Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Το ποδόσφαιρο δολοφονήθηκε στο Μουντιάλ του Κατάρ και ετάφη οριστικά στην έρημο της Αραβίας, με χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες δισεκατομμύρια ξεπλυμένο μαύρο χρήμα, εξόφθαλμα στημένους αγώνες, με πρωτοφανή διαφθορά, που εξ αρχής ξεπέρασε τις τέσσερις γραμμές των γηπέδων και είχε τεράστιες γεωπολιτικές, κοινωνικές διαστάσεις. Μέγιστο πολυεπίπεδο πείραμα του πανάθλιου Καπιταλισμού με πρόσχημα και θύμα το πιο δημοφιλές λαϊκό θέαμα και στόχο το μέγιστο κέρδος και την παροχή σανού στον παγκόσμιο όχλο. Από πλευράς θεάματος ήταν μακράν το χειρότερο και πιο βαρετό Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών. Και ποδοσφαιρικά μόνο να το πάρεις, πώς είναι δυνατό να υπάρξει θέαμα εν μέσω χειμώνα, όταν όλες οι εθνικές και συλλογικές αθλητικές δραστηριότητες, είναι σε εξέλιξη, διακόπτονται να πάνε ομάδες και παίχτες στην καυτή ζέστη των κελεμπιών; Όταν ποδοσφαιριστές, χορηγοί, κυκλώματα ξεπλύματος χρήματος, λοιπές βρώμικες δράσεις προσπαθούν να μην τραυματιστούν, να  μη χάσουν την κουτάλα στην χώρα τους. Ό,τι αρπάξουν από το Κατάρ και μάλιστα υπερπλούσιο, αλλά μόνο ως αναγκαστικό διάλειμμα στην καριέρα όλων.

Κι όμως, σας… ζάλισαν τον έρωτα, κομπάζουν πως ήταν το καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών. Είπαμε το VAR (Μηχάνημα Στησίματος Αγώνων) δεν έγινε μόνο για το ποδόσφαιρο, κυρίως κατασκευάστηκε για την κοινωνία. Να κάνουν τα μάτια, τ’ αφτιά σας πουλάκια. Δεν μπορεί! Αφού έτσι το δείχνει με λεπτομέρειες και σχήματα η καπιταλιστική φασιστική τεχνολογία, μάλλον κάνετε εσείς λάθος γιατί στον ψηφιακό μεσαίωνα είναι… αλάνθαστη η οθόνη. Ακριβώς όπως στον άλλο Μεσαίωνα, δεν έκαναν ποτέ λάθος η εκκλησία, η πίστη, οι παπάδες, η Ιερά Εξέταση και φυσικά ο Πάπας! Και σήμερα υπάρχει Ιερή Εξέταση, όπως έδειξε το Μουντιάλ του Κατάρ, πλην είναι αδιόρατη και μεταξωτή και για αυτό άτεγκτη και αποτελεσματική! Και σήμερα υπάρχει αλάθητο του πάπα Καπιταλισμού! Τί νόημα έχουν, για παράδειγμα, για το σύστημα εξουσίας οι 6.500 ή οι 15.000 νεκροί για 5.700 ποδοσφαιρικά λεπτά, που τ’ αυγάτισαν σε 6.000, μια και οι αγώνες παρατείνονταν μέχρι να βγει το στημένο αποτέλεσμα! Δεν ανακοινώθηκε ακριβής αριθμός νεκρών εργατών! Τί νοιάζει το αιμοδιψές Κεφάλαιο, πόσες χιλιάδες… αυγά έσπασαν για να γίνει η παγκόσμια δηλητηριώδης… ομελέτα; Έξω η πολιτική από το ποδόσφαιρο-όπως διατυμπάνιζαν καθ’ όλη την διάρκεια του ματωμένου Μουντιάλ τα ποικίλα βοθροκάναλα με πρώτο βιολί την φασιστική Ε.Ρ.Τ., που επαναλαμβάνουμε, ζητάμε ταπεινά συγνώμη, που παλέψαμε να ξανανοίξει! Πρέπει να κλείσει μήπως και πάρει καμιά ανάσα ο λαϊκός μας πολιτισμός!

Νομίζετε ότι οι αραβικές ματωμένες κελεμπίες  ξόδεψαν τόσα δισεκατομμύρια ευρώ ή δολάρια για τα γήπεδα, που ξεφύτρωσαν σαν δηλητηριασμένα μανιτάρια στην έρημο, για την ψυχή του Αλάχ και του Μωάμεθ, για να κάνουν απόσβεση με τα εισιτήρια, έστω και αν αυτά στοίχιζαν τριπλάσια από τα προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις (κατά μέσο όρο 250-300 δολάρια κάθε εισιτήριο); Ούτε πόσο στοίχισε το Μουντιάλ έδωσαν επίσημα στοιχεία! Κορόιδα είναι! Ποιος τους ελέγχει; Χορός ματωμένος πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ή ευρώ! Σύμφωνα με ημιεπίσημες οικονομικές πηγές το κόστος του Μουντιάλ ξεπέρασε τα 200 δισ. δολάρια. Για να έχετε τάξη του θηριώδους μεγέθους υπενθυμίζουμε ότι επισήμως τα προηγούμενα Μουντιάλ της Ρωσίας και της Βραζιλίας στοίχισαν 16-20 δισεκατομμύρια δολάρια και τα δυο μαζί!!

Στήσανε ένα Μουντιάλ με ρεκόρ κερδών εκτός από νεκρούς για να το πάρει με το στανιό η Αργεντινή και ο Μέσι, ο οποίος σημειωτέον δεν έπαιξε τίποτα στο εν λόγω τουρνουά, ήταν ένας γερασμένος περιπατητής! Έχει και ο Καπιταλισμός τους ήρωες, που πλασάρει ως κουτόχορτο στον παγκόσμιο όχλο. Φυσικά και κάψανε με διάφορα μέσα τον μέγιστο σύγχρονο ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο, τον πετάξανε έξω με το έτσι θέλω (ένας κομπλεξικός κωλόγερος, που παριστάνει τον προπονητή, ξεχνώντας ότι χάρη στον τότε τραυματία Ρονάλντο και εμψυχωτή της ομάδας σήκωσε ευρωπαϊκή κούπα). Φυσικά και στο λίγο χρόνο, που του επέτρεψαν ν’ αγωνιστεί ο Ρονάλντο ήταν καλύτερος από τον μετριότατο έως ανύπαρκτο Μέσι! Αλλά είπαμε! Τα μάτια να κάνουνε πουλάκια με την τεχνολογία! Αφού το λέει ο  Καπιταλισμός, έτσι θα είναι! Από όπου πέρασε ο Ρονάλντο πήρε την ομάδα στην πλάτη και την οδήγησε στην κορυφή. Ο Μέσι δεν το κατάφερε ούτε στο στημένο και δοτό Μουντιάλ!

Η Αργεντινή πάντα είχε έφεση στα βρώμικα Μουντιάλ. Τρία πήρε και ζέχνουν, πολιτικά, κοινωνικά, ποδοσφαιρικά! Τα Κύπελα της γεωπολιτικής σκοπιμότητας. Ή μήπως ξεχάσατε το έγκλημα με το πρεζόνι Μαραντόνα; Σας νικήσαμε, εμείς οι Άγγλοι στα Φώκλαντ, πάρτε, εσείς οι Αργεντίνοι, ένα κατσαρόλι και μάλιστα πέτσινο για παρηγοριά. Και πώς πλασάρανε την απάτη, το γκολ με το χέρι! Πόσα ψέματα, πόση αθλιότητα! Το χέρι του Θεού! Και για ξεκάρφωμα καθίσαν οι Άγγλοι σε επόμενη φάση του αγώνα να τους περάσει ο εν λόγω ποδοσφαιριστής να μπει κι ένα κανονικό γκολ! Τολμάνε τα πιθηκάκια να θεωρούν τον Μαραντόνα τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών! Εκεί, όπου χέσανε ο Πελέ, ο Ζιντάν, ο Κρόιφ, αλλά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο φύτρωσε ο Μαραντόνα! Αποθεώνουν το θύμα της πολιτικής σκοπιμότητας στην αποικία Γκραικυλία, όταν οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν και έπρατταν: Καλός κ’ αγαθός; Αν μας βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο να διαλέξουμε κοινωνικό ναυάγιο ως μεγάλο ποδοσφαιριστή, υπάρχουν μεγαλύτεροι και αθωότεροι του Μαραντόνα, ο Γκαρίντσα, ο Τζωρτζ Μπεστ, για παράδειγμα.

To καινούριο αίμα στο ήδη νεκρό ποδόσφαιρο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά θα είναι μια απλή αναλώσιμη βίδα στον μηχανισμό φασιστικού θεάματος και καπιταλιστικού κουτόχορτου στον όχλο.

Το ζούμε τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στα Γιούρο ή στα Μουντιάλ αλλά και στα ευρωπαϊκά ή άλλα κύπελα. Αφού όλα είναι σε ποσοστό 90% στημένα με το VAR και την τεχνολογία (και για το πιθανά διαφεύγον 10% υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις) και εκ των προτέρων μπορεί να ορίζεται ο πρωταθλητής με στοιχηματικά, εξωγηπεδικά κριτήρια, με ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λοιπές χρυσοφόρες απάτες, γιατί ένας μεγάλος σύλλογος ή εθνική ομάδα να σπάει τα πόδια, να παίζει κακόγουστο θέατρο, να κάνει τον τσάτσο ή τον κομπάρσο σε ένα Τσάμπιονς Λιγκ; Από ένα σημείο του τουρνουά και πέρα πουλάει παιχνιδάκια και βγάζουν πολλά εκατομμύρια κυρίως με το στοίχημα παίχτες και άλλοι παράγοντες; Τόσα χρόνια η Μάντσεστερ Σίτυ ή η Παρί Σεν Ζερμέν είναι στο τσακ να πάρουν ευρωπαϊκό κύπελο και όλο κάτι γίνεται και χάνουν! Κάτι, που φέρνει δεκάδες εκατομμύρια! Θυμηθείτε οι ποδοσφαιρόφιλοι κάτι ύποπτα ματς 6-0 ή 6-1, με δυο πέτσινα γκολ του Μέσι και άλλα τόσα πέτσινα πέναλτι! Τί οικονομική και πολιτική αξία έχει για τις κελεμπίες, που είναι ιδιοκτήτες των δυο ομάδων, ένα Τσάμπιονς Λιγκ; Καμιά! Ενώ από τα στημένα παιχνίδια και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αν παντελονιάζουν κα μισό δισεκατομμύριο δολάρια;

Επειδή μιλάμε με ακλόνητα δημοσιογραφικά και άλλα στοιχεία και όχι εικοτολογίες και λόγια του αέρα. Η Γερμανία αποκλείστηκε με ανατροπή και η Αργεντινή ηττήθηκε  με ανατροπή. Πάει να πει στο ημίχρονο κέρδιζαν αμφότερες και ο αγώνας έληξε με ήττα τους. Οι στοιχηματικές εταιρείες για τον κάθε αγώνα-ανατροπή έδιναν 50 φορές τα λεφτά, που έβαζες στοίχημα. Αν συνδύαζες τα δυο ματσάκια έπαιρνες 2.500 φορές τα λεφτά σου. Πάει να πει πόνταρες (εσύ ο μιλημένος) 1.000 ευρώ ή δολάρια και έπαιρνες 2.500.000 ευρώ ή δολάρια! Καταλάβατε τώρα τον τρελό χορό του μαύρου και άλλου χρήματος; Στην τρίτη αγωνιστική των Ομίλων του Μουντιάλ Πορτογαλία και άλλες μεγάλες ομάδες έχασαν πανηγυρικά και πήγε όλος ο κόσμος στον κουβά του στοιχήματος! Πλην των… επαϊόντων…

Βραζιλία-Ν. Κορέα 4-1, το δεύτερο γκολ ήταν πέτσινο πέναλτι, ωραία βουτιά του επιθετικού. Μην πείτε ότι δεν επηρέασε τον αγώνα, γιατί τα χοντρά λεφτά είναι στον «ζωντανό» (live)  στοιχηματισμό. Στον πρώτο αγώνα της Πορτογαλία ακυρώνεται κανονικό γκολ του Ρονάλντο, υπήρχε επαφή-λέει το παραμύθι του VAR  (στην εν λόγω περίπτωση δεν υπήρξε) και ρίξτε το στα χαρτιά ποιος έσπρωξε ποιον και πόσο!  Ο τερματοφύλακας του Μαρόκου έγινε υπεράνθρωπος έπιασε 3 πέναλτι προκειμένου ν’ αποκλειστεί η Ισπανία. Πώς αλλιώς θα έβγαινε εκτός; Με πέναλτι. Πετάξανε έξω τις μεγάλες ομάδες να το πάρει ξεκούραστα η Αργεντινή και ο Μέσι, που το έχουμε ξαναπεί, δεν είναι ποδοσφαιριστής αλλά τηλεοπτικός σταρ, ας πούμε η Ούρσουλα Άντρες ή η Αλίκη Βουγιουκλάκη του ποδοσφαίρου! Κρατήστε αυτό με τα πέναλτι και τους τερματοφύλακες, έχει πολύ ψωμί!

Πάμε τώρα στο Ολλανδία-Αργεντινή 2-2, παράταση και πέναλτι όπου πέρασε η Αργεντινή. Προσέξτε καλλιτεχνικό στήσιμο! Μέχρι το 82 λεπτό το σκορ είναι 0-2, η Ολλανδία δεν έχει… κατέβει στο γήπεδο, ξυπνά ξαφνικά από λήθαργο, στο 83 γίνεται 1-2 και στο 101 λεπτό-όχι της παράτασης αλλά του κανονικού αγώνα- γίνεται 2-2. Στο Κατάρ βγήκε καινούρια μόδα. Τα παιχνίδια δεν είναι 90 λεπτά, παίζουν 10 ή 15 ή και 18 λεπτά καθυστερήσεις μέχρι να βγει το στημένο στοίχημα (είπαμε, το «ζωντανό» κυρίως), να πάμε στην παράταση (άλλα εκατομμύρια παίζονται εκεί) και στα πέναλτι. Μαρόκο-Πορτογαλία 1-0. Χορευτική πιρουέτα, που θα ζήλευε η Μάγια Πλισέσκαγια από τον τερματοφύλακα Πορτογαλίας (μερικά εκατομμύρια δολάρια στο στοίχημα ή κάτω από το τραπέζι) και να η ομάδα του Ρονάλντο έξω (δεν τον έβαλε ο κομπλεξικός κωλόγερος να παίξει)!

Και ερχόμαστε στον τελικό. Καραστημένος με το ίδιο σύστημα. Παρεμπιπτόντως, και εδώ η Συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα έπεσε μέσα. Έπαιξε πριν αρχίσει το Μουντιάλ 2 στοιχηματάκια: Ως παιδιόθεν οπαδός της Γαλλίας, πόνταρε να κατακτήσει το κύπελο και να βγει συγχρόνως πρώτος σκόρερ ο Ρονάλντο. Πήγε κουβά! Ανθίστηκε, όμως, ότι το Τουρνουά ήταν εξ αρχής στημένο για τον Μέσι και την Αργεντινή και πόνταρε 6-7 ευρώ στο να πάρει το κατσαρόλι η βρώμικη αυτή ομάδα. Αποτέλεσμα κέρδισε 40 ευρώπουλα. Το λέμε και το γράφουμε όχι για τα λεφτά, τα ψίχουλα, αλλά για να σας πούμε τί πρέπει να παίρνετε υπόψη όταν ποντάρετε στο στοίχημα. Όλα είναι στημένα και υπακούνε στην πολιτική και οικονομική σκοπιμότητα. Τελικός: Αργεντινή-Γαλλία 3-3 και 3-2 στα πέναλτι. Αγώνας καρμπόν. Πέτσινο πέναλτι υπέρ της Αργεντινής, δεν δίνεται κανονικό και εξόφθαλμο πέναλτι υπέρ της Γαλλίας. Πού είναι, απατεώνες, το VAR; Βαθιά ανιαρός αγώνας. Να κόβεις φλέβες από ανία! Μέχρι το 79’ η Γαλλία είχε λησμονήσει να κατέβει στο γήπεδο, ο Εμπαπέ έκοβε βόλτες στο χορτάρι. Και ξαφνικά ξυπνάνε αμφότεροι ισοφαρίζουν με χατ τρικ του Εμπαπέ και μετά στα πέναλτι οι Γάλλοι πέταξαν δυο στα περιστέρια. Ξέχασαν πώς χτυπάνε πέναλτι για να το πάρει η Αργεντινή.

Για να πάρει το πέτσινο κατσαρόλι η Αργεντινή βγάλανε εκτός κατά χυδαίο τρόπο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Θα πείτε τώρα, ρε φίλε, τόσο άρρωστος είσαι, ακόμα και η εκτέλεση των πέναλτι στημένη; Ναι, καρά στημένη!! Άρρωστο και νεκρό είναι το ποδόσφαιρο και ετάφη στην Αραβική έρημο. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας μπαίνει γκολ και το εξετάζουν 3-5 λεπτά αν είναι κανονικό ή όχι. Το ίδιο αν έγινε ή όχι πέναλτι. Το διάστημα αυτό είναι μεγάλος χρόνος, όχι απλώς να εξετάσουν τις… γραμμές (άλλη μεγάλη απάτη αυτές οι γραμμές!), αλλά επαρκεί «να πάρει τηλέφωνο» και να δώσει εντολή για την εξέλιξη του αγώνα ο ίδιος ο Τσέφεριν! Πάμε τώρα στα πέναλτι, στους εκτελεστές και στους τερματοφύλακες. Ναι, είναι και αυτοί εν δυνάμει στημένοι! Και εκ των προτέρων (αν θα πάμε στα πέναλτι, θα είναι η Α ή η Β εξέλιξη!) ή και την ώρα των εκτελέσεων! Μια ενδοσυνεννόηση! Άπλετος χρόνος. Έλα δω, αγοράκι μου, θα βάλεις πέναλτι ή θα βρεις στον λογαριασμό σου χοντρά «δωράκια»; Με αυτά και με άλλα το αγαπημένο μας ποδοσφαιράκι απέθανε και να ζούμε, κάπου-κάπου να το θυμόμαστε! Μα είναι πράμα αυτό! Να μπαίνει ένα όμορφο γκολ, να  το πανηγυρίζεις, να χαίρεσαι, να φωνάζεις, να εκτονώνεσαι στο γήπεδο και μετά από ένα λεπτό να βγαίνει ο μαλάκας με το VAR (Μηχάνημα Στησίματος Αγώνων) και να το ακυρώνει! Να σου λέει ότι είσαι ηλίθιος, κατώτερος από την τεχνολογία, που το Κεφάλαιο και ο Καπιταλισμός έχουν προγραμματίσει να βγαίνει το επιθυμητό κάθε φορά αποτέλεσμα; Τους έπιασε πόνος μέγας να είναι το ποδόσφαιρο δίκαιο και αντικειμενικό! Μόνο το ποδόσφαιρο! Σε 6.500-15.000 (τις οίδε;) νεκρούς εργάτες του Κατάρ; Μαστιγώνει την… συνείδησή τους η αδικία στην μπαλίτσα, όταν κάθε λεπτό της ώρα σκοτώνουν 1,5 παιδιά ανά τον κόσμο! Α, να μην το ξεχάσουμε! Αυτά τα καραγκιοζάκια, που έδειχναν στο αυτόματο οφσάιντ, τα πήρανε από… στρουμφάκια του Ντίσνεϊ;

————–

Υ.Γ. Όταν όλοι είναι μπουκωμένοι (τσέπες και στόματα) με δισεκατομμύρια ευρώ, δολάρια ή πετροδόλαρα, πάντα βρίσκεται ο βλάκας, ο ηλίθιος ή η χαζομούνα να πιαστούν με την γίδα στην πλάτη, να έχει ν’ ασχολείται η κοινή γνώμη και να συνεχίσουν ή να καλύψουν αποτελεσματικά το κύριο τρελό φαγοπότι οι επιτήδειοι, τα μονοπώλια, τα πλυντήρια μαύρου χρήματος, αθλητικοί νταβατζήδες και άλλες αγνές ψυχές, που έχουν βάλει το κεφάλι ολόκληρο στο μέλι. Καλά τώρα, πιστεύετε με τα σωστά σας ότι πήγαν στο ξενοδοχείο και βγήκαν με βαλίτσες γεμάτες με τα χρήματα των μιζών; Μήπως το κάνανε επίτηδες για να τους γράψουν οι κάμερες, ότι αυτοί θα πληρώσουν την νύφη και το σκάνδαλο του Κατάρ θα πάει γρήγορα στο αρχείο; Μάλλον είναι το γνωστό… σύστημα καθίστε, ρε παιδιά, καναδυό χρόνια σε ένα κελί και μετά βγείτε έξω να απολαύσετε ήσυχα και ανενόχλητοι τα κλεμμένα, που είναι βέβαια μερικές σταγόνες νερού στο ποταμό της μίζας! Είναι και αυτό ποδοσφαιρικό τερτίπι. Αντιπερισπασμός, στάχτη στα μάτια του όχλου! Ονομάζεται και πετώ την μπάλα στην εξέδρα! Η μπάλα στα μνήματα!-που λέγαμε εμείς οι παλιοί στο γήπεδο Ριζούπολης. Λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή; Πήρε η Γκραικυλία εξέχουσα θέση και στην επιχείρηση παραπλάνησης (deception)-που λένε στρατιωτικοί αναλυτές! Παντού το μεγαλείο της Φυλής… Τώρα μόνο στα σκάνδαλα για σκέπασμα της ουσίας μεγάλων εγκλημάτων.