ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ!

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ!

Γίνεσαι ή δεν γίνεσαι ύστερα προληπτικός; Ρε αυτός είναι κλάσεις πιο γκαντεμόσαυρος από τον πατέρα του! Χρυσάφι πιάνει στάχτη γίνεται! Μπουρλοτιέρης και μάλιστα σε συνθήκες άπνοιας! Έτσι και εξαντλήσει τετραετία, δεν την βγάζουμε καθαρή, δεν θα μείνει τίποτα, θα μας εξοντώσει όλους! Ας σοβαρευτούμε, όμως, γιατί με την  εγκληματική δράση της ξενόδουλης εξουσίας και την προκλητική συνενοχή όλων, ζούμε  σε τεράστιο καμίνι, με την μισή Γκραικυλία να καίγεται σαν αποκριάτικο βεγγαλικό και τα βοθροκάναλα πάλι να μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση πυρκαγιές. Η καλύτερή τους, τζάμπα  πρόγραμμα και χοντρή κονόμα. Και δεν ιδρώνει αφτί κανενός. Μάλλον μόλις ιδρώνει σφραγίζει πορτοπαράθυρα και κάθεται στο κλιματιστικό του. Με μάσκα, παρακαλώ-διατάσσουν οι ειδικοί (τα σύγχρονα SS)! Ευτυχώς τον άκουσα με τ’ αφτιά μου τον μαλάκα επίορκο του Ιπποκράτη, αλλιώς δεν θα το πίστευα!

Αυτό, που γίνεται φέτος με τις πυρκαγιές δεν έχει ταίρι τα τελευταία 100 έτη, για να μην πω από ιδρύσεως Γκραικυλίας, που φέτος γιορτάζουμε. Αναμνήσεις από το μέλλον!  Κάθε χρόνο και καλύτερα! Ό,τι έρχεται  θα είναι κάθε φορά τρισχειρότερο για δυο λόγους. Η πλήρης διάλυση, ολοκληρωτική κατάρρευση της αποικίας Γκραικυλίας φθάνει στο μη επέκεινα. Και πολύ κράτησε! Τουλάχιστον έξι αιώνες σκλαβιάς, 400 χρονια στους Τούρκους και 200 έως τώρα σε Αμερικάνους-Δυτικούς. Έρχεται στιγμή, που το σύστημα, το αντικείμενο, το οίκημα, το παν, φτάνει στο κρίσιμο σημείο του και το μόνο, που μπορεί, είναι να γίνει σκόνη και μαγιά για κάτι καινούριο. Είναι νόμος της ροής του σύμπαντος. Οι φετινές πυρκαγιές, όπως και η αντιμετώπιση του CΟVID-19,  όπως και πολλά άλλα, τραγικά αυτό πιστοποιούν: Η Γκραικυλία έχει προ πολλού ξεπεράσει το κρίσιμο σημείο, διαλύεται και ως αποικία!

Δεν μπορείς, λόγου χάρη, να σβήνεις με τόση προσπάθεια μια εστία φωτιάς και ν’ αναζωπυρούται σε  δυο μέρες 4 φορές! Είναι λειτουργική κρατική (και πολλά άλλα) ανωμαλία! Το άφησες, το προκάλεσες με την στάση σου. Όλα στον βρόντο, στον πούτσο καβάλα-να το πούμε λαϊκά! Κι όσο φεύγει η γενιά μας, που αν και ραγιάδες, έχουμε κατά τεκμήριο αισθητική, φιλότιμο, αξιοπρέπεια, δεν μένει τίποτα προίκα! Τα τωρινά ψηφιακά πιθηκάκια είναι μόνο να μαλακιστούνε στην οθόνη κι από δω πάνε κι οι άλλοι! Οι εξαιρέσεις δεν επιβεβαιώνουν μόνο τον κανόνα, αλλά και τον φτιάχνουν κιόλας,  όπως σε ποίημα γράφω («Βραδυνά Πάρεργα»). Δυστυχώς μόνο με τις εξαιρέσεις λειτουργεί ακόμα η κοινωνία! Καίγεται η Αττική, η Ολυμπία; Τί με  κόφτει; Η πεμπτουσία της φιλοσοφίας του ηλίθιου, διεφθαρμένου, ψεκασμένου δια της οθόνης όχλου της Γκραικυλίας. Το πολύ-πολύ να βγει στα βοθροκάναλα ή στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Sοcial Media) να ξεφουρνίσει, γκρίκλις, την βλαμμένη αποψάρα του!

Το άκρον άωτον του επιτελικού κράτους της αποικίας Γκραικυλίας επί Κούλη Ξεπουλητάρη! Καλά, που ακόμα υπάρχει το φιλότιμο του εργαζομένου, εν προκειμένου των πυροσβεστών, που δουλεύουν από το πρωί ίσαμε το βράδυ.

Η ξενόδουλη εξουσία  τρίβει τα χέρια (όταν δεν τα νίπτει) και συνεχίζει τα ολέθρια πειράματα. «Εκκενώστε»! «Εκκενώστε, έρχεται δασική πυρκαγιά» «Εκκενώσεις ο Κούλης»! Και χρυσώνει (βλακωδώς-είναι αλήθεια, κάθε όχλος έχει ό,τι τ’ αξίζει!) το χάπι. «Δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές», «να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές», «πάνω απ’ όλα η ζωή» και άλλες αναλόγου φυράματος μαλακίες! Και τα δέντρα, τα δάση, η θάλασσα, η μάνα Φύση; Δεν είναι ζωή, ρε ηλίθιοι; Ποιος νομίζετε ότι είναι ο άνθρωπος; Αποκλειστικός ιδιοκτήτης της γης; Την καταστρέφει ως μόνος μεταστατικός καλπάζων καρκίνος και «πάνω απ’ όλα η ζωούλα του”; Την ρώτησε την Φύση, ιδιαίτερα τα τελευταία 30 χρόνια, που εντείνει λυσσώδη πόλεμο εναντίον της; Μόνο στην Φύση έχει μηδαμινή, σε σχέση με το σύμπαν, αξία η ανθρώπινη ζωή! Μόνο στην Φύση υπάρχει ο άνθρωπος, πουθενά αλλού!

Αλλιώς; Να χαθεί, τίποτα να μην μείνει, από την καταστροφή ν’ ανθίσει το νέο!  Ν’ αναγεννηθεί η Φύση χωρίς το καρκίνωμά της! Πόσο ακόμα η ολέθρια  πορεία, αν δεν αλλάξει ρότα; Εκατό, τριακόσια το πολύ ανθρώπινα χρονάκια, πολλά λέω! Μην ελπίζεις ηλίθιε άνθρωπε (Καπιταλιστή) να δραπετεύσεις στον Άρη, στο Φεγγάρι ή στον Διάβολο! Η γη τάφος σου! Νάτος  ο δεύτερος λόγος του κάθε πέρσι και καλύτερα, στην Γκραικυλία. Μα ο Καπιταλισμός τα λέει ψευδεπίγραφα και συ, όχλε, τα κατεβάζεις αμάσητα. Κλιματική αλλαγή! Το νέο έωλο (είπαμε, μπαγιάτικο) φρούτο. Όπου να στρίψεις,  την μαλακία αυτή ακούς, πολύ της μόδας ψέμα! ΔΕΝ υπάρχει Κλιματική αλλαγή αλλά κάτι χειρότερο, όπως ΔΕΝ υπάρχει πανδημία αλλά Α’ Παγκόσμιος Βιοχημικός Πόλεμος του Καπιταλισμού κατά της ανθρωπότητας με κωδική ονομασία CΟVID-19. Κλιματική αλλαγή σημαίνει η φυσική εξέλιξη του κλίματος με αργούς ή πιο γοργούς ρυθμούς ανάλογα με την πορεία της γης.

Επ’ ουδενί συμβαίνει κλιματική αλλαγή, αλλά ραγδαία και ολοκληρωτική καταστροφής της Φύσης από την εγκληματική δράση του ανθρώπου και επί του παρόντος του Καπιταλισμού, του Κεφαλαίου.  Η μάνα Φύση ετοιμάζεται ν’ αφανίσει τον επίδοξο δολοφόνο της. Όχι, λοιπόν, Κλιματική αλλαγή αλλά Καταστροφικό πόλεμο της καπιταλιστικής ανθρωπότητας κατά της γης. Μην ανησυχείτε! Ό,τι και να γίνει το γήινο κλίμα θα υπάρχει με την μια ή την άλλη μορφή. Ο άνθρωπος θα χαθεί, αν συνεχίσει τον ολέθριο δρόμο! Μην…  έχετε πρόβλημα! Πάντα η Φύση ισορροπεί! «Παλίντονος Αρμονία»!

Αν ακόμα έχετε απορίες για τις πυρκαγιές της Γκραικυλίας, απότοκες και αυτές της εκ των προτέρων χαμένης μάχης του ανθρώπου κατά της Φύσης,  οφείλω να επιλέξω σημειώνοντας ότι είναι με την σειρά τους εκδηλούμενα ιδιόρρυθμα φαινόμενα λόγω αιώνιας σκλαβιάς, διαλυμένου «κράτους»,  ηλίθιου, διεφθαρμένου, ψεκασμένου όχλου και άλλα, που έχουμε πολλάκις ξαναπεί, μην μακρηγορούμε…

Σιγά να μη νοιαστούνε ο Κούλης Ξεπουλητάρης, ο άνευ Τσίπ(ρ)ας, όλη η ξενόδουλη πολιτική και κομματική συμμορία της Γκραικυλίας για πυροσβέστες (λείπουν 4.000)! Σιγά, που θα δώσουν κονδύλια σε δασαρχεία (ζητούσαν 17,7 εκατομμύρια ευρώ, τους ενέκριναν 1,7 εκατ. περικομμένα 60%, διότι πώς θα χαρίσουν 310 εκατ. ευρώ τους Γερμανούς κατακτητές, που τους έδωσαν τα αεροδρόμια)!  Σιγά μην αγοράσουν πυροσβεστικά αεροσκάφη (μόλις το 15% είναι ηλικίας κάτω των 10 ετών, ως γνωστόν η γριά κότα έχει το ζουμί)!  Δεν έχει μίζες το κόλπο και μην επιμένετε, «αρνητές», να υπονομεύετε το επιτελικό κράτος! Για του λόγου τ’ αληθές ιδού… ασύμφορο παράδειγμα:  Με την αξία ενός πάνοπλου μαχητικού Rafale αγοράζεις 3 γιγάντια ρώσικα πυροσβεστικά Beriev! Τί θέλετε δηλαδή, να… προδώσουμε Γάλλους φίλους (από το 1821 αφέντες μας) για τους Ρώσους, η να χάσουμε την πρωτιά στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες; Για αυτό στάχτη και μπούλβερη δέντρα, δάση και βουνά, ως γνωστό ξαναγίνονται! Και το πόσο… δίκιο έχουμε, θα φανεί οσονούπω, όταν θα μας ξαναψηφίσεις! Όλον αυτόν τον αποτυχημένο συρφετό των άθλιων και ξενόδουλων νταβατζήδων και πρακτόρων, που πάντα για το καλό σου μάχεται!

—–                 

Υ.Γ. Αν… υποψιαστώ ότι κάψανε την ορεινή Εύβοια από τον Ευβοϊκό μέχρι το Αιγαίο και τούμπαλιν για να βάλουν  ανεμογεννήτριες, θα δηλώσω συνωμοσιολόγος!