Ο ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Ο ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης νίκησαν η αποχή, οι κομματικοί μηχανισμοί, η ψήφος αντίδρασης στην πολιτική συμμορία του Κούλη Μητσοτάκη και της Δεξιάς, οι νοικοκυραίοι διαχειριστές κι ως παράπλευρη ωφέλεια ο κοινοτισμός. Όσα πλήγματα και να δέχτηκε από το Δ’ Γερμανικό Ράιχ (κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση) και τα ντόπια τσιράκια τους το εγχώριο κοινοτικό σύστημα, αν και διαλύθηκε με κάθε μέσο (σαλαμοποιήθηκε σε 332 άκρως υδροκέφαλους και δυσλειτουργικούς Δήμους και 13 Περιφέρειες) διαθέτει ακόμα πολύ ισχυρά υπολείμματα-φύτρα. Ούτε τώρα έγιναν Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media),  Φασιστικό Βιβλίο (Facebook) και άλλες συναφείς ηλεκτρονικές σαχλαμάρες του παγκόσμιου Ψηφιακού Μεσαίωνα οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ραγδαία συνέβη με το Κυνοβούλιο, την Κυβέρνηση (το Θαλαμοφυλάκιο) και εσχάτως την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά θα τα καταφέρει καλύτερα η ξενόδουλη εξουσία. Διότι καλό και βολικό είναι να μαλακίζεσαι από το πρωί ίσαμε το βράδυ σε μια οθόνη, αλλά κάποιος πρέπει να μαζεύει και τα σκουπίδια για να χαζολογάς σε μια πόλη με τα λεφτά του μπαμπά και της γιαγιάς!

Η αποχή και οι κομματικοί μηχανισμοί πάνε φούστα μπλούζα. Την πρώτη Κυριακή ψήφισε 50,5 % του εκλογικού σώματος και την δεύτερη μόλις 40,7%. Όσοι λιγότεροι πάνε στις κάλπες, τόσο υπερισχύουν, αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα οι συνειδητοί ψηφοφόροι κάθε κόμματος και ευρύτερα της πολιτικής σκηνής. Έκαστος κομματικός μηχανισμός ελέγχει αποτελεσματικά την ψηφοφορία, την σταυροδοσία, το αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα ψήφιζαν μαζικά οι απολίτικοι και ωχαδερφιστές νέοι, πιθανότατα θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα σε πολλούς Δήμους. Το παιχνίδι δημοσιότητας παίχθηκε κατά μεγάλη προτεραιότητα στα… παραδοσιακά βοθροκάναλα κι όχι στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media). Είναι προφανώς και ηλικιακό το θέμα. Στις δημοτικές εκλογές αντιπαρατάχθηκε το πιο συνειδητό μέρος  πληθυσμού, πρωτίστως τα στελέχη, τα μέλη, η κοντινή ή μακρινή επιρροή των κομμάτων και ο περίγυρος χιλιάδων υποψηφίων. Η ηλίθια νομοθεσία κατέστησε υποψήφια και την κουτσή Μαρία, κάθε πικραμένος την… είδε δημαρχιακά. Πάνω από 150.000 ζήτησαν σταυρό προτίμησης, πάει να πει ότι αν 7 άτομα να είναι ο κύκλος επιρροής  καθενός, τα «δαγκωτά» ψηφοδέλτια ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο σε εκλογικό σώμα μόλις 1.431.494 ψηφισάντων στον Β’ γύρο. Με απλά λόγια κάποιοι υποψήφιοι δεν βρήκαν ούτε την ψήφο τους στον δεύτερο γύρο!! Άλλωστε η μεγέθυνση της αποχής έχει σχέση με την σταυροδοσία. Αφού ο Τάδε βγήκε Σύμβουλος την πρώτη Κυριακή, που μοιράστηκαν οι θέσεις ή  ανήκει στους δυο μαχόμενους υποψήφιους στον Β΄γύρο και ξέρει ότι δεν έχει ελπίδα να εκλεγεί,  γιατί να σκάει την ζαχαρένια του για τον Άλφα ή τον Βήτα εν δυνάμει δήμαρχο, γιατί να τρέχει να μαζεύει πάλι ψηφαλάκια;

                                                              Ηλίας Μακρής από την “Καθημερινή”.

Ζευγάρι πάει ο κοινοτισμός με τους νοικοκυραίους διαχειριστές. Και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές προφανέστατα προσήλθαν στις κάλπες, όσοι νοιάζονται για τα άμεσα προβλήματα της πόλης, του χωριού, της γειτονιάς τους. Όσοι δίνουν βάρος στην κοινότητα, στον κυρ Βασίλη Δήμαρχο, που είναι ή θαρρούν ότι θα είναι δίπλα τους στα καθημερινά προβλήματα. Αν μελετήσετε τα αποτελέσματα, θα διαπιστώσετε ότι βγήκαν ξανά Δήμαρχοι, που ο κόσμος θεωρούσε επιτυχημένους στον έναν ή στον άλλο βαθμό κι έφαγαν «μαύρο» οι κατά τεκμήριο αποτυχημένοι. Επίσης σε πολλούς Δήμους οι ψηφοφόροι προτίμησαν νέους για την ώρα άφθορους υποψηφίους. Για παράδειγμα το Κ.Κ.Ε., που είχε τον περασμένο αιώνα μεγάλη παράδοση σε νοικοκύρηδες και κατά τεκμήριο έντιμους δημάρχους, σε αυτές τις εκλογές άρχισε ν’ ανακτά για πρώτη φορά το χαμένο έδαφος κερδίζοντας εκτός από την Πάτρα άλλους 5 δήμους. Το στοίχημα είναι πλέον να δικαιώσουν ο παλιός και οι νέοι Δήμαρχοι με την δουλειά τους την επιλογή και επιστροφή του κόσμου, να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος και να μπουν οι βάσεις για περεταίρω ενίσχυση της δύναμης. Ό,τι και να λένε στα βοθροκάναλα, σε τοπικό επίπεδο όλοι επιλέγουν νοικοκυρεμένα πράγματα, είναι το άμεσο συμφέρον τους!

                                                   Ανδρέας Πετρουλάκης από την “Καθημερινή”.

Σε πανελλήνιο επίπεδο προωθήθηκαν νέοι και άφθαρτοι υποψήφιοι, πολλοί από αυτούς εξελέγησαν Δήμαρχοι ή σύμβουλοι, αντιστοίχως δεν πήγαν καλά κάποια «τζάκια», που χωρίς έργο θεωρούσαν ότι θα κάνουν… περίπατο. Δεν είναι μόνο οι έντιμοι και ικανοί αυτοδιοικητικοί, όλο το ξενόδουλο σύστημα και σε αυτές εκλογές ετοίμασε αλλά και ψάρεψε διάδοχες καταστάσεις, θα λέγαμε με σχετικά μακρά προοπτική, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο μια και όλα κρίνονται εκ του εκάστοτε αποτελέσματος. Μιλώντας για το σύστημα της υποτέλειας, σε αυτές τις εκλογές από την αφετηρία έβγαλε εκτός του θεωρούμενους αποτυχημένους ή προβληματικούς, λέγε με Κασσελάκη σε πολιτικό πεδίο, και με έκπληξη, είναι αλήθεια, ζητούμενο πόσο είναι προσποιητή ή όχι, αποδέχθηκε το νέο αίμα (Κουρέτας, Δούκας, Αγγελούδης και άλλους) εγκαινιάζοντας προφανέστατα και την προσπάθεια άμεσης ενσωμάτωσης. Σε αρκετούς Δήμους σημειώθηκε το λεγόμενο τέλος εποχής. Δεκαετιών… παραδοσιακοί υποψήφιοι όλων των κομμάτων έδωσαν την τελευταία μάχη και πέρασαν στην πολιτική και κομματική σύνταξη. Για παράδειγμα στην Αγία Παρασκευή Αττικής τρεις επί σειρά ετών υποψήφιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι είπαν πιθανότατα αντίο. Δεν θα μιλήσουμε για την αγέλη των άσχετων, που ζήτησαν και πήραν την ψήφο σας! Δεκάδες ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί, παρουσιαστές, αθλητές, πανελίστες, τραγουδιστές, μουσικοί, ψώνια της ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, σαλτιμπάγκοι του διαδικτύου έγιναν εκλεγμένοι σύμβουλοι. Πρωταθλήτρια η Περιφέρεια Αττικής  και ο μάγκας του πολλά βαρύ, που σας κανοναρχούσε για τις μάσκες και τα εμβόλια! Τίποτα τυχαίο, μέσα στο τυχαίο! Η σάρα, ή μάρα και το κακό συναπάντημα. Πώς το έλεγε ο αείμνηστος φίλος μας, ο  μέγας  Χάρρυ Κλυνν: Σας αξίζω! Να τους χαίρεστε! Είσαστε ό,τι ψηφίζετε!

Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η πρώτη μεγάλη, σοβαρή ήττα της πολιτικά άθλιας οικογένειας Μητσοτάκη και μάλιστα η… αδόκητη πανωλεθρία ξεκίνησε από το ίδιο της το … σπίτι! Πόσο ανίκανος είσαι, όταν επιμένεις στον μεγάλο περίπατο του βλάκα και δεν πιάνεις τα μηνύματα του κοσμάκη, που λοιδωρεί ταλαιπωρούμενος; Πόσο ελάχιστος ώστε να προπορεύεσαι στον πρώτο γύρο πάνω από 27 μονάδες, να είσαι δήμαρχος και να χάνεις από έναν ανθυποψήφιο, που έλαβε την πρώτη Κυριακή 14,2%; Η περίπτωση του Κώστα Μπακογιάννη πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια πολιτικής, τακτικής και στρατηγικής, όχι μόνο ως χαρακτηριστικό παράδειγμα χαζής ήττας και αποφυγής αλλά και ως μνημείο αυτοκαταστροφής. Η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα «προφητεύει» ότι αυτή η ήττα θέτει εν μεγίστη αμφιβολία και το εναλλακτικό σενάριο του υποψήφιου διαδόχου Ν.Δ. και θαλαμοφύλακα Γκραικυλίας του εν λόγω θεωρούμενου φέρελπι πολιτικού, που ξεφούσκωσε αδόξως. Για να μη λέτε ότι δεν σας ενημερώνουμε!

                                    Δημήτρης Χαντζόπουλος, από την “Καθημερινή”.

Στην Θεσσαλονίκη, στην περιφέρεια Θεσσαλίας και σε πολλά άλλα μέρη υπέστη δεινή ήττα η ηλίθια και χυδαία καθεστωτική, η εκβιαστική πολιτική πολλών υπουργών και παρατρεχάμενων, που συνοψίζεται στην πολιτική μαλακία και μαφιόζικη στάση: Αν δεν ψηφίσετε τους δικούς μας, δεν παίρνετε φράγκο!! Λες και τα βγάζουν από την τσέπη τους! Ή μήπως έχουν δίκιο; Μήπως εννοούν τις χοντρές μίζες των πολιτικών και κομματαρχών, που ψίχουλά τους μοιράζουν για ξεκάρφωμα στον ηλίθιο, διεφθαρμένο και ψεκασμένο από την οθόνη όχλο; Το κάνανε επίτηδες από ψευτομαγκιά και οίηση, τους παρέσυραν κάποιοι, που… πειραματίζονται στην άσκηση επίδρασης στις μάζες,  είναι τόσο βλάκες, που πριονίζουν το κλαδί, που κάθονται ή έχουν πάρει γραμμή από τα ξένα αφεντικά ότι οσονούπω κλείνει τον κύκλο του ο θαλαμοφύλακας της αποικίας  Κούλης; Προκαλείς τον όχλο, όταν εκ προοιμίου στην Γκραικυλία οι δημοτικές και οι επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές συνιστούν ψήφο διαμαρτυρίας στην εκάστοτε κυβέρνηση ακόμα και σε ρόδινες εποχές όχι τώρα, που βασιλεύει η φτώχεια, η ακρίβεια και η εξαθλίωση;

Αρέσει, δεν αρέσει, θετικό ή αρνητικό για τον ραγιάδικο όχλο και την ξενόδουλη εξουσία του ο Κοινοτισμός, το πάλαι ποτέ κύτταρο του πολιτισμού της Βαλκανικής, που λέγεται Κοινότητα είναι εδώ! Ραντεβού στις επόμενες δημοτικές εκλογές, για φίλους και εχθρούς!