ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!

ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!

Με κάθε μέσο διεξάγονται γυμνάσια πυρηνικού πολέμου. Σε αυτήν την φάση για το πουσάρισμα του όχλου στην ιδέα ότι δεν αποκλείεται κάποιος να πατήσει τα κουμπιά της πυρηνικής καταστροφής. Από παντού ακατάσχετες λογοδιάρροιες, τάχα ειδήσεις αποκλειστικές, σενάρια επί σεναρίων, κυρίως πολιτικές απειλητικές δηλώσεις από την πάλαι ποτέ υπερδύναμη, που ηττάται κατά κράτος σε όλα τα πεδία τα τελευταία χρόνια. Με τις ανάλογες απαντήσεις και κινδυνολόγους σχολιασμούς από τους φύσει και θέσει ανταγωνιστές της. Από το Χόλυγουντ με την βράβευση της ταινίας για τον «πατέρα» της ατομικής βόμβας Οπενχάιμερ έως την γεωπολιτική σκηνή με το τελευταίο μακελειό στο πολιτιστικό κέντρο της Μόσχας είμαστε στην αρχή μια παρατεταμένης επιχείρησης Μιθριδατισμού της ηλίθιας, διεφθαρμένης και ψεκασμένης από την οθόνη παγκόσμιας κοινής γνώμης. Όχι μόνο να συνηθίσει το πυρηνικό κουτσομπολιό αλλά και να φοβάται ενδεχόμενο πόλεμο, να τον υπολογίζει στις όποιες του διεκδικήσεις. Συνάμα και οι μεγάλες του κόσμου δυνάμεις να μετράνε και το πού μπορεί να πάει το… τρένο του ολέθρου, τί, πώς και πόσα πολλά ακόμα μπορούν να κερδίσουν από το δρομολόγιό του, τρόπον τινά διαρκής ακτινοσκόπηση του ρίσκου.

Τί συνέβη στο Crocus City Hall της Μόσχας; Παρενθετική παρατήρηση: Η πάλαι ποτέ μεγάλη νικήτρια Σοβιετική Ένωση με την πανέμορφη γλώσσα κατάντησε φιλιππινέζα των εχθρών της να μασάει αμερικάνικες τσίχλες. Παντού η αγγλοβάρβαρη ορολογία με τ’ ανάλογα υποπροϊόντα μαζικής καταναλωτικής μαστούρας του Αμερικάνικου τρόπου ζωής, της πιο χυδαίας με ευρύτερη έννοια συμπεριφοράς αφότου ο πίθηκος έγινε άνθρωπος! Και τώρα πλέον κολοβή και καπιταλιστική θέλει να την υπολογίζει ο ντουνιάς, όταν δεν σέβεται την ιστορία της, τον πολιτισμό, την γλώσσα και τα μεγάλα επιτεύγματα του σοσιαλισμού! Πόσο ευτυχισμένα νοιώθουν τα ρωσικά πιθηκάκια, που γκρέμισαν αντί να διορθώσουν το σοσιαλιστικό σύστημα, που με όλα τα τεράστια λάθη και εγκλήματα ήταν από κτήσεως κόσμου μακράν η καλύτερη μορφή διακυβέρνησης για τον εργαζόμενο λαό! Πόσο δικαιωμένα κορδώνονται, που με πολύτιμα ανταλλάγματα την στέγη τους, το ψωμί, την υγεία, την μόρφωση, το 1/3 της έκτασης της χώρας τους και το 50% του πλούτου της, έγιναν χαζοχαρούμενα «αμερικανάκια» πίνοντας μαύρο υγρό νόμιμης κοκαΐνης, φορώντας πανάκριβα και πολυτελή κουρέλια μπλε καραβόπανου! Κλείνει η πικρή παρένθεση του «ηθελέστα και παθέστα»!

Παραπαίουσα χώρα, που πρωτίστως με τις δικές της λαθεμένες επιλογές ο πόλεμος της Ουκρανίας έδειξε την γύμνια της, την ανικανότητα της ηγεσίας. Με βλακώδη τρόπο αποδέχτηκε τον άτυπο παγκόσμιο πόλεμο σε ένα κρεσέντο ακραίου γεωπολιτικού καιροσκοπισμού. Τα γράψαμε έγκαιρα και στην παρούσα ιστοσελίδα και στην Ιστορία («Το γράφημα του χρόνου», ο επίλογος: «Το άρθρο του αιώνα» (εκδόσεις 24 γράμματα) και επειδή δεν μας αρέσουν οι επαναλήψεις θυμίζουμε τηλεγραφικά: Πολύ σωστά η Ρωσία έκανε επίθεση στην Ουκρανία, το επί σειρά αιώνων έδαφός της, που είχε μετατραπεί προτεκτοράτο και πολεμική βάση πυραύλων των Η.Π.Α., αλλά έπρεπε σε μια βδομάδα να τελειώσει την δουλειά, να την καταλάβει, να την ξανακάνει επαρχία της! Την είδε αλλιώς ο Πούτιν γυρίζοντας πίσω την αρμάδα αρμάτων μάχης, που έμπαινε σε λίγες ώρες στο Κίεβο. Γιατί; Με παράταση του πολέμου, με την άνθηση της στρατιωτικής οικονομίας και την διασπορά των οπλικών συστημάτων, με την παγκόσμια κρίση στην ενέργεια, σιτηρά και λοιπά αγαθά η Ρωσία θα κονομούσε χοντρά, θα πλούτιζε απρόσμενα, θα έλυνε οικονομικά προβλήματα, που δημιούργησε η διάλυση του σοσιαλιστικού κράτους.

Αυτό κι έγινε στην νιοστή, να το πούμε μαθηματικά, προφανέστατα παρασιτικά, με στείρα καπιταλιστική έκβαση. Η Ρωσία τρέχει με οικονομικούς σχετικά τρελούς (και τραυματικούς) ρυθμούς πλην, όμως, επωφελήθηκαν τα μάλα  και οι άλλες δυνάμεις του Καπιταλισμού, από την Κίνα, τις Η.Π.Α., την Ινδία, έως το Δ’ Γερμανικό Ράιχ. Εκ του ασφαλούς και δίχως πόλεμο όλοι ξεπούλησαν τρεις και τέσσερις φορές υποστηρίζοντας την πουστ@ρ@ ηθοποιό, πράκτορα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, που μετέτρεψε ερείπια την χώρα του. Είναι νόμος στο ρέον χάος, όχι μόνο στα ανθρώπινα: Κάθε παράταση αβεβαιότητας, κρίσης, αρρυθμίας, αστάθειας γίνεται μπούμερανγκ για αυτόν, που δεν έχει ή πρόσκαιρα δεν θέλει να έχει την δύναμη, έστω κι αν θαρρεί ότι διατηρεί πρωτοβουλία κινήσεων. Και οι συνεταίροι της Ρωσίας, Καπιταλιστές είναι πλέον, αλλά έχουν καλύτερες ηγεσίες (Κίνα) ή μεγάλα αποθέματα ακόμα και στην θορυβώδη παρακμή και τελειωτική κατάρρευση (Η.Π.Α.). Η Ρωσία ηττάται κατά κράτος στην Ουκρανία, έχει αστάθεια και δικαιολογημένους τριγμούς, που κάθε χρονίζων και μη αποτελεσματικός πόλεμος φέρνει. Παραβιάζει εξόφθαλμα η Μόσχα και τους σημαντικότερους κανόνες της Τέχνης του Πολέμου όπως τους όρισαν Μεγάλοι στρατηλάτες από τον Αλέξανδρο, στον Ναπολέοντα μέχρι τον Στάλιν και τον Ζούκοφ!

Δίνει δικαιώματα η Ρωσία, στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο, να την δοκιμάζει, να κάνει πειράματα κάθε πικραμένος! Παντελώς διαλυμένο κράτος, αμπέλι ξέφραγο για άλλες μεγάλες ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές δυνάμεις! «Όλοι ίδιοι είμαστε πια», αλλά έλα, που έχει μείνει μόνο του το σύστημα, δίχως αντίπαλο δέος, και τρώει λυσσασμένα τις σάρκες του! Ο πιο ευάλωτος είναι βολικό πειραματόζωο για όλους τους άλλους. Εν προκειμένω η Ρωσία, εφόσον δεν ξυπνά από το γεωπολιτικό λήθαργο, θα πληρώνει συνεχώς την Ουκρανία ως γεγονός και ως πρόσχημα. Το δεύτερο είναι  πολύ πιο σημαντικό υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Χέστηκαν, με το συμπάθιο, Κίνα και  Η.Π.Α. για την Ουκρανία, την Λευκορωσία, την Γεωργία και όποια άλλη αρχαιόθεν ρώσικη επαρχία, λες και ξέχασαν την παγκόσμια Γεωγραφία! Εδώ παίζεται το μέγιστο κέρδος του Καπιταλισμού και το ποιος θα φάει τον άλλον, γιατί όλοι το ξέρουν, θα γίνει πολύ γρήγορα και αυτό. Η σφαγή στην Μόσχα είναι μια ακόμα αιματηρή προβοκάτσια! Πιέζουν την Ρωσία κυνικά εκεί που πονάει πολύ οι άσπονδοι φίλοι της! Της πατάνε προκλητικά τον κάλο! Θέλουν να φέρουν την πλήρη αποσταθεροποίηση στην Ρωσία, που συχνά βγάζει η ανίκανη ηγεσία πυρηνικές κορώνες, δείγμα μεγίστης αδυναμίας της όχι μόνο για τον επερχόμενο Αρμαγεδώνα αλλά και για την παραμικρή στρατιωτική επιχείρηση. Έχεις δύναμη; Το Κάνεις! Αλλιώς, τουμπεκί ψιλοκομμένο! Πόσες φορές μπορείς να μπλοφάρεις απειλητικά, μέχρι να σε πάρουν χαμπάρι οι αντίπαλοί σου Ιμπεριαλιστές, που το έχουν κάνει, δηλαδή, τουλάχιστον από το 1990;

Πληγωμένο και ηττημένο πυρηνικό θηρίο η Ρωσία, πόσο ακόμα θα κρατήσει όποιες (αν)ισορροπίες, πόσες ακόμα ταπεινώσεις αντέχει μέχρι να πατήσει τα κουμπιά των διηπειρωτικών πυραύλων; Ας το μετρήσουν οι… συνάδελφοί της Καπιταλιστές και Ιμπεριαλιστές, που επιδίδονται σε αιματηρές επιδείξεις και προβοκατόρικα πειράματα τύπου Crocus City Hall! Πολλές φορές πάει η στάμνα στην βρύση, αλλά μόνο μία σπάει! Η Ρωσία σήμερα, επί του παρόντος, γιατί και άλλες κρυφές ή φανερές μεγάλες ή μικρές πυρηνικές δυνάμεις μπορεί να βρεθούν σύντομα στην θέση της και… γαία πυρί μιχθήτω! Γελάμε με τα δημοσιεύματα και τις αναλύσεις των άσχετων και ανειδίκευτων «ειδικών» ότι κανείς δεν πρόκειται να κάνει πυρηνικό πόλεμο γιατί δεν συμφέρει σε κανέναν να γίνει η καταστροφή τώρα, που όλοι οι Καπιταλιστές τρώνε με χρυσά κουτάλια δίχως αντίπαλο! Ραγδαίος υπερπληθυσμός και ταχεία καταστροφή της Γης, έλλειψη ζωτικών πόρων, και ιδεολογιών, που τρέφουν τον κόσμο, επιστροφή στον ψηφιακό πίθηκο με τεχνητή νοημοσύνη, όχι σε 1000 ή 2000 χρόνια αλλά το πολύ σε μισό αιώνα… Και αναρωτιούνται οι ηλίθιοι ποιος θα πατήσει τα κουμπιά πυρηνικού πολέμου; Αυτός, που πρώτος δεν θα έχει νερό, θα γίνει σόλα παπουτσιού η γλώσσα του από την δίψα! Ο άλλος, που θα δοκιμάσει πρώτος την σκληρή τιμωρία της Μάνας Φύσης για το κλιματικό έγκλημα του Καπιταλισμού;  Πώς θα γίνει πυρηνικός πόλεμος; Εκ λάθους! Έτσι δεν προχωράνε το χάος, το σύμπαν, η φύση ο κόσμος; Από τα λάθη τους! Το έχουμε μοναδικά αισθητικά και αιρετικά γράψει σε ποίημα, αλλά ας μην πλατειάσουμε, αναζητήστε το οι… ψαγμένοι στα «Βραδυνά Πάρεργα» (Μετρονόμος).

Για αυτό λέμε, δοκιμάζονται πυρηνικά σενάρια, γίνονται πειράματα πολέμου. Δεν είναι χτεσινά! Θυμάστε την είδηση, που πρόπερσι πέρασε στα ψιλά των Μέσων Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) για την κρίση πυραύλων στην Κούβα; «Περσινά ξινά σταφύλια»-λέει η λαϊκή θυμοσοφία αλλά όλα παίζουν και όλα πουλάνε και πουλιούνται  στο σύγχρονο καπιταλιστικό κρεματόριο. Στην επέτειο 60 χρόνων του γεγονότος μαζεύτηκαν -να κάνουν τί;-πιλότοι αεροσκαφών, κυβερνήτες πλοίων, χειριστές πυραύλων, γραφειοκράτες  και άλλοι παρωχημένοι πλέον και… αδιαβάθμητοι. Ω του θαύματος!-έντρομοι ανακάλυψαν ότι τότε δόθηκε από Σοβιετικούς ηγέτες τάχα εντολή πυροδότησης πυραύλων αλλά δυο χειριστές παράκουσαν και γλίτωσε ο κόσμος!! Παρόλο, που της Χαλιμάς τα παραμύθια είναι απείρως ομορφότερα, στις εκ των υστέρων αναμνήσεις των «εμπλεκομένων» λέμε: Πολύ κακώς, που τότε δεν πάτησαν τα κουμπιά! Θα είχε γλιτώσει ο κόσμος από τον αιμοβόρο Καπιταλισμό και τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό, θα είχε ξεκινήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καινούρια ζωή στον πλανήτη. Κάτι, που θα γίνει σίγουρα τα επόμενα 100-200 χρόνια, και πολλά λέμε, αν δεν ξυπνήσει ο γήινος όχλος να πάρει στα χέρια το μέγα ταξικό, γεωπολιτικό, βιολογικό θέμα: Ή θα ξαναγίνει αγωνιζόμενος λαός να σκοτώσει μια κι έξω τον Καπιταλισμό ή αυτός θα εξοντώσει την ανθρωπότητα καταστρέφοντας και την φωλιά της! Tertium non datur-που έλεγαν οι Λατίνοι…

Όλοι κλαίνε υποκριτικά να μη γίνει πυρηνικός πόλεμος ενώ στην καθημερινή ρουτίνα με χίλια τον προετοιμάζουν. Δημοσιεύματα και αποκλειστικά (στημένα) ρεπορτάζ από βαποράκια του Καπιταλισμού (κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφοι) για Ρώσους, που προετοιμάζουν πυρηνική εξάρτηση αλλά ένα σωτήριο τηλεφώνημα από το Γερόντιο του Μαύρου Οίκου της Ουάσιγκτον, τους ξεσκεπάζει και τους αποτρέπει την έσχατη στιγμή. Όταν θα γίνει το ΜΠΑΜ, ρε ηλίθιοι, ουδείς θα το περιμένει και θα το πιστεύει ακόμα και όταν το μανιτάρι αρχίσει να φυτρώνει! Τώρα επιμελώς σκάβετε το χώμα για να ρίξουν  σπόρο. Γιατί να μη γίνει πυρηνικός πόλεμος, αφού δεν αλλάζει ο άνθρωπος και καταστρέφει την Γη; Σιγά μη χάσει η Βενετιά-συγνώμη το παντογόνο ΧΑΟΣ-βελόνι! Πιστεύετε ότι επιτελούμε κάτι στον πλανήτη, ότι δεν είμαστε πλέον φύρα του; Ας γίνει όχι αύριο, αλλά χθες, πυρηνικός πόλεμος, να ξεβρωμίσει η Γη από τον άνθρωπο, νέα ζωή πιο όμορφη να ξαναβγεί, ν’ ανθίσει…

————-

Υ.Γ. Το κερασάκι της αιματηρής προβοκάτσιας στην Μόσχα: Οι Η.Π.Α. δήλωσαν ότι αρμοδίως είχαν πριν μέρες ενημερώσει την «K.G.B.» και τον Πούτιν ότι επίκειται μέγα χτύπημα από το δήθεν Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αλλά τους αγνόησαν. Όπερ έδει δείξαι; Ασφαλές, προφανές συμπέρασμα: Οι φονιάδες λαών Αμερικάνοι ευθύνονται, έφτιαξαν ως ηθικοί αυτουργοί και αυτήν την αιματοχυσία. Οι Αμερικάνοι δεν κατασκεύασαν, δεν χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και χρησιμοποιούν τον ISIS