«ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ, ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ»!

«ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ, ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ»!

Πέρασε κιόλας μισός αιώνα, πενήντα χρόνια και ακόμα είμαστε αποικία Γκραικυλία! Σαν να μην άλλαξε τίποτα ή τα πάντα χειροτέρεψαν; Ίδια παπαρολογία πουλημένων πολιτικών κι ο ηλίθιος διεφθαρμένος, ψεκασμένος δια της οθόνης όχλος σε βαθύ ταξικό κώμα. Η κοινωνία, ποια κοινωνία; Αγέλη λυσσασμένων λύκων, που δίνουν μεγίστη αξία και σημασία στον σκύλο τους (εγκληματίες στειρωτές, βασανιστές ζώων) παρά στον διπλανό. Την είπαν Μεταπολίτευση αδιαφορώντας αν o ορισμός είναι μια ακόμα μπούρδα. Οι σκλάβοι θέλουν, αρέσκονται σε βαρύγδουπα, κενά περιεχομένου ονόματα γιατί βαυκαλίζονται ότι διευκολύνουν, δικαιολογούν ή χρυσώνουν τον ραγιαδισμό τους. «Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς» -λέει μια λαϊκή παροιμία και άλλη συμπληρώνει «έβαλε ο Μανωλιός τα ράκη του αλλιώς». Ο συνδυασμός αμφοτέρων των θυμοσοφιών συμπυκνώνει παραστατικά την εγχώρια πολιτική πραγματικότητα. Ήταν  μια ακόμα άθλια,  η πιο αποτελεσματική μεταμφίεση του ξενόδουλου καθεστώτος-όλα κατά τον σχεδιασμό κι  εντολή των Αμερικάνων-για αυτό διαρκεί δεκαετίες, προφανώς επί τα χείρω βαίνουσα, αλλά και αυτό ουδένα πλέον φαίνεται να ενδιαφέρει!

Γιατί ακριβώς επαίρονται στην Γκραικυλία και πανηγυρίζουν την 24η Ιουλίου κρούοντας χαρμόσυνα τις αλυσίδες της σκλαβιάς τους; Κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο οι ρημάδες πλην δεν ταράζουν τον ύπνο του όχλου! Για ποια δημοκρατία μιλάνε; Ο λεγόμενος Δυτικός κόσμος είναι βαθειά βυθισμένος στον βόθρο του απόλυτου φασισμού, στην από κτίσεως κόσμου χειρίστη απολυταρχική διακυβέρνηση, τηρουμένων των ιστορικών συνθηκών και αναλογιών. Οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι μετατρέψαν την Δύση και τους δορυφόρους της  σε ένα ομοιογενές στην βαρβαρότητα και στην χυδαιότητα χωριό. Ακόμα και οι Ναζί ήταν παπατζήδες μπροστά στον σημερινό φασιστικό μεσαίωνα, που ζούμε με τον τρύπιο φερετζέ του Κράτους Δικαίου! Γιατί πρόκειται για ψηφιακό και μεταξένιο φασισμό, το πιο ύπουλο παρά ποτέ καθεστώς. Γιατί ολοένα συνδυάζεται αρμονικά πλην ολέθρια με την εγκληματική δράση και καταστροφή του ανθρώπου (του άθλιου Καπιταλισμού) κατά της Μάνας Φύσης. Γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, τραγικός μονόδρομος: Ή θα ξυπνήσουμε από το ταξικό κώμα να σκοτώσουμε μια κι έξω τον Ιμπεριαλισμό, τον Καπιταλισμό και το Κεφάλαιο ή αυτά θα κλείσουν με πυρηνικό όλεθρο τον Πολιτισμό, θα εξαφανίζουν μαζί τους και την ανθρωπότητα. Θα πείτε, είναι μόνο η Δύση, οι άλλοι τί κάνουν; Μιλάμε για το σπίτι μας, έχουμε κατά καιρούς θέση πάρει ταξική θέση και για την πορεία άλλων.  Μια και το φέρνει η κουβέντα, ανάμεσα στον πούρο, τον καθαρό φασισμό και τον ψηφιακό, μεταξωτό, προτιμάμε τον πρώτο, που μπορεί να φέρει και καμιά επανάσταση. Σίγουρα ο δεύτερος, αν δεν ξεσηκωθεί ο όχλος, αν δεν γίνει λαός να τον σκοτώσει, θα φέρει πολύ σύντομα την ολοκληρωτική καταστροφή.

Σπύρος Ορνεράκης. Από τις εμπνευσμένες στιγμές του 1974. Πήραμε ως φοιτητές  μέρος στον αντιβασιλικό αγώνα.

Στα δικά μας τώρα. Βρισκόμαστε στον Δυτικό φασιστικό βόθρο αλλά υπό χείριστες θέσεις, όχι μέχρι τον λαιμό, αλλά και όλο το κεφάλι πολύ μέσα, επειδή ποτέ δεν υπήρξαμε ελεύθερο, ανεξάρτητο κράτος, επειδή είμαστε αποικία Γκραικυλία και δη το πιο φρικτό πειραματόζωο του Καπιταλισμού. Σε αυτά τα πειραματικά πλαίσια έγινε, επιβλήθηκε η λεγόμενη μεταπολίτευση, ή μεταμφίεση της Μαριγώς με τον φερετζέ αλλιώς! Τα γράφουμε επιτροχάδην για  νεώτερους αναγνώστες. Ως πότε πια για το καπιταλιστικό σύστημα η αποικία Γκραικυλία θα ήταν παράγοντας μεγάλης ή μικρής αστάθειας; Μέχρι το 1974 το πολίτευμά της συνοψίζεται σε σειρά αντιδημοκρατικών εκτροπών, κατασταλτικών μέτρων, πραξικοπημάτων και λοιπών εμφανών φασιστικών μεθόδων, που προκαλούσαν σημαντικές ή όχι λαϊκές εξεγέρσεις. Ως πότε οι Κομμουνιστές και άλλοι αριστεροί θα έχουν αίγλη λαϊκού αγωνιστή και μεγάλη ταξική απήχηση; Με την τρομοκρατία και τις διώξεις τους δίνει πόντους το σύστημα εξουσίας.

Είναι ώρα για τους Αμερικάνους αφέντες να δοκιμαστούν νέες πιο ευέλικτες μορφές εξουσίας, με την σιγά-σιγά αφομοίωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Όταν έχεις  χαλασμένο δόντι δεν το πετάς στο νεροχύτη, το φτιάχνεις, το απονευρώνεις  και μπορείς καλύτερα να φας.  Η μετάλλαξη του καθεστώτος είναι ευκαιρία να βολευτούν κι άλλα γεωπολιτικά σχέδια του Ιμπεριαλισμού, λέγε με Μεσανατολικό, Κυπριακό, πετρέλαια. Είναι οι τελικές μανούβρες και άλλες διεργασίες του Κεφαλαίου για την ανατροπή του Σοσιαλισμού. Δεν μπορεί, λοιπόν, να έχεις στην Μεσόγειο μια πυορροούσα έστω, μικρή και ελεγχόμενη, πληγή. Είναι και το Δ’ Γερμανικό Ράιχ, η κατ’ ευφημισμόν Ε.Ε. και άλλα εξόχως ενδιαφέροντα, που μπορεί να τα δει και να τα μελετήσει κανείς και με το μάτι του σήμερα αλλά και πρωτίστως στην όλη διαδρομή από τότε.

Το αμερικανόπνευστο πείραμα Γκραικυλία 1974, πέτυχε σε όλες τις φάσεις, κατασυκοφάντησε και εξευτέλισε δια της χυδαίας ιδιοποίησης τα ακριβότερα ιδανικά του λαϊκού κινήματος. Ακόμα και την Εθνική Αντίσταση της τύλιξε σε ένα κωλόχαρτο αναγνώρισης εξομοιώνοντας μαχητές και ταγματασφαλίτες. Ξεδόντιασε το Κ.Κ.Ε. και το έκανε ουρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (η απονεύρωση, που λέγαμε!), της δεύτερης και πιο αποτελεσματικής φάσης του κόλπου αδρανοποίησης και στρεβλής ενσωμάτωσης, δια της πρόσκαιρης αποθέωσης, της δεινά μπασταρδεμένης σοσιαλιστικής ιδεολογίας  από τον πράκτορα των Αμερικάνων Ανδρέα Παπανδρέου, που πήρε την σκυτάλη από τον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο ένας έπαιξε δεξιά και ο άλλος αριστερά. Τα έχει πει κυνικά, πολιτικά μεστά και καλλιτεχνικά αριστουργηματικά ο Χάρρυ Κλυνν. Είναι και αυτό μέγα κατάντημα της αποικίας Γκραικυλίας. Η αρτιότερη, τοξικότερη και πιο βαθειά ανάλυση της πολιτικής κατάστασης να γίνεται όχι από τους πολιτικούς πρωταγωνιστές αλλά από τον σύγχρονο γελωτοποιό της Ρωμιοσύνης!

Αποθέωση της δημοκρατίας! Στην Αθήνα συμφώνησαν για Π. Κανελλόπουλο αλλά οι Η.Π.Α. διέταξαν: Κ. Καραμανλής. και εγένετο μεταπολίτευση, όπως είχε προφητέψει 2 μέρες πριν ο Χ. Κίσσινγκερ.

Ποια δημοκρατία γιορτάζει σύμπαν το εγχώριο κομματικό και πολιτικό ξενόδουλο και ανάπηρο σύστημα; Ότι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα  της 23ης Ιουλίου Χούντα και παυθέντες το 1967 πολιτικοί συμφώνησαν: Πρωθυπουργός Π. Κανελλόπουλος και  ξημερώνοντας 24η ήρθε εντολή από τις Η.Π.Α.: Κ. Καραμανλής; Μήπως ξεχάσατε ότι η «μεταπολίτευση» προαναγγέλθηκε από το βήμα του Ο.Η.Ε. (Προσοχή: Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών!) από τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών Χ. Κίσινγκερ στην συζήτηση για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο; Ας μη πάρουμε για την ώρα αποφάσεις γιατί κάποια αλλαγή ίσως γίνει και στην Αθήνα-ήταν η… προφητεία του! Προφανώς τιμώνται στην… δεξίωση για την μεταπολίτευση και πολλά άλλα καπιταλιστικά πειράματα: Θάψτε τα αγροτικά προϊόντα, να πάρετε επιδοτήσεις με τις οποίες θα αγοράζετε γερμανικά προϊόντα και αμερικανικά όπλα. Το μέσα έξω οι βάσεις του θανάτου και όλη αυτήν την βρωμερή ΠΑΣΟΚική πολιτική απάτη πάλι κατ’ εντολή των Αμερικάνων. Δώστε στους Γκραικύλους κοινοτικά και άλλα κονδύλια για να επιδοτήσουμε την διάλυση του εργατικού κινήματος και την αδράνεια του όχλου και συγχρόνως να εξάγουμε τα μεγάλα μας οικονομικά πλεονάσματα (λέγε με Δ΄ Γερμανικό Ράιχ, μαριονέτα των Η.Π.Α.), να μη μας πνίξουν. Πάρε κόσμε παρά με ουρά (τα διαβόητα πακέτα της διαφθοράς, της περαιτέρω υποτέλειας  και της  εγχώριας αποβιομηχάνισης)  να αγοράζετε τις πραμάτειες μας! Τί ακριβώς γιορτάζετε; Τον Σημίτη, που σας τύλιξε σε… μπλοκάκι χρυσοφόρο για τους κολλητούς του ετοιμάζοντας νεώτερα πειράματα; Τα Μνημόνια του θανάτου, την μιζέρια, την φτώχεια, την καταστροφή της όποιας Παιδείας και Υγείας;

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για νέο στημένο παιχνιδάκι, πιο φρικτό πείραμα: Τέρμα τα λεφτά, είσαστε τάχα χρεωμένοι, πρέπει να τιμωρηθείτε, να σας κλέψουμε τα πορτοφόλια από τις τσέπες,  να κόψουμε δραστικά συντάξεις, εφάπαξ,  μισθούς. Την κόλαση της Γκραικυλίας  με την πλήρη συνενοχή του όχλου, την διεκπεραίωση από τα εγχώρια πολιτικά κοπρόσκυλα και την μπαγκέτα των ξένων αφεντικών γιορτάζετε; Το τσογλάνι από τις μαθητικές κοινότητες, που ως καλό πράκτορα των Αμερικάνων το κάνανε σε λίγα χρόνια θαλαμοφύλακα Γκραικυλίας να πάρει τα πιο σκληρά μέτρα για φέρετρο και για τα Μνημόνια της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης; Τους δυο-κατά δήλωση των οικογενειών τους-ηλίθιους, που ο όχλος τους ανέδειξε θαλαμοφύλακες της Αποικίας; Πολύ καλά κάνετε και γιορτάζετε για όλα αυτά και πολλά άλλα, σαν πιστοί πράκτορες, φιλιππινέζες, μίσθαρνα όργανα των ξένων σας αφεντικών! Μπράβο σας, αφού τα ανέχεται ο όχλος, γιατί  τσίπα δεν έχετε ποτέ, υπηρετείτε ψυχή τε και σώματι τους ξένους επιβήτορες της Γκραικυλίας.

Του Γιάννη Ιωάννου.

Τί να πούμε και τί ν’ αφήσουμε από μισό αιώνα υποτέλειας και ηλιθιότητας, που τώρα τελευταία διανθίζεται και με λυσσώδη  ψηφιακό αυνανισμό; Για το Κυπριακό; Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου! Μισό αιώνα τα ίδια. Βλακώδεις επιδείξεις ελληναράδικης προγονοπληξίας και εθνοπροδοσίας! Λες και νίκησε η Γκραικυλία, λες και δεν λύθηκε το Κυπριακό το 1974, όπως είπε κυνικά πλην ορθά ο Ετσεβίτ. Λες και δεν έπεσε στα βράχια της Μεσογείου, δεν καταστράφηκε η Κύπρος από την σύμπλευσή της με την Γκραικυλία. Τα γράψαμε  πολλάκις από το 1974 και εντεύθεν. Το 1960 απέκτησαν την ανεξαρτησία η Κύπρος και η Μάλτα, με ανάλογα πληθυσμιακά, μειονοτικά,  φυλετικά, στρατιωτικά και άλλα προβλήματα. Πού είναι η μία και πού η άλλη σήμερα; Φέτος στο νησί πήγαν να γιορτάσουν τόσο ο Κούλης Μητσοτάκης όσο κι ο Ταγίπ Ερντογάν. Κάνανε, όπως αναμενόταν,  δηλώσεις, που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Πέστε μας αληθινά, αν εσείς ήσασταν αρχηγός, εκπρόσωπος μιας μεγάλης δύναμης, ένας οποιοσδήποτε φορέας γεωπολιτικής εξουσίας και δράσης τί θα λέγατε, με ποιον θα ήσασταν διπλωματικά εγγύτερα;

Με τον αμετανόητο Κούλη, που αναμάσησε διεθνείς κοινοτοπίες, εθνικόλαγνη ψευτομαγκιά, πάντα προτείνοντας «λύσεις» στα γρανάζια του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α. ή τον καθαρό γεωπολιτικό, κυνικό και για τις τωρινές συνθήκες ρεαλιστικό τσαμπουκά του Τούρκου ηγέτη; Δεν σας πιστεύουμε, δεν σας εμπιστευόμαστε και στο παρελθόν μας κοροϊδέψατε-είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν Ψέματα; Ποιος τορπίλισε την εναλλακτική διαχείριση εξουσίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων τον πρώτο καιρό της κυπριακής ανεξαρτησίας; Προφανέστατα η Γκραικυλία! Αλλά σας αρκούν δυο τρεις κοινότοπες και κοινότυπες υβριστικές μπούρδες κατά των Τούρκων για εσωτερική κατανάλωση και ουδόλως ενδιαφέρεστε για την γεωπολιτική, ως πτωχοί πλην πιστοί στα αφεντικά σας ραγιάδες. Και για αυτά γιορτάζετε την… αποκατάσταση της δημοκρατίας της μαζικής, πολιτικής και διπλωματικής ξεφτίλας, που έχει γίνει και απόλυτος ψηφιακός φασισμός, πολλαπλών πειραμάτων, εντάσεων και χρήσεων λόγω και της ξένης εξάρτησης.

Μα όλα στο ίδιο τσουβάλι, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις; Υπάρχουμε όλοι εμείς οι γραφικοί με ταξικό πνεύμα και προσήλωση στην Ιστορία και τα διδάγματα της! Οι τελευταίοι άνθρωποι στα χρόνια του επελαύνοντος ψηφιακού πιθήκου. Δυστυχώς, λιγοστεύουμε συνεχώς, ουδείς ακούει στην Γκραικυλία όποιον διαταράσσει το ταξικό κώμα του όχλου, ιδίως με προφανείς Ιστορικές σχετικές αλήθειες. Μέχρι και ο Κουτσούμπας άλλαξε γραμμή για να πάρει βίζα για τις Η.Π.Α. Δεν φταίνε οι Η.Π.Α. για το πραξικόπημα της χούντας το 1967-μας κανοναρχεί με μισό αιώνα καθυστέρηση το Κ.Κ.Ε. Λες και δεν ζήσαμε τα γεγονότα! Λες και δεν διαφωνήσαμε μετά το 1978 με την ανιστόρητη, βλακώδη θέση του Κ.Κ.Ε. ότι η μεταπολίτευση ήταν συμβιβασμός της χούντας, των Αμερικάνων και των ντόπιων πολιτικών! Λες και δεν γράφουμε από τότε τεκμηριωμένα για την μεταμφίεση του ξενόδουλου συστήματος made in U.S.A..

Αλλά η Ιστορία είναι μέγας Σαδιστής! Γυρνάει συνεχώς το μαχαίρι στην πληγή ρίχνοντας αλάτι! Έρχονται τα χειρότερα το φθινόπωρο! Ογδόντα χρόνια από την δυστυχώς ολιγοήμερη απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Ε.Λ.Α.Σ. (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) και το Ε.Α.Μ. (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), από την κατάληψή της με ποταμούς αίματος από τους Άγγλους και Αμερικάνους, την εκ νέου και μόνιμα για την ώρα μετατροπή  σε αποικία Γκραικυλία! Ετοιμαστείτε: Θα πήξουμε στις μαλακίες περί Εμφυλίου Πολέμου, που ιδεολογικά, πολιτικά, στρατιωτικά και ιστορικά δεν έγινε ποτέ, αλλά βολεύει και αυτή η μπούρδα «νικητές» και «νικημένους». Είπαμε: Μια μπουρδολογία δια πάσα νόσον προσδοκά ο όχλος… Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!