ΒΟΛΟΣ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ

ΒΟΛΟΣ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ

Με σκόπιμες μαλακίες περί κλιματικής κρίσης, με εμπορικές κοκορομαχίες για το αν τα καλαμάκια της καταναλωτικής μας αποχαύνωσης θα είναι πλαστικά ή χάρτινα και πόσο βλαβερά είναι έκαστα. Βαφτίζοντας με ηλίθια ονόματα, τάχα προς εξορκισμό, τα μετεωρολογικά και άλλα φαινόμενα της εγκληματικής μας δράση στην Μάνα Φύση.  Με αργυρώνητες καμπάνιες «όλοι μαζί μπορούμε να κονομάει χοντρά ο καναλάρχης», με τηλεοπτικές δενδροφυτεύσεις των καμένων περιοχών, που θα ξανακάψουμε του χρόνου. Με ποικίλες έωλες (προσοχή: Σημαίνει μπαγιάτικες) παπαρολογίες για να πλασάρουν τα βοθροκάναλα εκτός από κουτόχορτο πλουτοφόρες διαφημίσεις και με πολιτικό σανό των ξεπουλημένων κομματαρχών, μην περιμένετε, όχι άσπρη μέρα! Αυτή θα είναι μαύρη κατάμαυρη σαν καλιακούδα! Αλλά και να είστε σίγουροι ότι με την ως άνω πολιτική προσέγγιση-νοοτροπία κάθε μέρα θα εκπλήττεστε, αληθινά ή υποκριτικά αναλόγως ταξικής προέλευσης, με αυτά, που θα συμβαίνουν και που εσείς θα λέτε ακραία φαινόμενα αλλά στην ουσία θα είναι φάσεις του πολέμου του ανθρώπου προς την Μάνα Φύση. Και της κατά κράτος νίκης της!

Είναι τραγικό και συναισθηματικά επώδυνο να βλέπεις να ταλαιπωρείται η πόλη σου, με σκληρό τρόπο να δοκιμάζονται τα σοκάκια, που μεγάλωσες, να γίνονται Βενετία οι δρόμοι, που ακόμα περπατάς στα συχνά ταξίδια σου στην γενέτειρα. Δεν μπορεί, όμως, σε καμιά φάση το βαρύ αυτό συναισθηματικό φορτίο στιγμή να σε κάνει να χάσεις την ταξική ουσία τής άθλιας κατάστασης, που συνένοχα καθημερινά ζούμε, όλοι εν πολλοίς φτιάχνουμε. Και το φρικτότερο από όλα: Είμαστε ακόμα στον πρόλογο, ούτε στο πρώτο κεφάλαιο. Δεν έχετε τίποτα ακόμα δει από κλιματικά και όχι μόνο επερχόμενα. Η περίπτωση Μαγνησίας και άλλων περιοχών, που τις μαστίγωσαν οι πυρκαγιές και η τρομερή κακοκαιρία είναι από τις πιο τρανές για την ώρα σάλπιγγες της Ιεριχούς. Ο Πόλεμος, καλύτερα η Επανάσταση της Φύσης έχει ξεκινήσει θριαμβευτικά, αρέσει ή όχι, ενάντια στους άθλιους καταστροφείς της. Αφού δεκαετίες οι άνθρωποι έγιναν φλώροι και πίθηκοι και δεν κάνουν πλέον επαναστάσεις, προτιμούν να είναι είλωτες του αμερικάνικου τρόπου ζωής, του πιο χυδαίου, βρώμικου και αντιαισθητικού τρόπου συμπεριφοράς από κτίσεως κόσμου, ανέλαβε ρόλο αιώνιου επαναστάτη η Μάνα Φύση.

Και αν πονά πολύ, πάρα πολύ, που χτυπήθηκε ο Βόλος, είμαστε χαρούμενοι-ΝΑΙ χαρούμενοι!- για την επαναστατική δράση της Φύσης κατά του μοναδικού της πια, καταστροφικού τα μάλιστα εχθρού, του ανθρώπου. Φυσικά και ο όρος είναι πάλι κατ’ ευφημισμό, γιατί ουδεμία σχέση έχουν με ανθρώπους τα δισεκατομμύρια ζωντόβολων, που αυνανίζονται νυχθημερόν με οθόνη κινητού τηλεφώνου και η μόνη τους δράση είναι να μετατρέπουν σε ένα άπατο και δηλητηριώδη βόθρο τον πλανήτη. Είναι τραγικό, που χάνονται άνθρωποι, με ή χωρίς εισαγωγικά; Τί προσφέρουν όλοι αυτοί, όλοι μας και ο καθένας μας χωριστά, εκτός από καταστροφή και θάνατο; Σαν τους ασβούς, που δεν καθαρίζουν τις φωλιές και πάνε τα σκατά τους στις φωλιές άλλων ζώων! Μόνο, που η γη είναι μια και μοναδική, σχετικά μικρή φωλιά για όλους και το διάστημα είναι πάρα πολύ μακριά! Ευτυχώς γιατί θα το κατέστρεφες και αυτό! Λογαριάσε, μόνο, πόσοι αμέτρητοι τόνοι σκουπίδια, σιδερικά παλιών πυραύλων, ερευνητικοί δορυφόροι και τα ρέστα περιστρέφονται γύρω από την γη! Ένας μοναδικός κοσμικός σκουπιδότοπος, που δεν είναι βέβαιο ότι θα μείνει αδρανής κατά τις νέες και άμεσες τραγικές εξελίξεις (φαινόμενο θερμοκηπίου, πυρηνικός πόλεμος και άλλα) του πλανήτη μας.

Εδώ και είκοσι χρόνια το γράφουμε και το λέμε με κάθε ευκαιρία. Προϊόντος του χρόνου το ρολόι δεν είναι πια στο παραπέντε μα στο και πέντε της Μεγάλης Καταστροφής, που είναι βέβαιο, ότι θα αναγεννήσει την γη. Για την ώρα, όλα δείχνουν, χωρίς τον άνθρωπο με την τωρινή του μορφή και διάσταση! Έχει μαλλιάσει η γλώσσα της συνωμοσιολόγας Κασσάνδρας ότι εδώ, που φθάσαμε ΔΕΝ υπάρχει τρίτος δρόμος: Ή θα κατεβούμε στους δρόμους της Επανάστασης εκατομμύρια πολίτες στον κόσμο να σκοτώσουμε τον Καπιταλισμό ή αυτός θα μας ξεπαστρέψει τα επόμενα 30-50 χρόνια και μαζί θα καταστρέψει και την φωλιά μας! Παλλαϊκό και παγκόσμιο Καλάσνικοφ ή θάνατος της Γης και του ανθρώπου, ώστε να ξανανθίσει με νέα ζωή η πρώτη; Tertium non datur, που έλεγαν οι Λατίνοι…

 Μη βαυκαλίζεστε ότι κανένας δεν θα πατήσει τα κουμπιά της καταστροφής γιατί ξέρει ότι θα χαθεί και ο ίδιος. Το άθλιο Καπιταλιστικό σύστημα και ο Ιμπεριαλισμός είναι μόνοι, δεν έχουν πια αντίπαλο δέος, δεν υπάρχει γεωπολιτική ισορροπία, ούτε καν αυτή η άκρως επικίνδυνη του πάλαι ποτέ Ψυχρού Πολέμου. Είναι ένα σύστημα, που από το 1991 τρώει τις σάρκες του και καταρρέει σε συνθήκες μάλιστα ψηφιακού Μεσαίωνα και φασισμού! Μην απορήσουν οι 2-3 επόμενες γενιές-και πολλές λέμε-αν τα κουμπιά  πυρηνικού πολέμου, δεν τα πατήσουν άνθρωποι-πίθηκοι, αλλά ανύπαρκτα σχήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Σκεφθείτε μόνο ότι τα τελευταία 40 χρόνια έγιναν στην γη και στον γενικό της βιολογικό και κλιματικό κύκλο τεράστιες αλλαγές (καταστροφές), που κατ’ αναλογία και αντιστοιχία άλλοτε συνέβαιναν τουλάχιστον σε 1.000 έτη! Ούτε είναι… ανάγκη να ξεκινήσει ο άνθρωπος-πίθηκος τον πυρηνικό πόλεμο. Μπορεί να προηγηθεί η Φύση. Κι αν μάλιστα συνδυαστούν αμφότερα, που είναι το πιθανότερο, γαία πυρί μιχθήτω!!  

     

         Χτυπήθηκε άσχημα και ο αγαπημένος μας Πλατανιάς! Πρόγευση για το τί έρχεται με το υπό κατασκευή,

                                  σχετικά φαραωνικό λιμάνι. Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη μας στήλη.

Μην περιμένετε από αυτό το ταξικό και αιρετικό μετερίζι βίντεο και άλλες παπάρες για λεωφορεία, που κατάπιε η γη, για αυτοκίνητα, που ρούφηξε η θάλασσα, ούτε νεκρίλα, που αναδύουν τα βοθροκάναλα! Πάντα θα λέμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις με τα (σχετικά) αληθινά τους ονόματα, πάντα όλα τα προσεγγίζουμε ταξικά, επαναστατικά, με γνώμονα τον μεγάλο μας έρωτα για την Μάνα Φύση. Με τα σημερινά δεδομένα ο άνθρωπος έχει φάει τα ψωμιά του στην γη, δεν προσφέρει τίποτα εκτός από θάνατο και καταστροφή. Ώρα ν΄ αδειάσει την γωνιά του, να βγουν νέες φυσικές καταστάσεις. Τόσο κυνικά και αληθινά!! Εκτός αν στην τραγική πορεία, στον κατήφορο, που ήδη τρέχουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα γίνει κάποιο επαναστατικό θαύμα, απίθανο αλλά σφόδρα πάντα προσδοκώμενο! Και η μαλακία της κλιματικής κρίσης, που πιπιλίζει η ξενόδουλη εξουσία και τα τσιράκια της στην αποικία Γκραικυλία, στην τρομερή ουσία η εγκληματική δράση και  καταστροφή της Φύσης από τον άνθρωπο-πίθηκο, έχουν προφανώς διάσταση και περιεχόμενο ταξικό. Οι λεφτάδες και του κόσμου οι δυνάστες δεν έχουν για την ώρα πρόβλημα, μάλλον αυγαταίνουν τα ματωμένα κέρδη τους.

            

Ο Έβρος, η Μαγνησία, τα Τρίκαλα, η Λάρισα, η Καρδίτσα, η Εύβοια και ο κοσμάκης τους είναι τα θύματα. Συνένοχα, βέβαια, γιατί θυμηθείτε τις πολιτικές τους και αυτοδιοικητικές τους επιλογές. Και στα «φαινόμενα» της Βενετίας όπου φτωχός και η μοίρα του! Ή θαρρείτε ότι και αυτά τα τραγικά συμβάντα εκφεύγουν από τα δημοσκοπικά μοντέλα των ξένων αφεντικών; Αφού υπάρχει τα τάδε ή το δείνα ακραίο καιρικό φαινόμενο, η Α και η Β κατάσταση, να μην μετρήσουν πώς αντιδρά ο όχλος; Να μην εκμεταλλευτούν το κάθε τι για να ωθούν τα πράγματα στο συμφέρον τους, να μην τον ψεκάσουν από τις οθόνες με άφθονο σανό; Λύνει και δένει πλέον ο ψηφιακός φασισμός με το διαβόητο 112. Τηλεφωνική γραμμή θα παίρνεις στο μέλλον ακόμα και να σου δίνουν άδεια για κατούρημα! Με το ανάλογο 112 θα γίνονται τα πραξικοπήματα και όχι με τανκς.

Τί είπατε; Χάσατε τα σπίτια σας, τα χωράφια, το βιός σας; Ξαναμπαζώστε τα ρέματα! Να τα φτιάξετε πάλι καινούρια και πιο πολυτελή! Κάνετε γκλαμουράτες πολυκατοικίες στα ποτάμια, τσιμεντάρετε τις ακτές. Αποξηράνετε πάλι την λίμνη Κάρλα τάχα για να φτιάξετε εύφορα χωράφια για τους ακτήμονες! Από τότε, που καταλάβαμε τον κόσμο, από μικρά παιδιά με τους  γονείς μας φωνάζαμε: Τί σκοτώνετε, ρε μαλακισμένα σκουλήκια, την  Κάρλα, αφού στις επόμενες δεκαετίες θα ξαναγίνει μεγαλύτερη! Αναχαιτίζετε το νερό; Δημιουργείστε ανεξέλεγκτες χωματερές, βρωμίστε έτι περεταίρω τις θάλασσες.  Κάψτε ό,τι απέμεινε από τα δάση για να γίνουν οικόπεδα και κολαστήρια με ανεμογεννήτριες. Συνεχίστε να στειρώνετε τα ζώα, ενώ πρέπει εσείς να στειρωθείτε μήπως και λείψουν οι ηλίθιοι κερδομανείς δολοφόνοι της Γης! Συνεχίστε να το παίζετε, ζωντόβολα, θεοί Να έχει, δηλαδή, και η Μάνα Φύση δουλειά να κάνει, εχθρούς να κατατροπώνει!

Δεν έχει τέλος η βλακεία, ο ραγιαδισμός, η αναξιοπρέπεια, η γυφτιά και πολλά άλλα… προσόντα της μεγάλης των Γκραικύλων φυλής! Από το πρωί ίσα με το βράδυ βγαίνουν σε όλα τα βοθροκάναλα θύματα, κουφιοκεφαλάκηδες από τις πληγείσες περιοχές, μιλάνε και κλαίνε, παπαρολογούν και γοερά περιγράφουν την κατάσταση τους. Άσε πια τις μαλακίες, που ξεφουρνίζουν οι κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφοι! Φραστικός και πολιτιστικός βόρβορος! Μιζέρια, γλυκερό κλάμα, θλίψη, αποχαύνωση! Και αυτόν τον στημένο βαρβαρισμό, τον σκόπιμο καφρισμό τον βαφτίζουν δημοκρατία και κοινή γνώμη. Δεν υπάρχει από χρόνια τώρα Ελληνική μουσική! Ούτε Ελληνική γλώσσα! Δεν έχουν πια πρόγραμμα τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.), που τρίβουν με χαρά τα χέρια τους γιατί βάζουν τόνους άθλων διαφημίσεων (τόνοι πνευματικής σαβούρας) και κονομάνε χοντρά! Τραγικό παράδειγμα ακραίου φασισμού και απανθρωπιάς στο βοθροκάναλο, που Σκάει γάιδαρο σε υποτέλεια, ραγιαδισμό, φασιστική νοοτροπία και Μητσοτακισμό. Ακούγαμε τον κωλόγερο, γνωστό λαμόγιο των δημοσκοπήσεων και των εκλογικών αναμετρήσεων και δεν πιστεύαμε! Ευτυχώς, που δεν έγιναν αποχετευτικά έργα γιατί με τέτοια θεομηνία θα καταστρέφονταν-δήλωσε καμαρωτά και περισπούδαστα το άθλιο παποράκι του Καπιταλισμού.

Σας αξίζουν όλοι αυτοί! Δεν έχετε τσίπα, αξιοπρέπεια, αισθητική, φιλότιμο, μαγκιά και ταξικό κριτήριο; Πού παίρνετε τηλέφωνα να πείτε το πόνο σας, ρε ηλίθια κουτάβια; Στα φερέφωνα του Μητσοτάκη, στα φερέφωνα του εκάστοτε θαλαμάρχη της αποικίας Γκραικυλίας; Στα άθλια πρακτορεία την ξένων αφεντάδων; Πληρώνετε, επικοινωνείτε με τους θύτες σας και ζητάτε να σας λυπηθούν και να σας σώσουν; Αφού τους συμφέρει να είστε νεκροί, μάλλον νεκροζώντανοι! Ή μήπως δεν καταλάβατε την εγκληματική δράση της εξουσίας και στις μεγάλες πλημμύρες; Έπνιξαν στο νερό και στην λάσπη όλο τον Θεσσαλικό κάμπο για να σώσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, την Λάρισα και την Καρδίτσα! Αντί να κατεβείτε στους ταξικούς δρόμους και να πνίξετε στα νερά του Πηνειού, του Ενιπέα και του Κραυσίδωνα τους υπαίτιους όλων των συμφορών σας; Και να κάνουν το ίδιο και όλοι οι άλλοι όχλοι του πλανήτη, να γίνουν επιτέλους, έστω την τελευταία στιγμή, ταξικοί μαχητές κατά του Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού μήπως και σωθεί η Γη;

Η τραγική πορεία Βόλος-Βενετία-Ατλαντίδα δεν είναι καθόλου μακριά! Το πλοίο της καταστροφής έχει ξεκινήσει με επιβατικό κοινό την ηλίθια, αυτοκαταστροφική ανθρωπότητα! Όσο κραυγάζετε υποκριτικά μαλακίες περί κλιματικής αλλαγής και κρίσης, τόσο θα μας ξεσκίζει η Μάνα Φύση. Για αυτό χειροκροτούμε την Μεγάλη της Επανάσταση ξέροντας πολύ καλά ότι θα είμαστε τα επόμενα θύματα! Ήθελέστα και παθέστα! Δεν είμαστε με τον εγκληματία άνθρωπο αλλά με την Μάνα Φύση και τις προσπάθειές της να βγάλει Νέα Ζωή! Ούτε βυθισμένοι σε δυο μέτρα λάσπη, υπάρχει τσίπα; Κλιματική αλλαγή, και στην μεγάλη καταστροφή η συνεχής και δηλητηριώδης καραμέλα των κομματόσκυλων και των βοθροκάναλων! Πάει να πει δεν φταίει ο μεταλλασσόμενος ραγδαία σε πίθηκο άνθρωπος, ούτε ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο, ούτε η μαζική συνενοχή του παγκόσμιου όχλου, αλλά η Φύση, που περνάει κρίση και αλλάζει χωρίς να τον ρωτάει! Άντε και στα δικά μας! Για πόσο, νομίζετε, ότι θα την γλιτώνει πάντα παρά τρίχα το Μεγάλο Αθηναϊκό Χωριό; Μπορείτε να φανταστείτε 70 πόντους βροχόπτωση σε μια μέρα στο για την ώρα τυχερό λεκανοπέδιο της πολεοδομικής ρεμούλας και ασυδοσίας, που λέγεται Αθήνα;

Τα έχει προβλέψει η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα εδώ και πολλά χρόνια! Είναι πολύ κοντά ο καιρός, που θα τα πάρει όλα από την Κηφισιά και τις γύρω γειτονιές (ανθρώπους, αυτοκίνητα, μπετά και λοιπές φερτές ύλες) να τα στοιβάξει στο καινούριο Φαληρικό Δέλτα. Δεκαετίες πέρασαν αφότου στο περιοδικό Πτήση και Διάστημα και σε αλλά Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης γράφαμε και λέγαμε την παραπάνω “προφητεία” διαφωνώντας ριζικά με το μπάζωμα του Κηφισσού ποταμού και της μετατροπής του σε διαρκώς μποτιλιαρισμένης λεωφόρου του θανάτου! Πού είναι, ρε ηλίθιοι οικοπεδοφάγοι, ο γραφικός Ιλισσός, ο Κηφισσός; Διόλου τυχαία οι Αρχαίοι τους βάφτισαν θεούς μπας και τους ξορκίζουν, μήπως τους μερώσουν! Εμείς τους κάναμε Χίλτον και δρόμο της μαλακίας σας! Οσονούπω θα ξυπνήσουν (τί… θεοί είναι, για;) και θα πάρουν την θέση τους στην νέα κατανομή της ομορφιάς και της γήινης ισορροπίας!! Με 70 πόντους νερό το Χαλάνδρι… θ’ αράξει στο Φάληρο και το αγαπημένο μας Πόρτο Ράφτη θα… κολυμπήσει προς την Εύβοια! Χειροκροτούμε την Μεγάλη Επανάσταση της Φύσης κατά των δολοφόνων της. Για την νέα ζωή, που θ’ ανθίσει στον πλανήτη! Τί είναι 20.000 χρόνια (μέχρι να ξανακαθαριστεί η ατμόσφαιρα από τα πυρηνικά και άλλα απόβλητα); Μια στιγμή μόνο στο νέον παντογόνο χάος…

 

—————-

Υ.Γ. Μέχρι τώρα 18 νεκροί από τις πλημύρες στην Θεσσαλία. Ο δρόμος του Μητσοτάκη είναι σπαρμένος με πτώματα. Και ακόμα δεν έχετε δει τίποτα!

 

 ************************************

«Κλέψαμε» παλιά και νέα αλλά πετυχημένα σκίτσα από την εφημερίδα  «Η Καθημερινή»

και ανέκδοτο ποίημα του διαχειριστή της Ιστοσελίδας, σονέτο με πρωτότυπη μετρική μορφή:

 

ΗΛΙΑΣ ΒΟΛΙΟΤΗΣ – ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

       

 

             Κάθαρση

 

Την κόλαση στους ουρανούς, που έταξες

όχλους περίτρομους να εξουσιάζεις

στον γήινο παράδεισο την έφτιαξες

τον όλεθρό σου λαθραία ετοιμάζεις.

 

Με παραμύθια γι’ αλλαγή κλιματική

έκανες κρεματόριο τον πλανήτη

κερδομανής σου δράση εγκληματική

στάχτη αφήνει ακόμα και γρανίτη.

 

Δεν έχ’ η Φύση θάνατο εικονικό

κι αν είναι ειδεχθές, τρελό κι απάνθρωπο

διαρκώς προβάρεις πόλεμο πυρηνικό

 

ο μόνος ρόλος στην άχρηστή σου ζήση

την Γη να ξεβρωμίσεις απ’ τον άνθρωπο

πιο ’μορφη το χάος να ξανακοσμίσει!

 

 

                                                                    Βόλος-Πήλιο Αύγουστος 2023