ΤΟΥΡΚΙΑ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Βρε μανία, που έχουν στην αποικία Γκραικυλία να ετεροκαθορίζονται σε όλα τα πεδία. Από την προσωπική και κοινωνική ζωή (να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!) μέχρι την γεωπολιτική κονίστρα! Αντί κοιτάνε το κατάντημά τους, φρικτό πειραματόζωο ξένων αφεντικών, ανέκαθεν αλληθωρίζουν στην απέναντι όχθη του Αιγαίου. Καρασεβντάς και αυτός για το τί συμβαίνει στην Τουρκία, με σάπιο άξονα (στο κλούβιο τους μυαλό) την δονκιχωτική αντιπαράθεση με την Άγκυρα και απαξία προς τον Ταγίπ Ερντογάν. «Από πίτα, που δεν τρως, μη σε νοιάζει κι αν καεί»-λέει η λαϊκή θυμοσοφία, που την χρησιμοποιούσαμε τάχα απαξιωτικά πλην πονεμένα για όμορφες κοπέλες, που θέλαμε αλλά αυτές μας έριχναν χυλόπιτα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στην νιοστή και με την γείτονα χώρα. Έγιναν δημοτικές εκλογές και το πολιτικό και κομματικό σκυλολόι της Γκραικυλίας με τον ηλίθιο, διεφθαρμένο, ψεκασμένο από την οθόνη όχλο ανόητα πανηγυρίζουν, που βγήκε δήμαρχος της Πόλης ο πενηντάρης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Ερντογάν ηττήθηκε, έχασε επίσης την Άγκυρα και την Σμύρνη.

Ουδόλως μας ενδιαφέρουν οι δημοτικές εκλογές, και κάθε εξέλιξη στην Τουρκία. Εδώ και μισόν αιώνα έχει μαλλιάσει η γλώσσα να το λέμε και να το γράφουμε κόντρα στην συμμορία ανειδίκευτων ειδικών και λοιπών ανόητων δημοσιολόγων, που λυμαίνονται για ευνόητους λόγους όλα τα βοθροκάναλα. Δεν μας πέφτει λόγος τί συμβαίνει στην Άγκυρα ακόμα και στα πλαίσια του «φυσιολογικού» γεωπολιτικού ενδιαφέροντος και των σχέσεων καλής ή κακής γειτονίας. Από την μια έχεις μια περιφερειακή μεγάλη δύναμη, ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος και από την άλλη αποικία των ξένων, 600  χρόνια σκλάβοι, 400 στους Τούρκους και 203 στους Αμερικάνους, Άγγλους και λοιπούς Δυτικούς. Από την μια όχθη του Αιγαίου μακροπρόθεσμη, βήμα το βήμα, τετελεσμένο το τετελεσμένο τακτική και δράση σε όλη την παγκόσμια σκακιέρα και από την άλλη «σφάξε με, αγά, να αγιάσω» διότι «πετάει ο γάιδαρος» αρκεί να το απαιτήσουν τα ξένα αφεντικά! Ως γνωστόν ουδέποτε υπήρξε στην παγκόσμια Ιστορία ελεύθερο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος με όνομα: Ελλάδα!

Αν η Τουρκία αποφασίσει να στήσει κρίση ή ακόμα έναν πόλεμο στο Αιγαίο, θα είναι δική της απόφαση, θα εξυπηρετεί ή θα νομίζει ότι βολεύει τα γεωπολιτικά και άλλα της συμφέροντα. Το αν η Γκραικυλία κάνει η όχι πόλεμο, πώς θα χειριστεί μεγάλη ή μικρή, αληθινή ή εικονική κρίση με την Τουρκία είναι σε όλα τα επίπεδα στην αποκλειστική αρμοδιότητα και βούληση των ξένων αφεντάδων και των πρόσκαιρων συμφερόντων τους. Δεν μιλάμε για γεωπολιτικές μανούβρες των μεγάλων του κόσμου δυνάμεων στην υπόγεια ή όχι προώθηση ή διευθέτηση κάθε παγκόσμιου γεγονότος γιατί και σε αυτό το παζάρι, όπως δείχνει η εμπειρία αιώνων, από το 1821 μέχρι σήμερα, οι ξένοι, οι μεγάλοι παίχτες διαλέγουν, παίρνουν το μέρος των μικρών ή μεγάλων… συναδέλφων τους! Πάει να πει στην αυλή μας με το μέρος της Τουρκίας διαχρονικά και επίμονα. Το λέμε, το ξανατονίζουμε εμφαντικά να μην έχετε αυταπάτες μεγαλοϊδεατικές και άλλες εθνικοηλίθιες παρασυρμένοι από «χρήσιμους βλάκες», τους δεκάδες αργυρώνητους (σε χρήμα ή σε είδος και φήμη, δεν έχει και μεγάλη σημασία) ειδικούς των βοθροκάναλων, που δεν ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα ή μάλλον υποκρίνονται ότι τα ξέρουν όλα. Πολύ καλά κάνουν αφού ο όχλος της Γκραικυλίας ξεχνά πολύ γρήγορα.

Υπήρξαν και οι δυο υπόδικοι του συστήματος. Ο ένας κάθεται χρόνια στον θώκο της εξουσίας. Τώρα προγυμνάζεται ο άλλος. Ποσέξτε το ύφος του ενός και του άλλου, τα λέει όλα η φωτογραφία.

Προφανέστατα ξεχάσατε το στημένο από τον Ιμπεριαλισμό και τα εγχώρια πολιτικά βαποράκια του τραγικό φιάσκο στα Ίμια και πώς καθιερώθηκε στην διεθνή σκακιέρα ως  υποψία ή βολικό ενδεχόμενο το άθλιο «λακριντί» για «γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο», με εγχώρια λεβεντομαλακία (κατ’ εντολή των ξένων) του Κ. Σημίτη και της πολιτικής του συμμορίας, που σημειωτέον οι πιο νεώτεροι από δαύτους επιστρατεύτηκαν από τα ξένα αφεντικά στην επόμενη φάση της εξάρτησης και των σχεδίων τους, υπηρετούν την πολιτική συμμορία Κούλη. Μιλάμε για πλέρια ιδεολογική και πολιτική συνέπεια. Για ολοκληρωτική έλλειψη τσίπας,  με προκλητική συνενοχή του όχλου! Θυμηθείτε τί επακολούθησε! Όχι το ζήτημα των πτήσεων αεροσκαφών, παραβάσεων, παραβιάσεων, εμπλοκών, απειλών εκατέρωθεν (προεξάρχοντος Ερντογάν και των παρατρεχάμενών του, πάντα ο πιο δυνατός και έμπειρος παίζει το πρώτο βιολί σε αυτές τις… συναυλίες)! Αναλογιστείτε νοερά τί έγινε με τις καραβιές μεταναστών, με τον Πάσχα, που κάνουν εδώ και χρόνια οι καρχαρίες του Αιγαίου και άλλα πολλά, που προφανέστατα δεν σας αφορούν κρίνοντας από την εν γένει πολιτική και κοινωνική σας συμπεριφορά.

Όπως ξεχνάτε, πέρασαν κιόλας 30 χρόνια, το πώς αναδείχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν και ότι σας αρέσει ή όχι είσαστε στο ίδιο έργο θεατές με αλλαγμένα κοστούμια και ρόλους πλην ο όχλος της Γκραικυλίας δεν βγάζει το παραμικρό κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα αποχαυνωμένος στον μαζικό αυνανισμό των Μέσων Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media) και των Μέσων Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.). Έτσι δεν ξεκίνησε την πορεία ο Ερντογάν; Το Τουρκικό πολιτικό σύστημαμαγειρεύει πριν πεινάσει! Είπαμε: Μεγάλη περιφερειακή δύναμη μανούλα στην βυζαντινή καμαρίλα, στην μακρόπνοη προώθηση και παγίωση τετελεσμένων, στον ρόλο του πανέξυπνου και επιτήδειου «ουδέτερου», που επωφελείται από όλους και

Του Κώστα Γρηγοριάδη από την “Εφημερίδα των Συντακτών”.

! Πόσο να ζήσει, πόσο να είναι ακόμα μάχιμος ο Ταγίπ Ερντογάν; Αρέσει ή όχι αργά και σταθερά ετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση. Πάντα με την λογική των πιθανοτήτων και των εναλλακτικών σεναρίων και δράσεων. Δεν σας έφτασε ότι για μια ιστορική (κατά Ηράκλειτο) γενιά ήταν από τους ένα δυο άξιους και σημαντικούς ηγέτες της Δύσης; Το είπαμε και το γράψαμε σχεδόν «προφητικά» από την αρχή του αιώνα, που διανύουμε: Ο Πούτιν και ο Ερντογάν δεν είναι Μεγάλοι ηγέτες, είναι με ιστορικά κριτήρια μέτριοι, αλλά όλους τους Δυτικούς καραγκιόζηδες, που παριστάνουν τα τελευταία 30 χρόνια τους ταγούς, να στύψεις, δεν βγάζεις μισό Πούτιν ή μισό Ερντογάν.

Πότε θα ξυπνήσεις, όχλε της Γκραικυλίας; Ποτέ κατά τα φαινόμενα! Από την μια έχεις Ταγίπ κι από την άλλη Κούλη, Αλέξη, Αντωνάκη, Γιωργάκη, Κώτσο κι άλλους πέμπτης κατηγορίας πράκτορες των ξένων αφεντικών! Το πολιτικό και γεωπολιτικό μήνυμα των τελευταίων εξελίξεων στην Τουρκία με πρόσφατη αιχμή του δόρατος τις δημοτικές εκλογές είναι ότι δρομολογείται η διαδοχή και το βαθύ τουρκικό κράτος, το σύστημα εξουσίας της γείτονος κάνει πολύ έγκαιρα μεγάλα έργα. Γιατί να μην δοκιμάσει το ίδιο σενάριο με το 1990-1994 αφού αποδίδει τα μάλα; Αν κολλήσει κάπου, υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά σενάρια και έξυπνες δράσεις. Ο Ερντογάν δεν ήταν υπόδικος, δεν τον κυνηγούσε το σύστημα, δεν βγήκε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μέχρι να καθίσει στην προεδρική καρέκλα; Δεν ξέρει ότι όσο αντέχει ακόμα πρέπει να πάρει στα χέρια του και την διαδοχή ώστε να την τρενάρει, αν μπορεί καμιά πενταετία και βάλε;

Αν αφήσει την κουτάλα, ποιος ξέρει ποιος θα τον εκτοπίσει; Ο άξιος ηγέτης φυλάει τα νώτα και θέλει να έχει λόγο κυρίως στην διαδοχή του. Είναι πικρό, δεν το δέχεται ότι η κλεψύδρα τελειώνει μα δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς με τον πανδαμάτορα χρόνο. Σημειώστε ότι ο Ταγίπ είναι μουσουλμάνος, μέλος μια από τις κόρες της Εβραϊκής θρησκείας, που κατέστρεψε τον Δυτικό κόσμο και κατά τα φαινόμενα θα τελειώσει τον άνθρωπο στην Γη. Από την πρώτη στιγμή της πολιτικής του καριέρας επικαλείται την βαθειά του πίστη στον Αλλάχ (επομένως και στο πεπρωμένο) είτε ως λειτουργική του ανάγκη και πραγματικότητα είτε ως πρόσχημα για τον όχλο, είτε και τα δυο μαζί. Γνωρίζει, λοιπόν, πού πάει το πράγμα και ότι τον συμφέρει να έχει αυτός την μπαγκέτα της διαδοχής. Όταν θα είναι περίπου 75 χρονών, θα έχει ψηθεί, θα έχει μάθει καλά όλα τα εσωτερικά και γεωπολιτικά κόλπα ο Ιμάμογλου και η παρέα του, γιατί να μην καθίσει, γιατί να μην είναι ο νέος σουλτάνος, για να χρησιμοποιήσουμε μια προσφιλή χαζή στην Γκραικυλία φράση; Έτσι θα πεταχτούν στα σκουπίδια της Ιστορίας οι Κεμαλικοί; Τί είναι, άλλωστε, ο Ερντογάν παρεκτός ένας κεμαλικός με ροζέ φερετζέ; Πώς και πότε θα γίνει επιτυχώς στην Τουρκία η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία; Άμα πετύχει το πείραμα Ιμάμογλου, θα κάτσει και αυτός στην καρέκλα με την σειρά του, άλλα 20-30 χρόνια. Αν όχι; Όσο, και αν κρατήσει!

Μετά; Οι επόμενοι γαμπροί εξουσίας, που η Τουρκία ετοιμάζει πάντα έγκαιρα, όπως κάθε σοβαρό κράτος με μεγάλο γεωπολιτικό αποτύπωμα. Αυτή είναι η μάλλον εκ του ασφαλούς ζαριά, που ονομάζεται Ιμάμογλου, σε τοπικό και διεθνές τάβλι της Τουρκίας! Γκέγκε; Αλλά τί σου λέμε τώρα, να σου χαλάσουμε την ρουτίνα του εθνικού και ψευτοπατριωτικού αυνανισμού! Ο όχλος των ραγιάδων χρειάζεται πάντα εχθρούς, που νομίζει ότι είναι του χεριού του, όσες Καταστροφές και αν υποστεί από αυτούς στην ροή του χρόνου. Στο ίδιο έργο θεατές μετά από 30 χρόνια αλλά η Γκραικυλία δεν χαμπαριάζει! Ακούει τους ηλίθιους «ειδικούς», που τον παραμυθιάζουν ότι είναι πάντα ο περιούσιος λαός της Ιστορίας (με την σειρά της πιστεύει στην άλλη κόρη του Εβραϊσμού) και ενώ βρίσκεται μέσα στον βόθρο με τα σκατά, τάχα θα γίνει ένα θαύμα,  κολπάκι αναπάντεχο και θα είναι όπως πάντα ο «γαμάω»! Στην Τουρκία το σύστημα έλυσε ήδη κάβους και προχωράει το πλοίο της εξουσία αργά μα σταθερά στο επόμενο ταξίδι. Ενώ στην αποικία Γκραικυλία τα ζώα μου αργά…

—————————

Υ.Γ. Πόσο ηλίθιος, πόσο μαλάκας, πόσο τενεκές ξεγάνωτος μπορεί να είσαι για να συστήνεσαι, να ποζάρεις σαν «ειδικός Τουρκολόγος και Οθωμανολόγος»;