ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Ηρωοποιήθηκε αίφνης στην κρίσιμη και θολή στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ και συνάμα απόκτησαν ενδιαφέρον οι ανιαρές έως τώρα Αμερικανικές εκλογές! Πάνε περίπατο (προσώρας;) τα ανοϊκά ανέκδοτα του αξιολύπητου Μπάιντεν. Αυτός και το κόμμα του με άλλους πια όρους πρέπει άμεσα (χτες) ν’ αποφασίσουν, αν και ποιος θα κατέβει στις κάλπες να αντιμετωπίσει τους Ρεπουμπλικάνους. Εκλογική μάχη όλο σφρίγος, νεανικό παλμό και πάθος! Ογδοντάρης συν ένα και εβδομηντάρης συν οκτώ πολιτικολογούν  ποιος θα γίνει πλανητάρχης! Πώς το έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, ὕθλος γραϊδίων, πάει να πει, γεροντομωρολογήματα! Όχι ότι έχουν ουσιαστική σημασία. Πρόεδρος θα βγει όποιος επιθυμεί το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα και οι άλλες κορυφές του Κεφαλαίου. Ή τάχα πιστεύετε ότι αυτά τα σάψαλα κρατούν τα κουμπιά του πυρηνικού πολέμου; Έχουμε μιλήσει με αφορμή τις Γαλλικές εκλογές και για το καλπονοθευτικό σύστημα Η.Π.Α. Παρά το ελεγχόμενο καραγκιοζιλίκι, υπάρχουν ενδοϊμπεριαλιστικές και μη αντιθέσεις, ώστε για παράδειγμα να «ψηφίζεται» Γκορ, να βγαίνει Μπους υιός!

Ανακοινώθηκε, φαίνεται, βλέπουμε, παρουσιάζεται απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντ.  Τραμπ. Χρησιμοποιούμε σκόπιμα και πολύ προσεκτικά τις λέξεις! Αδύνατον να είσαι σίγουρος στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας! Και γιατί άλλωστε να είσαι; Ποιον ενδιαφέρει; Ποιος ασχολείται πολιτικά, ταξικά, πέρα από την «λογική» του φιλοθεάμονος ηλίθιου, διεφθαρμένου και ψεκασμένου από την οθόνη όχλου; Ούτε υπάρχει αντίπαλο δέος, όπως συνέβαινε ως το 1990. Τώρα τα πάντα πολτός, μάλλον απέραντος καπιταλιστικός βόθρος. «Όλα είναι μαζικά και προπαντός αμερικανικά»!-τραγουδούσε ο αείμνηστος Γιάννης Μαρκόπουλος! Μπήκε στην ζωή και το V.A.R. της πολιτικής, του κάνουν τα μάτια πουλάκια, του στήνω κατάσταση, του οδηγώ σε μια ή άλλη κατεύθυνση, του ποιος ο μαέστρος και γιατί ενορχηστρώνει έτσι κι όχι αλλιώς  την… μελωδία. Θα πείτε: Έτσι δεν γίνονταν και παλιά, ανέκαθεν; Όχι, κατηγορηματικά όχι! Τώρα η Δύση έγινε μολυσμένο Χωριό με ενιαίο κέντρο καθοδήγησης. Όχι αυτό, που φαίνεται, οι πολιτικοί ή πολιτική των Η.Π.Α., αλλά ό,τι βρίσκεται πίσω από αυτούς. Τώρα ένα, μοναδικό άρρωστο σύστημα τρώει τις σάρκες του. Από την πρώτη στιγμή έχει πάρει «προφητική» θέση και για αυτά η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα.

                Του Β. Παπαβασιλείου από την “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Μέχρι φωτογραφία και βίντεο σας δείχνουν ότι «πιάσανε» την σφαίρα λίγο πριν φτάσει στο αφτί του Τραμπ!! Το γελοίον του πράγματος! Απλώς εμείς οι… παλιοί θυμηθήκαμε την απόπειρα κατά Ρήγκαν και τα μεγάλα ερωτηματικά, που έμειναν αναπάντητα, αν και έζησε ο φερόμενος ως δολοφόνος! Τώρα; Θα πρυτανεύσει το σκοτάδι ή μάλλον ό,τι σερβίρουν οι μυστικές υπηρεσίες και τα βοθροκάναλα. Γιατί έσπευσαν να σκοτώσουν τον δράστη, αντί να τον τραυματίσουν; Για να του κλείσουν για πάντα το στόμα, η προφανής απάντηση. Αποκλειστικά βίντεο, μοναδικές φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα, … συγκλονιστικοί διάλογοι, η επιμονή του Τραμπ να βρει τα παπούτσια του και άλλα τάχα πιπεράτα, όχι ότι δεν έχουν μικρή ή μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα, αλλά όπως χρησιμοποιούνται από την εξουσία και τα βοθροκάναλα, είναι τα γεμίσματα, το αλατοπίπερο ή μάλλον η άχνη, η ομίχλη για να σερβιριστεί στον όχλο αυτό, που θέλει κάθε φορά το Κεφάλαιο.

Ξαναλέμε ότι υπάρχουν πάντα αντικρουόμενα συμφέροντα, ενδοϊμπεριαλιστικές και άλλες αντιθέσεις. Το δυτικό σύστημα καταρρέει και σε αυτήν την αναμφισβήτητη ροπή αναπτύσσονται, μάχονται, έστω κουλά, λόγω έλλειψης αξιόμαχου αντίπαλου, πλην συχνά λυσσασμένα φυγόκεντρες και κεντρομόλες δυνάμεις. Η τραγική αντίφαση όλων των πολιτικών συστημάτων, να μην πούμε του ρέοντος χάους, του σύμπαντος κόσμου: Οι αντιθέσεις και η ταξική (κι αυτό το έχουμε εξηγήσει) πάλη είναι η μόνη κινητήριος δύναμή τους, αλλά όταν βολευτείς σε μια ισορροπία, πώς να πας για μια άλλη, που δεν σε συμπεριλαμβάνει; Μην ξεχνάτε, όμως, τον περίφημο χρυσό κανόνα, που ισχύει και στην πολιτική και γεωπολιτική: Όποιος βάζει τον χρυσό, ορίζει και τον κανόνα! Πολύ λυπούμεθα για τις συχνές επαναλήψεις, αλλά η Κασσάνδρα εκτός από συνωμοσιολόγα είναι και… προφητική, πάντα δια της ταξικής πολιτικής ανάλυσης.

Για να δούμε τώρα και ορισμένα ζητήματα αμερικανικής πολιτικής. Η ηγετική δύναμη των Η.Π.Α. πνέει τα λοίσθια στην Δύση. Δεν συζητάμε για τον κόσμο! Εκεί έχει πάρει ήδη το πάνω χέρι η Κίνα. Ξημερώνει, επιτέλους, η παγκόσμια εξουσία της Ασίας! Το αμερικανικό σύστημα ανθίσταται, όπως είναι προφανές, αλλά τρώει τις σάρκες του, δεν μπορεί να διαχειριστεί την καλπάζουσα παρακμή. Μα να μην είναι σε θέση να βρει αξιόμαχο πρόεδρο; Να παλεύει μεταξύ εμφανούς και μέλλουσας ανοίας; Το Κεφάλαιο θέλει να λυθούν τα προβλήματα διαχειριστών εξουσίας του, προτού αυτά χτυπήσουν την πόρτα και της δικής του κυριαρχίας. Θα πείτε πάλι, οι εκλογές είναι τόσο κρίσιμες; Σαφώς και όχι. Αλλά αργά ή γρήγορα το σύστημα επιβάλλεται να ισιώσει, που λέμε στα πλοία, να κερδίζει χαμένο χρόνο και χώρο, να επιβάλλει τους όρους του, να κάνει επιτέλους,  διευρυμένη αναπαραγωγή (του είναι του), να το πούμε επιστημονικά στην Μαρξιστική Πολιτική Οικονομία. Αν μπορεί, που πλέον αδυνατεί! Ψάχνει και ψάχνεται στις αντιθέσεις και θολούρες του. Μολονότι δεν είναι σημείο καμπής οι προσεχείς εκλογές, οφείλει, τουλάχιστον, κάποια στιγμή να δρομολογήσει άμεσες, λειτουργικές λύσεις, δεν μπορεί ολοένα να παρακολουθεί την παρακμή σαρκάζοντας τον Μπάιντεν, που αποκαλεί τον Ζελένσκι Πούτιν! Πρέπει να παράξει εδώ και τώρα αλλά κυρίως και μακροπρόθεσμα πολιτικό προσωπικό για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.

                                                Αυτή είναι η φωτογράφιση της σφαίρας, δήθεν λίγο πριν φτάσει στο αφτί 

                                               του Τραμπ!! Κουτόχορτο με το φορτηγό στον όχλο. Τα μάτια του πουλάκια!

Να μερικά παραδείγματα: Ουκρανία: Ως πότε θα δίνουν όπλα και λεφτά σε χαμένη εκ των προτέρων υπόθεση; Δυόμισι χρόνια ο Ιμπεριαλισμός,  από την Ρωσία, τις Η.Π.Α. την Κίνα, έφαγε με χρυσά κουτάλια. Ξεπούλησε σε όπλα, πυρομαχικά, προστασία και διαχειριστικά κόλπα. Να κάνουμε καινούριες πιο προσοδοφόρες δουλειές! Ο Τραμπ δεν διακηρύσσει άσκοπα, οι Ουκρανοί δεν φοβούνται αδικαιολόγητα, όταν μιλάει για τέλος του πολέμου, ότι αν ήταν αυτός, δεν θα γινότανε και τα ρέστα! Ο Ιμπεριαλισμός θέλει καινούρια χωράφια να σπείρει πτώματα και κέρδη! Μεσανατολικό: Πλήρες αδιέξοδο. Χρησιμοποιήθηκαν πράκτορες των Αμερικάνων στην Χαμάς, εκτελέσθηκε η αιματηρή προβοκάτσια, ξεπουλάνε πάλι όπλα, δουλεύουν τυφλά για τους Εβραίους δολοφόνους των Παλαιστινίων αλλά οι χιλιάδες νεκροί συνεχίζονται. Ναι μεν το Εβραϊκό Κεφάλαιο κυριαρχεί στις Η.Π.Α., αλλά δεν συμφέρει η διαρκής αιματοχυσία, πρέπει να βρεθεί λύση και για τα συμφέροντα του Ιμπεριαλισμού και Σιωνισμού. Κίνα, Ινδία, Ασία και τα ρέστα: Ως πότε θα περιμένει ο Κινέζος και οι σύμμαχοί του να πέσει σάπιο μήλο ο Αμερικανικός Ιμπεριαλισμός; Ως πότε ο τελευταίος θα σαπίζει; Μπορεί να λέγονται διάφορες απειλητικές μπούρδες στις συνόδους του ΝΑΤΟ και άλλα φόρα των δυτικών στρατόκαβλων, να γίνονται διακηρύξεις για θωράκιση της Δύσης έναντι της διείσδυσης της Κίνας, αλλά ο βασιλιάς είναι γυμνός! Η πιστεύουν κάποιοι χαζοί ότι ολοκληρωτική πολεμική σύγκρουση με την Κίνα θα βγάλει νικητές τους Δυτικούς; Υπάρχει και τον συνακόλουθο κρίσιμο ζήτημα: Και η ίδια η Κίνα είναι ο πιο στυγνός Καπιταλισμός, άρα είναι μέρος του προβλήματος: Σύστημα χωρίς αξιόμαχο αντίπαλο δέος, που αργά ή γρήγορα θα φάει τις σάρκες του και θα οδηγήσει ή σε άλλη μορφή διακυβέρνησης ή στην καταστροφή, στην εξαφάνιση του ανθρώπου. Και ερχόμαστε τώρα στο ψητό! Παγκόσμιος (Πυρηνικός;) Πόλεμος, Κλιματικό Έγκλημα: Το ύψιστο πρόβλημα της Γης, όχι για τα επόμενα χίλια χρόνια, αλλά για τα εκατό! Τί θα κάνει η Αμερικάνικη εξουσία σε άκρως οριακές, τελεσίδικες καταστάσεις, όταν είναι ανάπηρη στις «φυσιολογικές»;

                        Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον “Ελεύθερο Τύπο”.

ΟΧΙ, δεν κρίνονται αυτά στις εκλογές του Νοεμβρίου! Τίποτα δεν κρίνεται! Μια σούπα θα είναι! Εδώ ακριβώς έγκειται το μέγα πρόβλημα για το Αμερικανικό Σύστημα της Εξουσίας! Ότι δεν έχουν να δώσουν τίποτα και οι προσεχείς εκλογές! Ότι είναι πλέον από καιρό κομμένη εκτός ψυγείου σούπα, που γίνεται δηλητηριώδης για τα κεντρικά συμφέροντα του Ιμπεριαλισμού της αστερόεσσας, πρώην υπερδύναμης! Βλέπουμε, λοιπόν, την προβαλλόμενη ως απόπειρα κατά Τραμπ να είναι  μια ακόμα σπασμωδική κίνηση και δείγμα σύγχυσης από το Σύστημα Αμερικανικής Εξουσίας. Επίσης σαφώς κάποιοι τον ηρωοποιούν για να βγει στα σίγουρα αν όχι πανηγυρικά. Φαίνεται ότι έχουν ακόμα πολλές δουλειές να κάνουν με αυτόν.  Θα δούμε και αν η  εν λόγω προβαλλόμενη, θεωρούμενη δολοφονική απόπειρα ξυπνήσει επιτέλους το Δημοκρατικό Κόμμα και σε ποιο βαθμό. Με ποιον τρόπο θα βγάλουν εκτός κούρσας τον Μπάιντεν, που έχει την προφανή γεροντική ισχυρογνωμοσύνη. Δεν αποκλείεται η σφαίρα στο αφτί Τραμπ να συνιστά και μήνυμα προς τον Μπάιντεν: Μάζεψε τα παππούλη γιατί έχουμε και άλλα μέσα! Αν δεν μπορεί να γίνει η όποια ανανέωση σε πρόσωπα για την επόμενη προεδρική θητεία, μήπως με τους γέροντες το Σύστημα Εξουσίας αφενός κάνει ανενόχλητο τις δουλειές του και αφετέρου κυρίως δρομολογήσει την καινούρια και πιο μακροπρόθεσμη διαδοχή-διαδρομή; Ήδη ο Τραμπ όρισε υποψήφιο αντιπρόεδρο και επομένως εν δυνάμει μελλοντικό πρόεδρο, νεότατο γερουσιαστή, τον 39χρονο Τζέιμς Βανς. Μήπως είναι καιρός και ευκαιρία για εσωτερικές διεργασίες και στους δυο κομματικούς πόλους με άξονα τί καινούριο και αποτελεσματικότερο ζητάει το Κεφάλαιο; Μήπως η γεροντομαχία είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαριστούν αργά ή γοργά και άλλα επίμαχα πολιτικά, διαχειριστικά, οργανωτικά ζητήματα μη ορατά για την ώρα από την κοινή γνώμη και τους ψηφοφόρους;

Δεν έχει σημασία αν εμπλέκεται στο κουβάρι όλο το Αμερικάνικο Σύστημα ή ο ηγετικός κορμός ή μόνο κάποια παρακλάδια του. Για παράδειγμα η δολοφονία Τζων Κένεντι έγινε για γνωστούς και ουσιαστικούς λόγους, ξεκαθάρισμα, ξεσκαρτάρισμα του τότε κραταιού συστήματος για νέες ιμπεριαλιστικές επιδρομές. Μη τα ξαναλέμε! Σήμερα, όμως, έχουμε φαινόμενα  παρακμής και διάλυσης! Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Και κάτι ακόμα. Σε τέτοιες εσχατολογικές καταστάσεις, στα επόμενα τριάντα πενήντα και πολλά λέμε χρόνια, είναι πιο εύκολο, για να μην πούμε ό,τι πάντα συμβαίνει, δηλαδή συνιστά νόμο αδυσώπητο του χάους το Μοιραίο Λάθος και να τιναχτούν όλα στον αέρα! Αμήν και πότε! Το λάθος φέρνει το καινούριο σε όλη την Μάνα Φύση!!  Είδατε τί προβληματισμό και σχετικά μεγάλες αλήθειες προκύπτουν από μια αναφερόμενη απόπειρα δολοφονίας εκτός του ότι δεν πλήττουμε…

—————————–

Υ. Γ.  Σιγά, που το πανίσχυρο πλην σε προϊούσα παρακμή αμερικανικό σύστημα δεν θα… έπειθε το «γερόντιο» να αποσυρθεί από την  κούρσα των εκλογών! Λες και δεν έχει άλλα μέσα! Και η ανακοινωθείσα, φερόμενη, θεωρούμενη ως απόπειρα δολοφονίας κατά του ετέρου «γεροντίου» Τραμπ απόβλεπε να στείλει το… σωστό μήνυμα στον Μπάιντεν! Ή δεν είχε έμμεσα στόχο και την ουρανοκατέβατη προβολή-διαδοχή από την Κάμαλα Χάρις, ή δεν συνιστά και μέγα στοίχημα-πείραμα να βγει πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρος; Ευτράπελες καταστάσεις: Την μια στιγμή, λεονταρισμοί και θα μείνω να κερδίσω, την άλλη, φύγε είσαι ανοϊκός γέρος και την τρίτη και φαρμακερή,  ζήτω ο… αγαπησιάρης παππούλης του έθνους. Τον εξευτέλισαν τόσο, όσο… Την μια, η άχρωμη, άγνωστη, άοσμη Αντιπρόεδρος και λίγες ώρες αργότερα το “πουλέν” έκπληξη, που κάνει μεγαλειώδες παιχνίδι μέσω ΤικΤοκ! Καλά, οι Κινέζοι θα βγάλουν και Πρόεδρο στις Η.Π.Α.;  Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου του Κεφαλαίου! Παρότι προσώρας ο Τραμπ φαίνεται πανίσχυρος, το στημένο παιχνιδάκι των εκλογών στις Η.Π.Α. αποκτά νέες συντεταγμένες, Και για το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις στοιχηματικές εταιρείες!  Γιατί ποιος σας είπε ότι οι Η.Π.Α. κυβερνώνται από τον ένοικο του Λευκού (Κατάμαυρου) Οίκου;