ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ

ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ

«Ψιλό γαζί»-που λέει το πανέμορφο ρεμπέτικο άσμα-πάει το δούλεμα της ξενόδουλης εξουσίας στον ηλίθιο, διεφθαρμένο και δια της οθόνης πολλαπλώς ψεκασμένο όχλο της αποικίας Γκραικυλίας και στην εξοντωτική φορολογία των εργαζομένων υπέρ των μεγάλων καρχαριών και των ξένων αφεντάδων. Κραυγάζουν τα βοθροκάναλα ότι ένας στους τρεις ή στους δυο ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ και πανηγυρίζουν με άθλια περιπτωσιολογία, κουτόχορτο για τα κωθώνια, που αμάσητο το κατεβάζουν: Ένας περιπτεράς, έκλεβε Φ.Π.Α. από πέντε μανταλάκια, ένας τσαγκάρης απέκρυψε εισόδημα πέντε εκατομμυρίων! Εσχάτως πλασάρεται και χυδαίο, εξώφθαλμο… ξεκάρφωμα. Με θριαμβικές τυμπανοκρουσίες αναγγέλλονται, τάχα, εξοντωτικά πρόστιμα σε μεγάλες πολυεθνικές για φοροδιαφυγή. Εδώ γελάμε βροντερά!

Ποιος τολμάει να τα βάλει με τις ξένες πολυεθνικές, που κυβερνάνε την Γκραικυλία και τσοντάρουν πλουσιοπάροχα στο πολιτικό και κομματικό προσωπικό της μαζί με τα βοθροκάναλα; Άλλα 6,8 εκατομμύρια ευρώ δωράκι για την… Ουκρανία και έπεται προφανώς έτερο πιο γενναίο για το φανατικό χειροκρότημά τους στους δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού αιμοβόρους Εβραίους! Τόνα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο του Ιμπεριαλισμού! Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς για να πιστέψει ότι αυτά τα πρόστιμα  δεν είναι μόνο για τηλεοπτική κατανάλωσης και σανό; Ότι πρόκειται να πληρωθούν! Κι έτσι να γίνει, πενιχρή αξία θα έχει η αποπληρωμή τους. Παράδειγμα:  Η ΔΕΙΝΑπολυεθνική τρώει πρόστιμο 5 εκατομμύρια ευρώ και πανηγυρίζουν όλα τα κομματόσκυλα και βοθροκάναλα. Καταφεύγει στα δικαστήρια, τρενάρει την υπόθεση για πέντε έτη, συνεχίζει την ίδια πολιτική, βγάζει εκατομμύρια από την καθημερινή φοροκλοπή και όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση, καλείται να περάσει από το κρατικό ταμείο. Αν τελικά είναι 5 εκατομμύρια το πρόστιμο, μετά από 5 χρόνια η αληθινή τους αξία θα είναι τρία, χώρια που η εταιρεία θα έχει κερδίσει δεκάδες άλλα εκατομμύρια συνεχίζοντας την ίδια πρακτική.

Το έχουμε διακηρύξει εδώ και 20 χρόνια κι εν γνώσει των συνεπειών του νόμου. Είναι μεγάλη μαγκιά να κλέβεις φόρους από τον ξενόδουλο και ανάπηρο κρατικό μηχανισμό Γκραικυλίας, όταν είσαι εργαζόμενος, επαγγελματίας, μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ακριβώς επειδή από την μέρα, που γεννιόμαστε μέχρι τότε, που θα ταξιδέψουμε, μάς πίνουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας. Επειδή είμαστε οι μόνοι, που πληρώνουμε φόρους γιατί δεν μπορούμε να κρύψουμε τα εισοδήματα. Επειδή αναλογικά στο επίπεδο των μελών του Δ΄ Γερμανικό Ράιχ (κατ’ ευφημισμόν Ε.Ε.) έχουμε τους πιο μικρούς μισθούς και πληρώνουμε τους πιο βαρείς φόρους. Και μη μας πείτε τώρα ότι ο τάδε υδραυλικός δεν έκοψε 200 αποδείξεις των 30 ευρώ ή ότι ο δείνα δήλωσε 9.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και πώς ζει τετραμελή οικογένεια; Σταγόνα στον ωκεανό είναι αυτά όλα και πρωτίστως «ο φερετζές του πούστη» στην ληστρική πολιτική της ξενόδουλης εξουσίας, στα Μνημόνια, που μας πήραν (φυσικά με την συνενοχή μας) επανειλημμένα το πορτοφόλι μέσα από το παντελόνι μας. Ας φορολογηθούν πρώτα οι εφοπλιστάδες, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι ραντιέρηδες, οι αεριτζήδες, οι καναλάρχες, οι ξένοι επιβήτορες, τα λαμόγια των μεγάλων δημόσιων έργων και των ελεφάντινων μιζών με τα εγχώρια τσιράκια τους. Και μετά ας έρθει η σειρά για το μαγαζάκι της κεντρικής οδού. Ας φορολογηθούν πρώτα αληθινά τ’ άπειρα κέρδη των κομματόσκυλων, κυρίως του Κυνοβουλίου, που κάθε χρόνο αυξάνουν ιλιγγιωδώς περιουσίες με σπίτια και βίλες, με εκατομμύρια τραπεζικές καταθέσεις εδώ και στο εξωτερικό. Πόθεν έσχες κομματόσκυλε; Προφανέστατα με τον ιδρώτα του προσώπου σου!! Και δεν άλλαξες φανέλα…

Με όσα ανακοινώνει κατά καιρούς η Α.Α.Δ.Ε. όχι μόνο προκύπτει το απόλυτο δούλεμα αλλά και αποδεικνύεται περίτρανα ότι συμφέρει να φοροδιαφεύγεις και να τρως τα πρόστιμα, ακόμα και αν τα πληρώσεις ακέραια μετά από 3-5 χρόνια. Αντιγράφουμε από το τελευταίο δελτίο της Α.Α.Δ.Ε., που έγινε δεκτό με θρίαμβο από τα πετσωμένα κανάλια της διαφθοράς και της ρεμούλας:

* Επιχείρηση παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, για τα φορολογικά έτη 2019, 2020, 2021, 2022, απέκρυψε ποσό ΦΠΑ 3,9 εκατομμύρια ευρώ, βάσει 33 τιμολογίων, που έλαβε, και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, θα κλέψω σχεδόν 4 εκατομμύρια κι αν με πιάσουν θα πληρώσω πρόστιμο 2, κέρδος ΔΥΟ εκατομμύρια, που προστίθενται σε αυτά, που έκλεψα πριν από την τριετία, που με πιάσανε. Πάντα χοντρά κερδισμένος!

* Ψητοπωλείο, από τις 3-8-2023 έως τις 22-9-2023, δεν διαβίβασε 17.000 φορολογικά στοιχεία αξίας 184.000 ευρώ, συν ΦΠΑ 25.000 και σφραγίστηκε. Συμπέρασμα: Και φτωχομπινές να είσαι βγάζεις το κάτι τι σου και όταν με το καλό ξανανοίξεις (πόσο καιρό θα κρατήσει το λουκέτο;) και ξανά προς την δόξα τραβάς…

* Επιχείρηση εμπορίου ενδυμάτων, στην Αθήνα το 2020 και 2021 μετά από έλεγχο μεταξύ των αντικαταβολών εταιρείας ταχυμεταφορών και των εκδοθέντων αποδείξεων, διαπιστώθηκε να μην έχει εκδώσει 46.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 3 εκατομμύρια ευρώ, πλέον ΦΠΑ 720.000, με συνέπεια να καταλογιστεί πρόστιμο 355.000 ευρώ. Αυτός είναι πιο μόρτης! Πιο κερδισμένος! Έκλεψε πάλι σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ και του επιβλήθηκε πρόστιμο 355.000… ψίχουλα, πάντα συγκριτικά.

* Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδιοκτησίας γνωστού τραγουδιστή, ελέγχθηκε για τα έτη 2017, 2018 και 2019, και διαπιστώθηκε να μην έχει εκδώσει 16 τιμολόγια, συνολικής αξίας 51.500 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 10.720 ευρώ και για το 2019 να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ 31.000 ευρώ. Για αυτόν δεν αναφέρει η ανακοίνωση αν του επιβλήθηκε πρόστιμο και πόσο, ή του χαρίστηκε επειδή ήταν ο αοιδός του… έφορα!!

* Εστιατόριο, με καταστήματα στην Αθήνα και στην Σκιάθο, τα έτη 2018, 2019 και 2020, τιμολογούσε με μεγάλα ποσοστά έκπτωσης, αποκρύπτοντας έσοδα συνολικής αξίας 90.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 21.500 ευρώ. Στην εν λόγω επιχείρηση, επιβλήθηκε πρόστιμο 64.000 ευρώ. Κι εδώ συμφέρει, έβγαλε ο τύπος μια ωραία σαραντάρα χιλιάδες ευρώ.

* Κέντρο νυχτερινής διασκέδασής στην Αθήνα, το τρέχον φορολογικό έτος, δεν είχε διαβιβάσει 2.600 αποδείξεις, συνολικής αξίας 165.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 39.400 ευρώ και είχε αποκρύψει ΦΠΑ 34.200 ευρώ. Στην εν λόγω επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 37.000 ευρώ. Εδώ το κέρδος μεγαλώνει. Αλήθεια, με τί κριτήρια πέφτουν τα πρόστιμα και υπάρχει τόσο παλαντζάρισμα, δεν έχουν ταρίφα; Ο εν λόγω ιδιοκτήτης έκλεψε 240.000 ευρώπουλα και την βγάζει καθαρή με 36.000 ευρώπουλα. Όπως και να το δεις νοικοκυρεμένες δουλειές!

* Κέντρο αισθητικής και εμπορίας προϊόντων ομορφιάς, στο οποίο πραγματοποιήθηκε αντιπαραβολικός έλεγχος μεταξύ των στοιχείων από γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών και των εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει 6.270 φορολογικά στοιχεία αξίας 439.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 106.000 ευρώ, με συνέπεια να καταλογιστεί πρόστιμο 52.600 ευρώ. Ήταν κουμπάρα της γυναίκας του υπουργού, η οποία πήγαινε για πεντικιούρ; Δώστε και σε μας μια τέτοια φάμπρικα, να κλέβουμε σχεδόν 600 χιλιάρικα και βάλτε μας πρόστιμο όχι μόνο 52.600 αλλά 152.600. Να δείτε με τί χαρά θα το πληρώσουμε!

Καταλάβατε μήπως τώρα γιατί συμφέρει, βολεύει η φοροδιαφυγή όλους και γιατί είναι μεγάλη μαγκιά να κλέβεις, όταν και όσο μπορείς, το κράτος των εσαεί δωσίλογων αντί να το χειροκροτούμε, που μας καταδικάζει με την συνενοχή μας στην φτώχεια και στην εξαθλίωση; Για τους μεγαλοκαρχαρίες ούτε λόγος. Αυτοί έχουν μόνιμη και θηριώδη επιστροφή φόρου!

——————-

Υ.Γ. Πού το βάζετε το άλλο; Πώς καταπίνεται το χάπι της μαζικής και επιδοτούμενης ρουφιανιάς; Με τις ευλογίες της ξενόδουλης εξουσίας οι θαλαμάρχες Γκραικυλίας καλούν την αγέλη των ηλιθίων να καταγγέλουν όσους δεν δίνουν αποδείξεις, όσους φοροδιαφεύγουν, με αντάλλαγμα να πάρουν δώρο (μπόνους το λένε τα αγγλοβάρβαρα πιθηκάκια)… ένα σβίγκο με το ράμα (θυμάστε τις σβούρες, που παίζαμε μικροί;) και γιγαμπάιτ για το κινητό τους. Αυτή την στιγμή υπάρχουν στην Α.Α.Δ.Ε. πάνω από 78 εκατομμύρια καταγγελίες! Εκτός από ραγιάδες και χαφιέδες. Το νέο… δαιμόνιο της Φυλής.