ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ

Όπως γίνεται με τα μεγάλα, πρωτίστως τα παγκόσμια εγκλήματα, όσο νυχτώνει το αγγούρι μεγαλώνει!  Έρχονται με το ξημέρωμα στο φως ανατριχιαστικά στοιχεία και συγκλονιστικές λεπτομέρειες, που αποδεικνύουν το φρικτό και ειδεχθέστατο της όλης πράξης. Στα ανοιχτά της Πύλου συνετελέσθη ένα από τα μέγιστα σύγχρονα εγκλήματα με πάνω από 600 πνιγμένους μετανάστες-πρόσφυγες, πλην δεν είναι το μόνο. Άγνωστος αριθμός, σίγουρα αμέτρητες μυριάδες φτωχοδιάβολοι αναζητώντας καλύτερη ζωή και διαφυγή από την πείνα και τον πόλεμο έγιναν βορά των σκυλόψαρων της Μεσογείου και ιδιαίτερα του Αιγαίου, μόνο τα τελευταία 25 χρόνια! Ακόμα ένα μαζικό έγκλημα του Δ΄ Γερμανικού Ράιχ, που αποκαλείται κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση με το εκτελεστικό όργανο το ξενόδουλο καθεστώς της αποικίας Γκραικυλίας. Είχαν ώρες το σαπιοκάραβο με πάνω από 700 ψυχές και απλώς το κοίταζαν, περίμεναν πότε θα βουλιάξει!

Πάλι ο Κούλης Ξεπουλητάρης και η πολιτική του συμμορία ως ηθικοί αυτουργοί! Με κυνική θρασύτητα συναγωνίζονται τους ΣΥΡΙΖΑίους και δηλώνουν ξεδιάντροπα ότι την πενταετία του άνευ Τσίπ(ρ)ας θαλαμοφύλακα έφαγαν περισσότεροι πρόσφυγες-μετανάστες οι καρχαρίες του Αιγαίου και Μεσογείου από την εποχή του επιτελικού κράτους Κούλη! Η τραγωδία της Πύλου ανάγλυφο της φασιστικής και βάρβαρης Ευρώπης, της υποτέλειας της Γκραικυλίας και του ωχαδερφισμού, της υποκρισίας, της απανθρωπιάς του Δυτικού ζωντόβολου, που καλπάζει στον πίθηκο και στην ψηφιακή ανυπαρξία μαζί με της φωλιάς του την καταστροφή. Γράφτηκαν τόσες μπούρδες από ανειδίκευτους… ειδικούς με κοινό παρονομαστή την δικαιολόγηση των κατά συρροήν δολοφόνων. Λες και δεν είναι οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι και λοιπά Δυτικά σκουλήκια, λες και δεν είναι ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο, που κάνουν πολέμους, διαλύουν κράτη και φυλές, δημιουργούν εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, για να πετύχουν το μέγιστο κέρδος και συνάμα να τα κονομήσουν χοντρά ακόμα και από τον θάνατο όλων όσων θαλασσοπνίγονται δίνοντας το υστέρημα, χιλιάδες δολάρια το κεφάλι, σε δουλεμπορικά κυκλώματα τάχα να τους μεταφέρουν σε Δυτικό παράδεισο, που γίνεται ολοένα κόλαση με την συνενοχή όλων μας.

Πρώτα μπουκώνουν χρήματα οι καρχαρίες της ξηράς για να κάνουν στην συνέχεια Πάσχα οι αυθεντικοί, της θάλασσας! Όχι, ποτέ  δεν θα εμπλακούμε στο γαϊτανάκι της μαζικής ηλιθιότητας των βοθροκάναλων και των πολιτικών συμμοριών της Δύσης και ιδιαίτερα της Γκραικυλίας: Ρίξανε ή όχι σκοινί, πότε, πώς και γιατί στο δουλεμπορικό σαπιοκάραβο; Μα ήτανε διεθνή ύδατα και δεν είχε ευθύνη η αποικία Γκραικυλία! Τί άλλο θα μπορούσε να γίνει, άμα πλησίαζαν πλοία για την διάσωση των θυμάτων θα τούμπαρε το καΐκι και θα βυθίζονταν αύτανδρο! Μα οι ίδιοι οι πρόσφυγες αρνήθηκαν την βοήθεια και ζήτησαν να τους αφήσουν να πάνε στην Ιταλία. Και άλλα κροκοδείλια δάκρυα τάχα για να δικαιολογήσουν την εγκληματική φύση του Καπιταλισμού και των ποικίλων του βαπορακίων! Θα σας μιλήσουμε για μια ακόμα φορά επιχειρησιακά τί θα έπρεπε να γίνει εκμεταλλευόμενοι και την μεγάλη μας θητεία και εμπειρία στα στρατιωτικά και εν γένει γεωπολιτικά ζητήματα.

Έπρεπε να μην αφήσουν να ξεκινήσει το σαπιοκάραβο με τους πάνω από 700 αφελείς και δυστυχισμένους. Είναι, όμως, τόσο μεγάλος ο τζίρος των κυκλωμάτων, που πάνε στον βρόντο οι πολιτικές θέσεις για άμεσα εκτελεστές, με την σύλληψη, θανατικές ποινές για όλους τους δουλέμπορους! Για την ιστορία σημειώνουμε ότι αυτό το μπάρκο του θανάτου με 7.000 δολάρια το κεφάλι ήταν τζίρος πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια χωρίς να υπολογίζονται τα πανωπροίκια… για ειδικές ανέσεις, για παράδειγμα  να μην ταξιδεύεις κλειδωμένος στ’ αμπάρια, αλλά να είσαι γονατιστός στο κατάστρωμα, για μια γουλιά νερό και λίγο εξτρά τροφή!!  Έγινε γνωστό ότι το εν λόγω πλωτό φέρετρο έκανε άλλα τουλάχιστον 10 ταξίδια. Απλώς υπολογίστε τον συνολικό τζίρο! Ή μήπως δεν καταλάβατε, δεν είναι μια ακόμα τρανή εξήγηση γιατί ο Καπιταλισμός κατήργησε την θανατική ποινή; Για τα δικά τους παιδιά, για τους μεγαλοκαρχαρίες, καρχαρίες και την μαρίδα υπηρεσίας τους! Ξεκίνησε το «μοιραίο» καΐκι, το έβλεπαν οι αρμόδιοι αναρμόδιοι με τόσα μέσα, που διαθέτει η τεχνολογία, ήξεραν ότι δεν μπορεί να πάει πουθενά με τόσο φόρτο ακόμα και με καλό καιρό! Μάλλον έκαναν ότι δεν το είδαν κατά την προσφιλή καπιταλιστική λογική: Δεν πάτε να πνιγείτε, αφού σας ληστέψαμε το πορτοφόλι, να γλιτώσουμε από σας και σεις από τα βάσανά σας! Έφθασε το καράβι στα διεθνή ύδατα έξω από την Πύλο. Οι εικόνες των δορυφόρων δείχνουν ότι έμενε στην ίδια θέση πάνω από 7 ώρες, πλήρως ακίνητο! Και το χάζευαν… Καλύτερα να βυθιστεί γιατί, που να σώζεις τώρα, να περιθάλπεις και στην συνέχεια να τους επαναπροωθείς στα μουλωχτά στην αφετηρία τους με όλη την (υποκριτική) διεθνή κατακραυγή.

Τί έπρεπε να γίνει; Συντονισμένη και πολύ επιδέξια, δίκην λεπτότατης χειρουργικής επέμβασης, επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου, που ήταν παραπάνω από βέβαιο ότι θα βρεθεί στον πάτο της θάλασσας. Για αυτό, άλλωστε, δεν προσχωρούσε, έμενε ακίνητο μεσοπέλαγα. Ουδόλως ενδιαφέρει αν είναι διεθνή ύδατα! Ίσα-ίσα σε αυτήν την περίπτωση το κράτος ευθύνης (στην εν λόγω περίπτωση η Γκραικυλία) για την έρευνα και διάσωση κινητοποιεί όλες τις όμορες χώρες και διεθνείς οργανισμούς σε ρόλο συντονιστή. Ποτέ δεν ρωτάς έναν, που του μέλει να πνιγεί, αν επιθυμεί να τον διαδώσεις ή όχι! Πολύ περισσότερο, που έχουμε δουλεμπορικό, με εξαθλιωμένους, που είναι υπό τον βούρδουλα καπετάνιου δουλέμπορα και υποταχτικών του. Εκατοντάδες έτσι κι αλλιώς προγραμμένοι, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες, ολόκληρες οικογένειες κινδυνεύουν, αν ολιγωρήσεις τους περιμένει βέβαιος θάνατος. Ώρες πολλές στην Γκραικυλία οι Αρχές κάνουν ότι δεν βλέπουν. Περιμένουν, άραγε, εντολές από τα ξένα αφεντικά πώς να δράσουν, αν θα κάνουν το απολύτως αυτονόητο; Όταν λέμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, δεν είναι τηλεοπτικό παιχνιδάκι, αλλά σκληρή στρατιωτική-πολεμική δράση. Κυκλώνεις την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή με ναυτικές μονάδες και η φρεγάτα, που εκτελεί χρέη ναυαρχίδας, θέτει υπό την εξουσία του κάθε εγχώριο ή ξένο πλεούμενο σε μεγάλη έκταση, όπως και ελικόπτερα και κάθε εναέριο μέσο. Φέρνεις και ειδικές μονάδες ακόμα και για υποβρύχιες επιχειρήσεις, για την περίπτωση, που μπατάρει τα σαπιοκάραβο και θα πρέπει να δράσεις αστραπιαία να σώσεις, όσους μπορείς, μάλλον-να τα πούμε κυνικά-να πνιγούν και από τους φυλακισμένους  στ’  αμπάρια όσο το δυνατόν λιγότεροι! Απώτερος στόχος είναι να καταλάβεις το πλοίο με ήπιες μορφές. Για παράδειγμα με 4-5 βατράχια, που θ’ ανέβουν αθέατα μέσα στην νύχτα, τόσες ώρες ήταν το σκάφος του θανάτου ακινητοποιημένο μεσοπέλαγα. Επίσης καλείς τον κόσμο από το κατάστρωμα να πέσει στην θάλασσα και έχεις ήδη αναπτύξει γύρω-γύρω δεκάδες σωστικές λέμβους. Μα, αν μετακινηθούν οι επιβάτες, το φορτίο αν χάσει την οποία ισορροπία, δεκάδες θα βρεθούν στην θάλασσα. Ας βρεθούν, αφού θα είναι έτοιμοι οι διασώστες να τους πετάξουν σωσίβια, να τους περισυλλέξουν άμεσα με τις βάρκες. Υπάρχει πλήθος άλλων ενεργειών, ανάλογα με την εξελισσόμενη κατάσταση, τα μέσα και την έμπνευση του ηγέτη τής εν λόγω αποστολής. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια, μόνο για να δείξουμε τί σημαίνει άρτια και πολύπλευρη πολεμική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Εσύ, όχι μόνο αγνόησες τα επιχειρησιακά εγχειρίδια, που διδάσκονται ακόμα και σε στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά και δεν έκανες σοβαρή επιχείρηση διάσωσης. Φοβόσουν, δήθεν, ότι το σαπιοκάραβο θα βούλιαζε, αν το πλησίαζε ομάδα διάσωσης, κάτι που συνέβη, χωρίς να το… αγγίξει κανείς. Στην συνέχεια ήρθες κατόπιν εορτής να ψάχνεις  πτώματα προφανώς για τα μάτια του κοσμάκη. Και τί ωραία, χυδαία και απάνθρωπα, τα σερβίρουν τα άθλια βοθροκάναλα! 105 διασωθέντες και 82 νεκροί. Οι άλλοι 500, που έφαγαν οι καρχαρίες, αποσιωπώνται, πουθενά δεν αναφέρονται,  δεν υπήρξαν! Άλλο 600 νεκροί και άλλο 82! Είναι πιο καλό, απαλό στο αυτί, ιδίως τώρα, που είναι παραμονές εκλογών και οι κομματικές συμμορίες θέλουν τα ψηφαλάκια του όχλου. Η γελοιότητα στο μεγαλείο της. Τα ξένα αφεντικά νίπτουν τα χείρας, Πόντιοι Πιλάτοι. Τα τσιράκια τους στην Γκραικυλία πρόθυμα εξυπηρετούν τα σχέδιά τους. Αλλά και τόσο μεγάλη γαϊδουριά στην εγχώρια κοινωνία, στην αγέλη των ψηφιακών ηλιθίων-διαβάστε! Μόνο κροκοδείλια δάκρυα και… κουτσομπολιό για να γεμίζουν τα κανάλια φρικιαστικές εικόνες και να πουλάνε ηλίθιες καταναλωτικές διαφημίσεις. Α, όλα κι όλα! Διαθέτουμε… μεγάλη ευαισθησία! Κηρύξαμε τριήμερο εθνικό πένθος! Άλλη χοντρομαλακία, με την οποία η ξενόδουλη εξουσία επιχείρησε τάχα να αποσείσει τις ευθύνες για το φρικιαστικό της έγκλημα!

Έχουμε πολλάκις διατυπώσει τις αιρετικές μας θέσεις για το μεταναστευτικό, που δεν λύνεται ποτέ, είναι σύμφυτο πρόβλημα με τα μεγάλα περάσματα μετακίνησης όλων των πληθυσμών της γης, όπως η Μεσόγειος και το Αιγαίο Πέλαγος.  Δημιουργούνται τρέχοντα μεγάλα ζητήματα, ρατσισμοί και άλλες αντιπαλότητες και αντιδράσεις, πλην όμως, μακρόπνοα γεμίζουν με δύναμη, έμπνευση, ζωτική ικμάδα, δημιουργικά ρεύματα στους τόπους, όπου συμβαίνουν οι μετακινήσεις των λαών.  Μην ξεχνάτε την μεγάλη συναυλία, που επιμεληθήκαμε με την Ένωση Συντακτών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) με τίτλο- δυναμική παρέμβαση: Προσφυγιά και Μετανάστευση, κοιτίδες πολιτισμού! Πάντα και με όποιες συνθήκες, διασώζεις και εξασφαλίζεις στους μετανάστες και πρόσφυγες τα αναγκαία προς το ζην, τους φιλοξενείς, όπως σου έχουν διδάξει οι πρόγονοί σου, που εσύ τους θυμάσαι μόνο στα έωλα εθνικιστικά φασιστικά κρεσέντα! Ιδιαίτερα τώρα τους διασώζεις, που όλα τα ξενάκια ουδόλως θέλουν και νοιάζονται να μείνουν στην Γκραικυλία και το μόνο τους ζητούμενο είναι να πάνε στον κολασμένο… παράδεισο της Δύσης.

Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και να τους διευκολύνουμε να πετύχουν τον σκοπό τους. Ανέκαθεν είμαστε υπέρ της πολιτικής των ανοικτών συνόρων! Κυρίως τώρα, που τα ξένα αφεντικά μάς χρησιμοποιούν ως ανάχωμα στην μετανάστευση, που δημιουργούν οι ολέθριες και δολοφονικές τους πολιτικές. Επαναλαμβάνουμε, αν ήσουν ανεξάρτητο, ελεύθερο κράτος και όχι αποικία, θα τους φιλοξενούσες, θα τους χορηγούσες ένα συγκεκριμένο ταξιδιωτικό έγγραφο μιας χρήσης, θα τους οδηγούσες στα βόρεια σύνορα και θα τους έλεγες: Από εδώ πάνε για την Ευρώπη, καλό ταξίδι! Με τί φόντα να το κάνεις, όταν είσαι 6 αιώνες σκλάβος, 400 χρόνια στους Τούρκους και 200 στους Αμερικάνους και λοιπούς Δυτικούς; Με τους φράκτες δεν λύνεται το μεταναστευτικό, πάει να πει δεν τιθασεύεται η φυσική ροή του ανθρώπινου ποταμού στην Γη.

Ούτε μας βρίσκει σύμφωνους από ταξική, πολιτική, επαναστατική άποψη όλη αυτή η κίνηση της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, όποιες συνθήκες και να επικρατούν στον τόπο από τον οποίο φεύγει το κάθε κύμα. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Η Γη γυρίζει πάντα ερήμην μας! Δεν μαζεύεις, ωστόσο, το υστέρημά σου, ολάκερη περιουσία για τον τρόπο, που ζεις εξαθλιωμένα, για να τον δώσεις σε νταβατζήδες και δουλέμπορους για να σε οδηγήσουν στον θάνατο! Για την λύση κάθε προβλήματος, για όποια αλλαγή παλεύεις ταξικά, μαχητικά να την φέρεις, να την επιβάλλεις στην πατρίδα σου, αντί να φεύγεις στο άγνωστο πρόσφυγας ή μετανάστης. Για σκεφθείτε, όλα τα εκατομμύρια των πνιγμένων και διωγμένων αν μένανε στις κοιτίδες τους και κάνανε την επανάστασή τους, πόσο πιο ωφελημένος θα ήταν και αυτοί και ο πλανήτης. Το είχαμε διατυπώσει και για την «δική μας» Μικρασιατική Καταστροφή, κυνικά και ωμά:

Αν όλος αυτός ο όχλος των 2,5 εκατομμυρίων, που συνωστίστηκε στην προκυμαία της Σμύρνης κι άλλες πόλεις της Μικράς Ασίας, τολμούσε να πάρει έστω από ένα σκεπάρνι, μόνο από ένα στειλιάρι ως όπλο και να πολεμήσει, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο, εν γένει στην Ανατολή. Αλλά τότε και τώρα εξαρτώνται από πάσης φύσεως νταβατζήδες, δουλέμπορους και κομματόσκυλα πολιτικούς, που τους δολοφονούν εν ψυχρώ κι έτσι τα τελευταία 200-300 χρόνια η Μάνα του Πολιτισμού Ανατολή είναι υποτελής, απόλυτα εξαρτάται, παρακαλεί γονυπετής την βάρβαρη Δύση. Η τελευταία την δολοφονεί γιατί έτσι επιτάσσει η μανία της για μέγιστο κέρδος, εξάγει έχει καθιερώσει τα κουσούρια της σε όλο τον πλανήτη. Για αυτό τεράστια και ειδεχθή εγκλήματα σαν αυτό της Πύλου είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη. Κι αν μάλιστα έχουν εκτελεστικό όργανο την αποικία Γκραικυλία, θα γιορτάζεται το Πάσχα των Καρχαριών… Από το 2014 μέχρι σήμερα πάνω από 24.000 πρόσφυγες-μετανάστες πνίγηκαν ή είναι αγνοούμενοι στην Μεσόγειο!! Πάνω από 2.400 το περσινό έτος! Στα σαγόνια του καρχαρία στην ξηρά και στην θάλασσα.

 

******************

 

ΗΛΙΑΣ ΒΟΛΙΟΤΗΣ – ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Προσφυγάκι

 

Του  Αϊλάν Κουρντί

 

Ποιος διάβολος σε μάγεψε την χώρα σου ν’ αφήσεις

δεν βρήκες τόπο πλούσιο να πας να ξεψυχήσεις,

εμείς πλέον δεν δίνουμε τ’ αγγέλου μας νεράκι

θα σώζουμ’ απ’ τον όλεθρο κάθε φυλής ξενάκι;

Αιώνες τώρα πέθανε ο Ξένιος ο Δίας

σταυρώθηκε από θεό του μίσους και της βίας

οι ζηλωτές του σπέρνουνε ερείπια και αίμα

ληστεύουνε ιθαγενείς με πόλεμο και ψέμα.

Τσακίσανε με πρόσχημα την δόλια σου πατρίδα

παγκόσμια πως πρωτοστατεί στου τρόμου την παρτίδα,

μόνοι τους τον σκαρώσανε, τον τρέφουν κι εξοπλίζουν 

να μην τολμάνε οι λαοί το βιος τους να ορίζουν.

 

Μεσόγειος πολιτισμού μήτρα και χορωδία

μες στα νερά σου παίζεται διαρκώς μια τραγωδία

εσείς νεκροί ή πρόσφυγες, εμείς φτωχοί ραγιάδες

συνένοχα ταΐζουμε τους ίδιους αφεντάδες.

Έτσι ανθείς ανέκαθεν στου κόσμου το γεφύρι

λουλούδι όμορφο, ζωή, με αίμ’ αντί για γύρη

κι όσο πιο λάβροι ποταμοί χύνονται στην λεκάνη

εύγονο και πολύπλαστο βιολογικό χαρμάνι.

Το μίσος των κατακτητών, των ντόπιων η δειλία

απρόσμενα συνωμοτούν να δίνουν ασυλία

στην τόση βαρβαρότητα, π’ αποζητάει αίφνης

προσωρινά την λύτρωση σ’ αιώνια έργα τέχνης.

 

Όπως το σύμπαν σπαταλά δίχως ποτέ να ξέρει

άπειρη ύλη σκοτεινή ν’ ανάψει έν’ αστέρι

μύριες ανίδεες ψυχές καίγονται σαν ξεράδια 

ώριο να λάμψει άγαλμα στης λήθης τα σκοτάδια.

Κι αν να κοιμάσαι φαίνεται, δόλιο μου προσφυγάκι,

συχνά το πλοίο ναυαγεί μακριά απ’ την Ιθάκη

κι αλίμονο, που του ’κλεισε ο κύκλος πριν ανοίξει

χωρίς το γλέντι να χαρεί, το πάθος να στραγγίξει!

Αρκεί κορμί, που έγινες ανώνυμη σκυτάλη

στον στίβο τον ανθρώπινο, που τώρα τρέχουν άλλοι

 κι αν ο Πατέρας Πόλεμος καινούριο δράμ’ αρχίσει

στο γήινο παλίμψηστο τον ρόλο μας θα σβήσει;

 

Καθένας είναι πρόσφυγας στου χάους την θυμέλη

ικέτης του αυτόχθονα, π’ ουδέποτε τον θέλει

ζήτημα τύχης και τιμής το έργο, που θα παίξει

λόγο να έχει στην πλοκή, θίασο να διαλέξει.

Πόσοι χαμένοι άδοξα κατιάζουν στο μυαλό μας

οδυνηρή ενάργεια στο μπάρκο το θολό μας

αφού, μικρέ, περίσσεψες στ’ ανθρωπισμού την σκούνα

μόνο μαζί πια πλέουμε στης μνήμης την φουρτούνα.

Αχόρταγα βυζαίνουμε της παρακμής τα στήθια

το μαύρο γάλα της σκλαβιάς μας έγινε συνήθεια,

την λευτεριά, την προκοπή στον τόπο σου την σπέρνεις

αντί σε ξένες γειτονιές το πτώμα σου να σέρνεις.

 

         Σκόπελος-Αλόννησος

3-10 Σεπτεμβρίου 2015

 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ: Συνωμοσίες της Κασσάνδρας  

                                                                                                                                                             (εκδόσεις Μετρονόμος)