ΘΑΥΜΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Η ΓΚΡΑΙΚΥΛΙΑ!

ΘΑΥΜΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Η ΓΚΡΑΙΚΥΛΙΑ!

Αφού για εικοσαετία σε στύψανε σαν λεμονόκουπα οι ξένοι επιβήτορες, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι και Δ’ Γερμανικό Ράιχ, κατ’ ευφημισμόν Σύμμαχοι και Ευρωπαϊκή Ένωση αντιστοίχως, ληστεύοντας 50% του πλούτου σου, άθλιε όχλε της Γκραικυλίας, σε ανασύρουν πάλι από την χωματερή, που σε είχαν πεταμένο και ξεχασμένο για να δρομολογήσουν φρικτότερα σχέδια. Με το ίδιο σαρακοφαγωμένο, φθαρμένο κόλπο, πλην αποτελεσματικό για τα συμφέροντά τους: Ακατάσχετη, ανεδαφική, υπερβολική κολακεία! Γέμισαν με κούφιους, χαζούς επαίνους τα βοθροκάναλα του κόσμου για το δήθεν ελληνικό θαύμα! Κάποιοι ανακήρυξαν την Γκραικυλία χώρα της χρονιάς! Πανηγυρίζουν για τα επιτεύγματα (;) της εγχώριας οικονομίας. Και φυσικά καμαρώνει σαν ξεπουπουλιασμένος γάλος το εγχώριο γαλάζιο (κατάμαυρο) πολιτικό σκυλολόι του Κούλη προεξάρχοντος. Δικαιολογημένα οι ξένοι αφέντες πανηγυρίζουν και στήνουν ξανά την φάκα με το μουχλιασμένο τυράκι! Για το Κεφάλαιο η αποικία Γκραικυλία πάει σαν ελβετικό ρολόι ως φρικώδες πειραματόζωο του Καπιταλισμού!

Εσύ γιατί πανηγυρίζεις ανόητε, ευκολόπιστε ραγιά; Δεν νογάς το κατάντημα; Θέλεις και άλλα Μνημόνια με μέτρα για φέρετρο; Ξεπέρασαν τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Στην πραγματικότητα είναι εικονικό και ψεύτικο, όχι μόνο δεν χρωστάς σε κανένα πούστη αλλά και σου οφείλουν αμέτρητα κλεμμένα, πλην αυτά δεν πέφτουν από τον ουρανό, χρειάζονται μεγάλοι ταξικοί αγώνες, να πάρεις έστω και ευρώπουλο από το αδηφάγο και αιμοσταγές Κεφάλαιο. Τί σου λέμε τώρα; Εσύ συνεχίζεις τον βαρύτατο ύπνο και βαυκαλίζεσαι με τα όβολα της ζητιανιάς, που σου πετά από το λουκούλλειο τραπέζι του ο Καπιταλισμός. Ξεγελιέσαι  με τους χυδαίας σκοπιμότητας καπιταλιστικούς επαίνους γυρίζοντας πλευρό να συνεχίσεις την κωματώδη κατάσταση λυσσασμένα αυνανιζόμενος με τον τελευταίας μόδας κινητό σου δυνάστη. Μέχρι να σου βάλουν το τσιπάκι, οπότε δεν θα έχεις ανάγκη να ξυπνάς για ξεμούδιασμα! Γιατί χαίρεσαι, ηλίθιε, διεφθαρμένε, πολλαπλώς ψεκασμένε δια της οθόνης, όχλε της Γκραικυλίας; Ψάξε τί λάθος έκανες, όταν σε επαινεί ο εχθρός σου-έλεγαν θυμοσοφικά οι πάλαι ποτέ κομμουνιστές. Και η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα συμπληρώνει: Ετοιμάσου να πέσεις σε καινούριο λάκκο λεόντων, αφού δεν ξεσηκώνεσαι!

 Και βέβαια πάνε υπέροχα τα πράγματα στην αποικία Γκραικυλία, καλύτερα από κάθε άλλη φορά! Για τον Καπιταλισμό, όμως,  και το Κεφάλαιο με τα ντόπια κομματόσκυλα! Όχι για σένα, σκλάβε φουκαριάρη! Τα κέρδη βιομηχάνων, εφοπλιστών και λοιπών αρπακτικών και μεγαλοκαρχαριών θεριεύουν με γεωμετρική πρόοδο. Το μαύρο χρήμα ρέει αφειδώς και προπαντός ξεπλένεται όχι με την οκά αλλά με τον χιλιότονο. Ουδείς διεκδικεί τίποτα πλέον στην Αποικία, τέρμα οι εργατικοί και άλλοι ταξικοί αγώνες, ό,τι ξεροκόμματο πετάξει η εξουσία! «Άκρα του τάφου σιωπή (στην κοινωνία) βασιλεύει». Η υγεία και η παιδεία διαλυμένα, αν δεν έχεις λεφτά, πεθαίνεις στον δρόμο ακόμα και από απλή σκωληκοειδής απόφυση! Καμαρώνει ο ξενόδουλος Καπιταλισμός ότι έχεις την πιο μεγάλη ανάπτυξη του Δ΄ Γερμανικού Ράιχ! Τί παράγεις, ρε χαχόλε, φτηνιάρικο γκαρσόνι και δουλικό της Δύσης και εν γένει του πλανήτη, ώστε να έχεις ανάπτυξη; Τίποτα! Όλα αυτά, που ανακοινώνουν είναι πλασματικοί αριθμοί, λογιστικά νούμερα για να τσιμπάς και να μη διεκδικείς εσύ, το κοινωνικό νούμερο και τηλεοπτικό ψώνιο!

Περιορίζονται θεαματικά για πρώτη φορά τα μεγάλα ελλείματα! Εδώ θα γελούσαμε τρανταχτά, αν δεν αφορούσε τις ίδιες τις άθλιες ζωές, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την κατάντια σου, άθλιο πιθηκάκι του ξενόδουλου συστήματος εξουσίας. Είπαμε για το πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, που θα σου το κλέψουνε πάλι οι καρχαρίες του Καπιταλισμού. Θα κληθείς να τα αποπληρώσεις στα επόμενα άλλα 100 χρόνια. Και εδώ χτυπάνε, άλλωστε, οι κούφιοι έπαινοι. Για το καινούριο ξεπουπούλισμα, που έρχεται! Μάζεψες χρήμα στις τράπεζες, έφτιαξες πάλι παχύ κομπόδεμα, περιουσίες με τις μικροκομπίνες του μαύρου χρήματος (καθείς με τον κύκλο εργασιών του). Ο Καπιταλισμός ετοιμάζει παράλληλα νέα κοστούμια λιτότητας για τους όχλους της Δυτικής Ευρώπης. Ποιος άλλος θα τα δοκιμάσει αποτελεσματικά και άνευ επικίνδυνων ταξικών παρεκτροπών; Εσύ, πιστότατο πειραματόζωο του Κεφαλαίου, κουτορνίθι ταξικό της Γκραικυλίας,!

      Όταν σ’ επαινεί ο εχθρός, ψάξε τί λάθος έκανες και ποιο λάκκο έχει η… φάβα!

Μας ζαλίσανε τον έρωτα με την υποτιθέμενη Επενδυτική Βαθμίδα, που έδωσαν πάλι τα πολυχρονεμένα σου ξένα αφεντικά! Άλλο τραγικό καπιταλιστικό παραμύθι! Ακόμα μια ολέθρια, στημένη αριθμολαγνεία! Ποιοι καθορίζουν αυτές τις οικονομικές απάτες και με ποια κριτήρια; Διεφθαρμένα, πουλημένα παραρτήματα του Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού, που βγάζουν φετφάδες με κριτήριο τα συμφέροντα των χρηματοδοτών τους. Σικέ παιχνίδια, όπως όλα στον Καπιταλισμό. Τους δίνανε βάση και ζωτικό ψεύδος και οι πάλαι ποτέ Σοβιετικοί και άλλοι του υπαρκτού σοσιαλισμού και την πατήσανε χοντρά, καταστραφήκανε! Τί έκανες διαφορετικό από το 2000, το 2005, το 2010, βλάκα όχλε, ώστε απέκτησες πιστοληπτική ικανότητα και έγινες πάλι κράχτης επενδύσεων στον αγροτικό, βιομηχανικό, επιστημονικό, κοινωνικό τομέα; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εκτός από το ότι παραμένεις ξέφραγο αμπέλι των ξένων αφεντάδων, που σε πηδούν χωρίς σάλιο και συ φωνάζεις με την στάση σου: Γάμα με, αφέντη, ν’ αγιάσω! Άλλαξε λιγάκι το ρεφρέν μαζί με τον επιβήτορα. Από τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους, άλλα 203 χρόνια, έως τώρα, απόλυτης δουλείας στους Αμερικάνους και εν γένει Δυτικούς.

Γιατί σου δώσανε Επενδυτική Βαθμίδα; Για τα συμφέροντα του άθλιου Καπιταλισμού. Εκτός από τα αντιλαϊκά σχέδια,  τα νέα πειράματα, είναι και η παροχή υπηρεσιών, ο μεσαίος και μπατίρικος τουρισμός, το rooms to let στην μοντέρνα πιο καταστροφική για την αποικία και ιδιαίτερα για την Φύση της εκδοχή. Μη ξεχνάς  και το ραγδαίο και ελεφάντινο ξέπλυμα μαύρου χρήματος!  Αποικία Γκραικυλία, το άριστο φτωχομπινέδικο πλυντήριο μαύρου χρήματος!  Τα ματωμένα πλεονάσματα, η εξαθλίωση του όχλου, η περαιτέρω κοινωνική αποσάθρωση είναι τα σταθερά πλεονεκτήματα της Επενδυτικής Βαθμίδας. Τί έχεις να επενδύσεις, ηλίθιε και κοιμισμένε ραγιά, εκτός από βλακεία και ωχαδερφισμό; Ή κουτοπόνηρα ελπίζεις ότι άμα έρθουν ξένα αφεντικά να επενδύσουν, θα πέσουν κάτι μεγάλα ψίχουλα και για σένα;

Μάταια ελπίδα. Πράγματι ανοίξανε οικοδομικές και συναφείς δουλειές με εκατοντάδες πολυκατοικίες, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στην Αττική και αλλού, στα πλαίσια του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όντως κάποιοι παίρνουν μεροκάματα αφαιρώντας από το νούμερο της ανεργίας (μιλάμε παρακάτω για λόγου της), αλλά πήγαινε να αγοράσεις λάδι, τρόφιμα και άλλα προϊόντα! Πετάνε στα άστρα! Πριν βάλεις από την δουλειά κάνα χιλιάρι ευρώπουλα στην παντελόνα, πρέπει κιόλας να χαλάς και από τα έτοιμα, αν θέλεις να ζεις υποφερτά με την οικογένειά σου. Πήγαινε να πάρεις ένα σπίτι, όχι της τελευταίας δεκαετίας, αλλά εικοσαετίας και βάλε! Πετάνε οι τιμές. Πήγαινε να νοικιάσεις; Είναι τόσο μαλάκας, ηλίθιος, έγινε τόσο σκουλήκι ο μέσος Γκραικύλος, ώστε νοικιάζοντας το αχούρι του, θέλει από τον νοικάρη να βγάλει όσα του λείπουν! Αληθινό Ελληνικό θαύμα, για τον Καπιταλισμό και το Κεφάλαιο, όχι για σένα, ηλίθιε όχλε της Γκραικυλίας!

Πάμε στην υποτιθέμενη πτώση της ανεργίας, που κατ’ ουσίαν καλπάζει με αμείωτο ρυθμό! Η πραγματική ανεργία στην Γκραικυλία είναι πάνω από 20% και αυτό με τον καλύτερο τρόπο πιστοποιείται από διάφορους αμείλικτους παράγοντες. Πόσοι νέοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών και συχνά μέχρι και τα σαράντα δεν δηλώνονται, πάει να πει καταγράφονται επισήμως φιλοξενούμενοι γονέων και παππούδων, γιατί δουλεύουν περιστασιακά για ένα κομμάτι ψωμί, δεν μπορούν ν’ ανοίξουν σπιτικό και οικογένεια; Πόσες χιλιάδες είναι στην εστίαση, που δουλεύουν περιορισμένο μεταβλητό ωράριο σαν μουλάρια από αφεντικό σε αφεντικό και  απολύονται πριν κλείσουν δίμηνο, για να μην πάρουν κάποια αναιμικά δικαιώματα; Πόσες χιλιάδες άνεργοι καθηγητές χτυπάνε με το ντουφέκι ώρες ιδιαίτερων μαθημάτων; Πόσοι ντελιβεράδες γυρνοβολάνε κυριολεκτικά για μισό ψωμί στους δρόμους; Φτώχυνε ο ραγιάς και μείωσε δραματικά τα φιλοδωρήματα! Όλοι αυτοί και άλλοι του ποδαριού απασχολούμενοι δεν είναι στους καταλόγους ανεργίας, επειδή χτυπάνε 50-100 μεροκάματα τον χρόνο. Και μετά, σιτίζονται από τις συντάξεις του παππού και της γιαγιάς, του μπαμπά και τη μαμάς. Πόσες χιλιάδες  4μελείς και βάλε οικογένειες ζουν στην Γκραικυλία με αυτόν τον… άκρως αναπτυξιακό τρόπο!! Μέσα σε σπίτια υγρά μπουντρούμια και χωρίς θέρμανση. Ο πανάθλιος Καπιταλισμός έκανε χρηματιστήριο την ενέργεια, πρωτίστως το ηλεκτρικό ρεύμα-είπαμε: Το θαύμα της Επενδυτικής Βαθμίδας, Γκραικυλία, μεγάλη έκπληξη της Δύσης!-και μέσα σε μια τριετία έχει πενταπλασιαστεί η τιμή του (με τα παρελκόμενα χαράτσια).

Αμ για το βρωμερό πολιτικό σκηνικό, τί να πει κανείς; Απλούστατα ότι κάθε όχλος έχει ό,τι του αξίζει και αυτό, που απεργάζεται! Μια χαρά πάει η Γκραικυλία για τον Ιμπεριαλισμό. Με ενθουσιασμό υποστηρικτές των άθλιων Εβραίων δολοφόνων του Παλαιστινιακού λαού. Ο Κούλης και η συμμορία του στυγνοί δολοφόνοι, με την ιδιότητα του ηθικού αυτουργού, πάνω από 5.000 παιδιών των Παλαιστινίων! Ελληνικό θαύμα, πράγματι! Θέλει θυσίες η απόλυτη υποτέλεια στον Ιμπεριαλισμό, στο Αμερικανικό και στο Εβραϊκό Κεφάλαιο. Μετά την Ουκρανία, η Παλαιστίνη και έπονται οι νέες ιμπεριαλιστικές επιδρομές. Για αυτό σε επαινούν οι κατακτητές και αιμοσταγείς φονιάδες! Γκραικυλία χώρα του έτους! Είδε φως, μπήκε μέσα το αδελφάτο κι έγινε εν μια νυκτί αξιωματική αντιπολίτευση παίζοντας το ομοφοβικό χαρτί από την ανάποδη: Είμαι παντρεμένος με άντρα, είμαι κίναιδος, ψηφίστε με! Όπερ και εγένετο! Να μιλήσουμε για τον πολιτισμό; Για δες θάμα τρανό κι αντίθαμα μεγάλο, που έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν! Όλα άθλιο σκυλάδικο με διαλείμματα χυδαίου τηλεοπτικού πρωινάδικου, με άπειρες  διαφημίσεις να υπαγορεύουν καταστροφικά, καθοριστικά την συμπεριφορά νεολαίας, εν γένει του όχλου. Αποθέωση του πανέξυπνου, λειτουργικού, φτηνού και κατάλληλου προϊόντος, που συναντά έναν ηλίθιο καταναλωτή και τον συνεπαίρνει!

Καλά τα χειροκροτήματα, το θαύμα, η απόλυτη υποταγή και ο ταξικός του όχλου ύπνος αλλά πάρε και μια γάτα για απόλυτη ασφάλεια και για την απρόσμενη κακιά στιγμή, χώρια, που μπορεί ν’ αξιοποιείται κατά το δοκούν των ξένων αφεντάδων. Πρωτοτυπία μηδέν! Πάλι ο Καπιταλισμός αντέγραψε τον παλιό καλό εαυτό. Στα καλά καθούμενα έφερε στο προσκήνιο σκουριασμένο και σκονισμένο φάσμα της δήθεν τρομοκρατίας. Πάλι «βόμβα» σε μπάτσους, προκηρύξεις με επαναστατικές φρασεολογίες χεσμένου κώλου, πάλι αστέρια και ντουφέκια, αντίγραφα της «17 Νοέμβρη», ξανά μανά γνωστά πρακτόρια, ανειδίκευτοι «ειδικοί» περί της τρομοκρατίας, οι ίδιοι πάντα, μη χαλάσει το προξενιό, παποράκια κατ’ ευφημισμό δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι της πεντάρας, άρχισαν κιόλας βαρύγδουπες αναλύσεις στα βοθροκάναλα. Τίποτα καινούριο, έχουν ξεπατικώσει κατά λέξη όσα τσαμπουνούσαν πριν το 2004 για την τάχα  τρομοκρατία, που το ξαναλέμε: Είναι μοναχοπαίδι της εξουσίας! Μπορεί να στερούνται πρωτοτυπίας μα έχει πολύ σοβαρέψει πάλι το πράγμα και τα σχέδια του Ιμπεριαλισμού είναι εν δυνάμει ή εμπράκτως φονικά. Ξένα αφεντικά, κράτος και παρακράτος, ΣΙΑ, ΚΥΠ και άλλοι κοινωφελείς οργανισμοί στήνουν καινούριο αλλά τόσο μα τόσο παλιό μηχανισμό τρομοκρατίας. Αυτοί έχουν το πεπόνι, αυτοί και το μαχαίρι, συγνώμη, το Καλάσνικοφ, με τ’ αστέρια και τις προκηρύξεις…

Βιβλία μπορεί να γράψεις από την προσωπική ζωή, από το στενό και ευρύ περίγυρο για το θαύμα φτώχειας, εξαθλίωσης, κακομοιριάς, ραγιαδισμού, φασισμού, ρατσισμού, ψηφιακού μεσαίωνα της αποικίας Γκραικυλίας. Πολύ καλά κάνουν τα ξένα αφεντικά και χειροκροτούν τις επιδόσεις της, να την προπονήσουν για τα καινούρια πιο ολέθρια πειράματα. Ασκήσεις μεγίστης ετοιμότητας, που λένε και στην στρατιωτική γλώσσα. Και μην απορήσετε πολύ, αν μαζί με τα χειροκροτήματα έρθουν και πέτσινα κύπελα, κατσαρόλια εθνικής μαστούρας για να ξεχνιέται ο όχλος στο ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα, σε πανηγύρια ευρωπαϊκής χυδαιότητας. Συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα έφα και ευθύνη ουκ έχει! Δεν θα είναι βέβαια Ολυμπιακοί Αγώνες της ντόπας, των σκανδάλων, της εθνικιστικής γυφτιάς και της ξεφτίλας, αλλά κι ένα κατσαρόλι ποδοσφαιρικό είναι μια λύση βάλσαμο.

Εσύ όχλε της Γκραικυλίας μη μασάς με τα ημέτερα αιρετικά, άκρως αντεθνικά σχόλια, συνέχισε να μαλακίζεσαι νυχθημερόν σε οθόνη έχοντας δίπλα τον στειρωμένο σκύλο, υποκατάστατο μοναξιάς και απανθρωπιάς. Γιατί… πρέπει να διαθέτεις κάτι να βασανίζεις, να διατάζεις, για ν’ απολαμβάνεις πλήρως, ως αυθεντικό μόνιμο θύμα και κορόιδο το θαύμα Γκραικυλίας με την ανεξίτηλη σφραγίδα του αλήστου μνήμης μαντρόσκυλου του  Καπιταλισμού Β. Σόιμπλε…

———

Υ.Γ. Πολιτική γελοιογραφία: Ηλίας Μακρής (Η Καθημερινή), Βαγγέλης Χερουβείμ (Αυγή) και Πέτρος Ζερβός (Εφημερίδα των Συντακτών).