πολλοίς ανύπαρκτη, Αριστερά;)  δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει μελλοντικά με μια έννοια και την συνέχειά του! Η μαριονέτα Ουκρανία θα γίνει φυλακή, αφορμή για πιο σφικτές χειροπέδες σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό της παγκόσμιας Τρόικας; Ο ηλίθιος όχλος μαζί με τους πράκτορες πολιτικούς του, είτε το συνειδητοποιούν αμφότεροι είτε όχι, εν όλω και εν μέρει, ετοιμάζουν ταφόπλακα για την Ευρώπη;

Όλα αυτά, φυσικά, αργά ή γρήγορα, ετοιμάζουν, στρώνουν τον δρόμο θα φέρουν τον καινούριο Πατερούλη, μολονότι είναι νωρίς ακόμα να προβλέψουμε το πολιτικό του χρώμα, τον βίο και την πολιτεία του. Πώς το εννοεί στην «Νοσταλγία» ο μέγας Ταρκόφσκι; Στα βάθη της ψυχής του μουζίκου, του Σλάβου, του Ρώσου, δυο αξίες είναι διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες η ίζμπα (η αρχαία εστία) και ο πατερούλης! Ούτε αυτά είναι άσχημα για την παγκόσμια Επανάσταση! Παράπλευρες απώλειες, ή ωφέλειες, αναλόγως ταξικού πρίσματος για τις γεωπολιτικές εξελίξεις, και σίγουρα η πόρνη Ιστορία, συχνά στις μεγάλες της στιγμές παράπλευρα «γεγονότα» κάνει βάση και μαγιά για να εξυφάνει τις αληθινές «συνωμοσίες», που κανένας εγκέφαλος, όσο καχύποπτος και διεστραμμένος, δεν μπορεί να φανταστεί! Δεν αξίζουν ανεξαρτησίας και κράτους όχλοι και λαοί, που είναι παίγνια του Ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, κάθε παγκόσμιου κατακτητή, πάλι η ιστορία όχι απλώς διδάσκει, αλλά και τιμωρεί! Αργά η γρήγορα η Ρωσία, με όποια κρατική δομή και ηγέτη θα μπουκάρει στην Ουκρανία, ή θα καταστραφεί! Όταν ο Καπιταλισμός ενώθηκε σε απέραντη συμμορία τραπεζιτών και τοκογλύφων, που καταδυναστεύουν τους λαούς, όταν συγκροτήθηκε το Δ’ Γερμανικό Ράιχ, οι αληθινοί νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που είχαν προηγμένη πολυεθνική δομή διεσπάσθησαν με δάκτυλο του Ιμπεριαλισμού, αλλά και λόγω δικής τους ανοησίας στα εξ ων συνετέθησαν. Όταν ο κόσμος έγινε γειτονιά, για να του πίνει πιο εύκολα το κεφάλαιο, χωρίς τις πρότερες αντιστάσεις το αίμα, κάθε πρώην «σοσιαλιστική» κωλοπετινίτσα κήρυξε ανεξαρτησία, ενώ στην ουσία έγινε κουρελόχαρτο της παγκόσμιας Τρόικας. Ρωσία, Ουκρανία και οι άλλες εθνότητες της πάλαι ποτέ Ε.Σ.Σ.Δ. έχουν αναγκαία προϋπόθεση επιβίωσης μόνο την λενινιστική πολιτική των εθνοτήτων. Τόσο κυνικά, τόσο απλά.

Μπορεί αυτό να φέρει ακόμα και νέο, τρίτο παγκόσμιο πόλεμο; Έτσι κι αλλιώς εκεί πάμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είπαμε ζητούμενο είναι πότε και πού θα εμφανιστεί ο τρελός, ή ο χαρισματικός (και τα δυο παίζουν, συνήθως εμφανίζονται ως αταίριαστο ζευγάρι) να πατηθεί η σκανδάλη του ζωτικού παραλογισμού. Υπάρχει και η… λογική ότι όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα, όσο αργεί να γίνει, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι συνέπειες και ίσως συνδυαστούν με την οικολογική εξαχρείωση του πλανήτη. Και αυτό έχει τα καλά και τα ολέθρια, αναλόγως βιολογικής οπτικής του «καθενός»! Μπορεί να ξεβρομίσει η πλάτη της γης από συσσωρευμένη σαβούρα, να ξεκινήσει νέα ζωή, με ή και χωρίς τον άνθρωπο, πράγμα αδιάφορα για την αέναη συμπαντική ροή. Τί ενδιαφέρει αν θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ένα εκατομμύριο παιδάκια, που σκοτώνει κάθε μέρα ο ιμπεριαλισμός; Χεστήκανε, με το συμπάθιο, πάνω από τρία δισεκατομμύρια φτωχοδιάβολοι του ντουνιά, που φυτοζωούν με ένα δολάριο την μέρα, αν θα γίνει στην Ευρώπη γενικός πόλεμος, ή στην υφήλιο παγκόσμιος! Ίσα – ίσα, που αν γίνει, ίσως έχουν αυταπάτες,  βάσιμες ελπίδες,  εύλογες ευκαιρίες και δυνατότητες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να ξημερώσει η δική τους φάση, είτε να τους λυτρώσει ο θάνατος και να φυτρώσει καινούρια ζωή. Τόσο κυνικά, τόσο αληθινά!

——-

Υ.Γ. Αναδημοσιεύονται κι οι φωτογραφίες από το κείμενο της 25ης Φεβρουαρίου 2014. Για να θυμηθούμε και την εποχή και ότι τα έργα και οι σκηνοθέτες είναι ίδια, μόνο οι ηθοποιοί αλλάζουν ενίοτε! Και τα θύματα πάντα…